Magasinet M!

Kvinde udfordrer Instagrams censur: Fingerknepper frugter i massevis

Foodporn får lige pludselig en helt ny betydning med denne Instagram-profil.

Kvinde udfordrer Instagrams censur: Fingerknepper frugter i massevis

A video posted by Stephanie Sarley (@stephanie_sarley) on Jun 20, 2016 at 3:41pm PDT

Når man ser navnet på Stephanie Sarleys Instagram-profil, tænker man ikke, at der er noget kontroversielt bag. 'Fruit art videos' hedder den. Men når man efterfølgende ser de hurtige 12-sekunders-klip, ved man, hvorfor dette netop er tilfældet. For de viser Stephanie lege, kæle for og stikke fingeren ind i alt fra avocadoer og meloner til kiwier. Og det sætter de sjofle tanker i gang.

Om hendes første frugtfilm siger hun til sitet Dazed:

"Det var egentlig en spontan trang til at gøre det efter en tur i supermarkedet med min kæreste. Vi havde købt nogle blodappelsiner, og den aften fik jeg det indfald at filme det og bagefter poste det på Instagram," siger Stephanie.

A video posted by Stephanie Sarley (@stephanie_sarley) on Jun 14, 2016 at 11:04am PDT

ANNONCE

Og så skete der pludselig det, at den blev opdaget af New York Magazine-skribenten Jerry Saltz, som kaldte videoen for genial. Det resulterede i, at Stephanies Instagram-profil gik fra 10 til 125.000 følgere på få uger. Serien fortsatte og blev genstand for deres egen meme-bølge med utallige copycats, der gav deres frugter finger. Bizart nok førte Stephanies videoer også til, at hendes konto på et tidspunkt blev blokeret af Instagram.

Hun indrømmer, at klippene uden tvivl er provokerende, men hævder, at hun aldrig i sit liv havde forventet omverdenens respons.

"Jeg brug seksualiseringen af frugt som et medie til at udtrykke mig selv igennem," siger hun og fortsætter:

"Jeg har lært mere omkring fantasiens kraft, og hvordan billeder af frugt og mine fingre har ført til kommentarer fra folk, du ikke vil tro på. Det er det, der gør det her så interessant for mig; hvordan mine videoer næsten tjener som et reflekterende spejl for folk til at vise og projicere, hvad de har lyst til, med denne imaginære repræsentation af vaginaen. Jeg er målløs over, hvad de betyder for folk, og hvor meget de har at sige."

A video posted by Stephanie Sarley (@stephanie_sarley) on Jun 8, 2016 at 2:57pm PDT

ANNONCE

Mens filmene uden tvivl splitter folk, har de også hjulpet med at fremhæve, at der er store problemer i online-verdenen. Sarley indrømmer, at hun har problemer med copyright-loven omkring sine egne klip og har også modtaget ondskabsfulde beskeder fra følgere angående den eksplicitte stil i sit arbejde. Efter at have informeret Instagram omkring både de onde beskeder og problemer med copyrightloven, var det store sociale medies respons ikke positiv. I stedet valgte de at lukke hendes konto for at have indhold med seksuelle undertoner.

"Jeg har lært det på den hårde måde, at moderne kunst er svært at acceptere, fordøje og forstå for offentligheden," siger hun.

"Det meste af den internetmobning, som jeg har opdaget, står unge piger og kvinder bag. De synes, jeg er ulækker, og adresserer det offentligt til mig. Jeg har lært, at censur af kunst er et lige så stort problem som tidligere, og jeg er glad for, at min oplevelse med Instagram og censur kan kaste et lys over det emne," siger Stephanie til Dazed.

Hun tilføjer, at problemet ligger i den måde, samfundet og kunstverdenen ser på kvinders kroppe.

"Der er stadig en ubehagelighed, som omgiver den måde, man ser på vulvaen, uanset om det er surrealistisk eller vovet som i mit tilfælde," siger hun.

I alt er Stephanie Sarleys konto blevet lukket ned tre gange, men er hver gang blevet genåbnet.

A video posted by Stephanie Sarley (@stephanie_sarley) on Jun 5, 2016 at 6:07pm PDT

ANNONCE
Del

Seneste nyt