Magasinet M!

M! bæller champagne i Puttgarden - her er den perfekte nytårsflaske

Vi har været et smut i BorderShop Puttgarden i den gode sags tjeneste - så nu kan du imponere selskabet nytårsaften med de lækreste champagne-dråber!

Nytårsaften er i særdeleshed en speciel aften. Enten fejrer du helt fantastisk år, eller også glæder du dig til det næste. Om det er det ene eller andet, slutter det stort set altid af med et brag af en fest. Et brag af en fest hvor du traditionen tro skal drikke champagne. Men hvilken én?

Med en god portion morgenmad - og lidt hjælp fra BorderShop'en - lykkedes det os at komme igennem 5 fantastiske champagner, som alle kunne være din perfekte start på det nye år. Men der er alligevel en favorit iblandt. Læs mere om de 5 champagner herunder, og se en kort video fra smagningen nederst.

OBS: Vi skal lige understrege, at med mindre du er prinsen af Brunei, skal du nok drikke de dyre dråber til Dronningens nytårstale. Skal du sprøjte, vaske eller sluge nogle bobler til midnat, holder du dig bare til en 80-kroners 'Spumante' fra Netto.
ANNONCE
M! bæller champagne i Puttgarden - her er den perfekte nytårsflaske

VEUVE CLICQUOT, LA GRANDE DAME 2006

Champagnen La Grande Dame stammer fra 1962, hvor champagnehuset besluttede at producere den til ære for husets "Store Dame", Nicole-Barbe Ponsardin. Den "Store Dame" overtog vinproduktionen efter hendes mand gik bort i 1805. Heraf navnet "Veuve Clicquot", som betyder enken Clicquot.

Champagnen er storesøster til "den gule enke", som også er den lidt 'billigere' udgave. La Grande Dame-champagnen kommer med mere karakter og smag, hvor lillesøsteren mere tilbageholdende.

Simone mener: Den er virkelig blød og cremet, men samtidig virkelig boblende. Klart en champagne efter min smag.

Anders mener: En meget velduftende champagne, som har en tør og frisk smag. Jeg ville uden problemer kunne drikke mig fuld i denne her (så det gjorde han). 

Pris: 799,95 kr.

Køb den her

ANNONCE
M! bæller champagne i Puttgarden - her er den perfekte nytårsflaske

TAITTINGER, COMTES DE CHAMPAGNE 2006

Tattinger blev grundlagt i 1927 og bliver derfor betragtet som et af de 'nye huse' i champagnedistriktet. Huset er kendt for at synes, at champagne gerne må være lettere og mere delikat end ældre champagnehuse. Dette opnår de ved at bruge Chardonnay sammen to Pinot-druer, hvorfor de efterfølgende har fået æren for champagnetypen "Blanc de Blancs".

Denne Comtes de Champagne fremstilles kun i særlige år og bliver præsenteret i en speciel antikflaske, som er en kopi af 1800-tallets. Den dufter af blomster og citrus, og smager meget koncentreret med meget eftersmag.

Simone mener: Den dufter virkelig godt af blomster, og har en virkelig dejlig smag. Men den er lidt for kraftig til, at jeg nyder den i samme omfang som La Grande Dame.

Anders mener: Den har en meget forfriskende duft og angriber virkelig din tunge og mund med kraftig men god champagnesmag. Tror umiddelbart ikke, at jeg ville nyde den, hvis jeg ikke havde snacks eller mad ved siden af.

Pris: 999,95 kr.

Køb den her

ANNONCE
M! bæller champagne i Puttgarden - her er den perfekte nytårsflaske

DOM PÉRIGNON, MICHAEL RIEDEL EDITION 2006, BLANC

Dom Pérignon er uundgåelig når snakken falder på champagne. Og det er med god grund, for Dom Pérignon har en fantastisk historie.

Pierre Pérignon (1638-1715) var munk i benediktinerklostret Hautvillers i Champagne og blev i 1668 udnævnt til kældermester. Her brugte han hele 47 år, hvor han blandt andet eksperimenterede med de lokale vine. 

Den gode Pierre løb dog hurtigt ind i problemer, da temperaturen steg i takt med det franske forår. Træ-propperne på vinflaskerne begyndte simpelthen at springe, fordi gæringsprocessen gik i gang igen. For at undgå dette, lavede Pierre propper af kork, bandt dem med snor og satte en hætte af blyfolie over. Champagneproppen som vi kender den idag.

Da Pierre åbnede den første flaske, steg der livlige bobler til vejrs, og Pierre råbte til de andre munke, at de skulle komme og drikke en del af stjerne med ham. God historie, ikke?

Champagnefremstillingen fungerer idag på samme måde, og Dom Pérignon ses i forbindelse kulørte karakterer som for eksempel James Bond.

Simone mener: En utrolig lækker flaske. Selve designet på flasken og emballage oser af kvalitet. En kvalitet som også skinner igennem ved smagen. Den smelter i munden, men eftersmagen forsvinder hurtigt igen.

Anders mener: Den dufter utrolig godt af champagne, og ja, så er designet noget for sig selv. Det er tydeligt, at du drikker noget, som ikke er hverdag. Besidder en virkelig god smag, der gør, du savner mere efter første slurk. 

Pris: 999,95 kr.

Kan købes her

ANNONCE
M! bæller champagne i Puttgarden - her er den perfekte nytårsflaske

DOM PÉRIGNON, MICHAEL RIEDEL EDITION 2004, ROSÉ

Den tyske kunstner Michael Riedel har designet Dom Pérignon's vintage-flasker fra 2006 og 2004. Designet, som pryder etiketterne, er skabt digitalt med flyvende D'er og P'er for at skabe en illusion af bevægelse på de ellers enkle hvide og lyserøde overflader.

Med Dom Pérignon's rosé-udgave har vi skruet en del op for charmen. Den har en meget elegant farve, mens smagen er en anelse sødere end klassikeren.

Simone mener: Lige så snart de første dråber rammer glasset, kan du se, hvor lækker den er. Farven er utrolig flot, og smagen er helt igennem fantastisk.

Anders mener: Der er ikke mere at komme efter. Jeg har valgt min favorit. Duften, smagen og jeg kunne blive ved. Min klokken-18.00-champagne er valgt.

Pris: 1.799,95 kr.

Kan købes her

ANNONCE
M! bæller champagne i Puttgarden - her er den perfekte nytårsflaske

BOLLINGER RD, 2002

Bollinger blev grundlagt i 1829 af Villermont-, Renaudin- og Bollinger-familierne. Deres klare satsning var kvalitets-champagne, og det førte Lily Bollinger videre, da hun i 1941 overtog ansvaret.

R.D. står for 'recently disorged' og er den ene af Bollingers prestigecuvéer. En af de helt store spillere, når det skal være en klassisk champagne. Den ligger 9 år, før den bliver frigivet, hvilket er 3 gange så lang tid som normen.

Madame Lily Bollinger er for mange et ikon indenfor champagneverdenen og har tidligere også gjort sig bemærket, da hun udtalte om sin egen champagne:

- Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene. Og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig, undtagen når jeg er tørstig.

Simone mener: Den smager virkelig igennem af "rigtig" champagne. Boblerne smelter på tungen, og eftersmagen er meget delikat. 

Anders mener: Det er virkelig en charmerende champagne. Duften er meget mild, men den eksploderer hurtigt og smelter derfor på din tunge. 

Pris: 1.299,95 kr.

Køb den her

ANNONCE
Del

Seneste nyt