Magasinet M!

Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

Hvad er forskellen tænker du nok?

Vi har tidligere bragt første del af historien om Danmarks ukronede striptease-queen Nina Helene. Her fortalte hun bl.a. om hele hendes opvækst, hendes tidligere stofmisbrug og hvordan stripteasen blev hendes vej ud af rigtig mange problemer. 

Hun kritiserede også den danske striptease branche, som hun selv har været i i 12 år. Hun mener ikke de nuværende bureauer dygtiggør pigerne. Hun har længe brokket sig over den standard, som hun mener, der pt er i stripper-branchen. 

Så hun besluttede sig for at gå selvstændig med hele Miss Nuna-universet

ANNONCE
Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

Selvstændig stripteaser - Miss Nuna

Hun er den eneste stripteaser, der er gået selvstændig, indtil videre. Hendes mål er ret simpelt - hun vil vise, hvad striptease er, og hvad det skal være. 

“Vi skal tilbage til at beholde trusserne på, og vi skal have noget på vores nipples. Der skal være et show, der skal være en stemning, og der skal være et udtryk. Det er en fantastisk historie, man kan lave med kroppen”. 

Og lige netop dette har hun fået Erotic World, Danmarks største sexmesse, med på. De har for nyligt fornyet hendes kontrakt så den holder til den dag Nina, eller Miss Nuna, ikke længere vil være stripteaser på messen.

Nina er dog godt klar over, at hun ikke kan fortsætte som stripteaser resten af sit liv.

Hun er netop fyldt 35 år og ved også godt, at kroppen ikke kan danse sådan for evigt. Men hun bliver ved så længe hun kan, og vil rigtig gerne forme sine egne stripteasere, med hendes værdier.

Drømmen er, at de en dag skal føre det hele videre, når hun ikke længere selv kan. 

ANNONCE
Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

Siden Nina startede som selvstændig, så har hun, med egne ord, været lidt af en fattigrøv.

Der har ikke været nogen fast økonomi, fordi hun netop ikke får jobs via bureauerne længere. Men fordi hun tror så meget på sig selv, og på brandet Miss Nuna, at det er det hele værd. 

“Hvis ikke jeg kan få lov at udtrykke mig som kunstner, og du hellere (red. bureauerne) vil sætte mig en bås og sælge mig på dine præmisser, så skal jeg ikke være der. Hvis ikke jeg må være mig, og ikke værdsættes som den kunstner jeg er, så er det ikke et sted for mig”. 

Tanken er, at Miss Nuna en dag skal være anerkendt for kvindelighed og selvkærlighed til sig selv. Og ifølge Nina, så er det også som om, at de andre bureauer endelig begynder at anerkende hende i stedet for at arbejde imod hende. 

Nina vil ganske simpelt hæve standarden inden for striptease. 

Det er vigtigt at slå et slag for at striptease ikke kun skal være til en flok drengerøve, som beslutter sig for kl. 23.00, at de vil have en stripper.

Det skal være for herre selskabet, som ønsker et godt indslag, eller et show, hvor der kommer en smuk, selvsikker kvinde ind, som danser for dem.

“Mænd elsker jo, når kvinder danser for dem. De nyder at se på det. Og så skal man huske på, at man som stripteaser jo går ud af døren igen, Man skal jo ikke give blowjobs, kys eller sex, som nogle stadig tror. Man skal danse, give en oplevelse, og så tage hjem igen. Det er et job”.

ANNONCE
Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

"Mændende hopper nærmest bare fra kvinde til kvinde"

Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

Alle kvinder burde danse for deres mænd 

“Bare start med at sige ´hej skat, skal vi to hygge os i aften?´

Prøv at tænk, hvis en kvinde gjorde det for en mand, han ville da falde bagover. Men det er der ikke mange kvinder, der gør. Nej, de gemmer sig helst. De synes, de er tykke, grimme, eller ´ej ikke idag skat jeg har hovedpine eller jeg er træt´ etc. En kvinde skal have selvtilliden til det”.

I de omgangskredse, hvor Nina kommer, så hører hun oftest mændene sige, at det godt kan blive lidt kedeligt derhjemme, og de søger derfor tilfredsstillelse hos andre kvinder. Hun beskriver det som om, at mændene nærmest bare hopper fra kvinde til kvinde.

“Det er nærmest ligesom at gå ind i en slikbutik, hvor der er nyt slik hver søndag. Hvorfor de gør det? Fordi det er for nemt for dem. Kvinderne spreder jo bare ben”.

Nina synes, det er synd, at pigernes selvværd og selvrespekt generelt er lille.

Hun beskriver en scene, fra en helt normal bytur, hvor en fyr byder en pige på en drink i baren, hvor hun her efter næsten er garanteret i hans seng senere på aftenen.

Så nemt er det - ifølge Nina. 

“Sex med en mand, giver du kun til den mand, der elsker og respekterer dig. Det skal vi huske på - det er ikke en leg. Det er ikke sundt for din psyke. Enhver kvinde med respekt for sig selv, skal være mere varsom. Sex er enormt privat, og det skal bevares privat”. 

Helt konkret, så mener Nina, at vi skal have kvinderne tilbage til 50’erne. 

“Folk synes det er mærkeligt, at jeg har den holdning, for det er jo ikke “normalt”, når man er stripteaser. Men jeg er faktisk ret oldschool i det at være kvinde. Det er dit tempel, du skal ikke give det til gud og hver mand.

Jeg tror ikke på, at der er nogle mænd, der synes det er fedt at have en kæreste, som har haft en ny fyr hver weekend de sidste fem år. Det smager sgu nok ikke så godt dernede, vel?”.

"Fordommene om mig som stripteaser kan man ikke komme udenom. Nogle dage rammer de enormt hårdt"

ANNONCE
Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

Jeg møder folk i øjenhøjde - jeg forventer det samme

Når Nina møder nye mennesker, så præsenterer hun altid sig selv som Nina, og lægger ikke så meget vægt på sit erhverv som stripteaser. 

Det gør hun fordi, hun gerne vil have, at folk danner sig et indtryk af hendes person og ikke Nina som stripteaser. 

“Jeg vil meget gerne dømmes for hende jeg er, og ikke som den titel eller det stempel de kan sætte på mig. Det er vigtigt for mig at møde folk i øjenhøjde. Jeg gør det nok for at beskytte mig selv. Lige så snart de finder ud af, at jeg er stripper, så ændres deres syn på mig. De trækker sig oftest fra mig, og det er super ubehageligt”.

Det har også gjort, at Nina ikke rigtigt bevæger sig ud blandt folk hun ikke kender, for hun ved, at de dømmer hende for hendes erhverv.

Men det kan ikke få Nina til at ændre erhverv, for hun elsker og tror på stripteasen - og det vil hun altid gøre. 

“Jeg trøster mig selv med at sige, at de jo ikke ved, hvem jeg er? De kender ikke mine værdier, og min historie”.

Ud af til er det dog lidt svært at være stolt af sit job som stripteaer, men hvis du spørger Nina direkte, så er det et rungende JA. Ja, hun er enormt stolt af sit arbejde. 

Hun bærer sit job med stolthed, de steder, hvor hun kan mærke, at hun bliver anerkendt som stripteaser, fx ved Erotic World. Her er hun medvært og i manges øjne, The Queen of Striptease.

Hun har mange gange fået af vide, at publikum bedre kan lide hendes show, end hende den nøgne stripper bagefter. Det gør hende hamrende stolt. 

For Nina handler det at strippe nemlig om meget mere, end at smide alt tøjet. Det handler om showet, forførelsen, stemningen, musikken og meget mere. Det er et ´skuespil´, og hvis ikke du har det i dig, så bliver du heller ikke en god stripteaser, ifølge Nina.

“Jeg stripper ikke for at få selvtillid, men jeg fik selvtillid af at strippe. I dag gør jeg det fordi, jeg har så meget på hjertet, og det kan jeg få lov at udtrykke gennem dansen. Man skal sammenligne en ægte stripteaser med en maler eller en sanger. De har et budskab eller en følelse, de gerne vil ud med. Og så handler det enormt meget om anerkendelse inden for det man gør, og det man kan. Om det er at synge eller at striptease. Det gør ingen forskel”.

Fortæl dig selv nogle pæne ting - og lyt til det

Når man møder Nina så virker hun ekstrem selvsikker, og det virker nærmest som om, at det mest naturlige for hende er at elske sig selv.

Men hvad er den gyldne opskrift til selvkærlighed? 

“Det handler om at skubbe de negative tanker væk. Når det sker for mig, så tager jeg et langt, varmt bad, jeg smører mig ind i creme og tvinger mig selv til at tænke gode tanker. Jeg kigger mig selv i spejlet, siger gode ting til mig selv, kigger på mit liv, og er faktisk ret taknemmelig. Jeg husker mig selv på, at jeg er god nok uanset, hvad andre har gjort ved mig, eller mener om mig. Husk på, at der ikke er en opskrift for den perfekte krop. Man skal ikke se ud på en bestemt måde”. 

Vi lever i en tid, hvor vi deler billeder af os selv på sociale medier hele tiden, nogle med minimalt tøj på. Hvor går grænsen for, hvad vi skal dele på sociale medier?

I følge Nina, så kan kvinder sagtens vise hud, vrikke med numsen, stritte med brysterne, eller hvad end de nu har lyst til. Det er deres krop, så de bestemmer. Men det handler enormt meget om, hvordan man bærer det.

“Din krop skal ikke være en gavebod, men du kan sagtens være stolt af den. Vis din røv, vis din krop - bær den med stolthed, men ikke forær den væk. Den skal respekteres og værdsættes, og hvis ikke den bliver det af omverdenen, så må de sgu kigge den anden vej”.

ANNONCE
Nina Helene: Jeg er stripteaser - ikke stripper (Del 2)

Fremtidsdrømme

Ninas opvækst og succes indenfor striptease er en historie i sig selv, og det er også en af grundene til, at hun drømmer om at skrive en biografi.

Hun drømmer om at afholde forskellige kurser og workshops, lave sit eget lingeri mærke og uddanne sine egne high-class stripteasere.

Hun vil dygtiggøre sig, og mener, at man altid kan blive dygtigere og bedre. Hun vil udvikle sig, så hun kan blive større og vildere.

“Jeg har ikke et mål om at gøre folk til stripteasere, men jeg vil rigtig gerne lære mit synspunkt fra mig. Jeg vil rigtig gerne lære kvinder, at få en connection med dem selv, danse for dem selv og tvinge dem til at kigge sig selv i spejlet og sige nogle pæne ting. Det er så givende, når kvinder blomstrer op, og bliver bevidste om sig selv”.

Nina bliver mødt af en masse fordomme som stripteaser. Fordomme som man ikke kan komme udenom lige meget, hvor meget, man har tænkt sig at kæmpe for det.

Nogle dage slår det hende hårdt, at hun jo også bare kunne give op.

“Hvis jeg stopper nu, så ved jeg ikke, hvad fanden jeg skulle lave. Jeg tror så meget på den drøm her, selvom jeg til tider, har lyst til at give op. Jeg ligger tit og tænker, hvad fanden gør jeg? Jeg er jo også bare en stripper, og bliver jeg nogensinde andet i folks hoveder? Men, så går jeg en lang tur med hundene, får noget frisk luft og smider alle de negative tanker væk, og husker mig selv på, at jeg sagtens kan. Jeg tør løbe efter mine drømme. Hvis ikke det lykkes, så har jeg i det mindste kæmpet for det!”

Men livet som selvstændig stripteaser er ikke lutter lagkage.

Nina har taget et arbejde ved siden af som handicapmedhjælper, seks døgnvagter om måneden, og det har givet hende en mere stabil økonomi, så hun fortsat kan løbe efter sine drømme. 

“Folk mener at strippere er tabere og folk der har brug for selvtillid. Men hey, for at jeg overhovedet kan tænke på at gå op på den scene, så skal jeg have ekstremt meget selvtillid. Jeg ved simpelthen ikke, hvor den fordom kommer fra”.

ANNONCE
Medvirkende

PortrætNina Helene - Instagram

FotografMikkel Laumann

Interview: Simone Klindt

LocationSTAY Seaport

Del

Seneste nyt

ANNONCE