Magasinet M!

Nu skal mennesket på Mars: NASA bygger rumbase af plastik og is

Send et rumfartøj til Mars' nordpol, blæs en plastikballon op, og forstærk den med et lag is. Se her, hvordan NASA vil printe fremtidens Mars-base.

Nu skal mennesket på Mars: NASA bygger rumbase af plastik og is

NASA arbejder på højtryk på at stable en bemandet mission til Mars på benene. Da astronauter ikke kan opholde sig på planeten uden en base, og det er meget dyrt at sende byggematerialer til Mars, forsøger NASA at udnytte råstofferne på stedet.

For at få nye og vilde visioner i spil afholdt NASA i 2015 en konkurrence om at skabe den mest nytænkende Mars-base, der kan bygges af robotter ud af materialer fra planeten, før astronauterne ankommer til planeten.

Et af de bedste bud er skabt af arkitektfirmaerne Cloud AO og SEArch og går på at bruge robotter til at bygge en 90 kvadratmeter stor base af is fra planetens undergrund.  

ANNONCE

Is beskytter Mars-astronauter

Når basens grundmodul er landet, sendes små robotter af sted for at indsamle is under overfladen. Isen bliver derefter 3D-printet på indersiden af en stor plastballon, som er blæst op omkring grundmodulet. Og den storslåede plan er ikke kun tomme ord.

Specialisterne har allerede testet systemet på Jorden. En lille kopi af basen er blevet skabt i laboratoriet.

Når isbasen står færdig på Mars, vil dens 5 cm tykke skal beskytte astronauterne mod kosmisk stråling. Alligevel vil astronauterne kunne kigge ud på det røde landskab igennem store vinduer.

Inden for igloens ydre vægge bliver der desuden printet et mindre modul. Det skal blandt andet huse planter, som forsyner astronauterne med ilt.

Ifølge NASA's plan lander de første mennesker på Mars i 2030'erne. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt