Magasinet M!

Ny edderkop art opdaget - og den kan svømme

De fleste insekter er bange for vand eller holder sig på overfladen. Men ikke edderkoppen Brian, for han kan både svømme og dykke.

Fornyeligt blev en ny edderkoppe art opdaget i Australien. Den har fået den latinske navn Dolomedes Briangreenei, men bliver i daglig omtale kaldt Brian, navngivet efter forskeren Brian Greene, der er meget berømt på de kanter. Det er ikke fordi, at der ofte bliver opdaget nye edderkoppe arter, men alligevel har fundet af Dolomedes Briangreenei fået særligt stor opmærksomhed.  

Det skyldes, at Brian kan både svømme og dykke. Det er der andre insekter, der også kan, men fælles for dem er, at de er ganske små, og det er ikke tifældet med Brian. Når den er fuldt udvokset, er den på størrelse med en håndflade, og det betyder, at den kan fange fisk i vandet og slæbe dem op på land. Alternativt fanger den insekter eller andre dyr på vandets overflade, som den så trækker med ned i dybet og drukner. 

ANNONCE
Ny edderkop art opdaget - og den kan svømme

Brian Greene har prøvet at blive bidt af edderkoppen Brian, og han påstår, at det ikke gjorde mere ondt end at blive stukket af en bi. Mennesker er i øvrigt ikke dens foretrukne føde, og dens kost består primært af andre insekter, fisk og frøer, der er invasiv art i Australien. 

Indtil videre er den kun fundet i Brisbane, Australien, og selvom den ikke spiser mennesker, så gør det os mere trykke, at den skal rejse Jorden rundt for at komme til Danmark.  

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE