Magasinet M!

Ny gratis dansk app giver dig flere skejser til byturen

Er du også træt af kun at have råd til flaskeøl, når den får hele armen i weekenden? Det laver en ny dansk app nu om på.

Det er sidst på måneden, og barens dankortterminal afviser dit kort for tredje gang i træk. Hvis bare du ikke havde givet hende den lækre fra Tinder drink nummer to, havde aftenen ikke været nødt til at slutte her. Men du går hjem og putte-sover. What else to do?

Der er faktisk "something else to do". For førnævnte scenarie behøver fra nu af aldrig at blive til virkelighed igen. Der er nemlig kommet en app, som tager hånd om alt det kedelige arbejde med din økonomi. Den lover at give dig både mere tid og flere penge til weekendens strabadser, rejser eller de nyeste sneaks. Appen hedder Spiir - budget & money, og så er den oven i købet dansk.

ANNONCE
Spiir.dk - Ny gratis dansk app giver dig flere skejser til byturen Spiir.dk
ANNONCE

Appen, der er udviket af softwarevirksomheden Spiir, har automatiseret alt, hvad der hedder at tjekke kontoudtog, lægge budget, gemme kvitteringer og rode med regninger. Når du bruger appen, møder du en gæv, lille assistent, der holder styr på dine penge. Han popper op med kort, du kan swipe mellem. Kortene fortæller dig, når der er nyt om dit forbrug, og holder dig hele tiden ajour. "Du har fået løn. 16.440 kroner er gået ind på din konto", fortæller assistenten. Eller: "Er du klar over, at du har brugt 854 kroner på fastfood denne måned?"

- I stedet for at kæmpe med tørre tal og tunge excelark handler det om at finde redskaber og metoder, eksempelvis Spiirs app, der kan hjælpe dig i mål, måned for måned, uden at det kræver et kæmpe stykke arbejde hver gang, siger Spiirs direktør, Rune Mai, som har arbejdet med at forbedre danskernes privatøkonomi siden 2010.

ANNONCE
Spiir.dk - Ny gratis dansk app giver dig flere skejser til byturen Spiir.dk
ANNONCE

De unge er ofte udskældte for at have dårlig økonomi. En undersøgelse, Finansrådet lavede i 2016, viste, at 50.000 unge var fanget i gældsfælden med mobilregningen som den største synder. Finansrådet har derfor, i samarbejde med Matematiklærerforeningen, lanceret en pengeuge i folkeskoleundervisningen.

Hos Spiir er de dog af en lidt anden overbevisning.

- Økonomi handler ikke nødvendigvis om basale matematiske færdigheder. Det handler mere om de vanemønstre og følelser, vi som mennesker handler ud fra. Eksempelvis som når vi bliver fristet af et godt tilbud med afdragsordning, men ikke først undersøger, om der kan være bedre alternativer, forklarer Rune Mai.

De vil altså gerne hjælpe de unge (læs: Jer) med at gennemskue deres forbrug. Spiirs app kommer blandt andet med featuren 'forbrugsmål', der giver indsigt i forbrugsmønstre. De unge kan sætte et mål for eksempelvis 'fastfood', og assistenten vil herefter løbende fortælle, om de er på rette vej eller spiser lige lovlig mange pizzaer og burgere.

Funktionen gør det let for de unge at spotte, hvor de har tendens til at bruge flere penge end forventet. Med den indsigt har de som brugere et bedre overblik og får mulighed for at ændre økonomiske vaner her og nu.

Spiir - budget & money er gratis og kan hentes på AppStore og Google Play

ANNONCE
Spiir.dk - Ny gratis dansk app giver dig flere skejser til byturen Spiir.dk
ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt