Magasinet M!

Sådan laver du din egen hotsauce med whiskey

Ikke et øje tørt!

Klar på at en ond, ond hotsauce krydret med bourbon?

Selvfølgelig er du det.

 
 
 
 
 
 
 
00:01 / 00:01
 

Det kan bruges til alt fra marinader, i kødsaucer eller bare til pifte diverse retter op i sommervarmen.

Bulleit Bourbon er nemlig gået sammen med det danske hot sauce-fænomen Maria Lulu, og de har sammen udviklet en helt speciel sauce, der er baseret på bourbon, chili og ananas. Som en lille ekstra genistreg fungerer hot saucen også fantastisk i en klassisk julep.

Herunder får du opskriften på Pineapple Shackle-sauce:

ANNONCE
Sådan laver du din egen hotsauce med whiskey

Ingredienser:

1,5 dl. Bulleit Bourbon

½ ananas

3-5 chilier af eget valg (til denne, ville jeg gå med jalapeño eller aji amarillo)

5 fed hvidløg

1 rødløg

4,6 dl. æblecidereddike

1 tsk. sort peber

1,5 dl. frisk citronsaft

1 spsk. olivenolie

Så meget salt som smagsløgene behager

Fremgangsmåde:

1.Tag 1 deciliter Bulleit (gem den sidste halve dl. til senere brug), og bring den kort i kog, til alkoholen forsvinder, og væsken koges ind. Det tager typisk en 6-10 minutter. Sæt den nu til side og lad den køle helt af.

2. Nu skal du gøre alle dine grøntsager klar. Skær dit rødløg ud og dine chilier ud, og pil dine hvidløg. Det er op til dig selv, om du vil beholde kernerne i chilien eller ej. Hvis du beholder kernerne bliver saucen stærkere.

3. Skær nu din halve ananas ud i lidt mindre stykker, og grill dem ved høj varme i 2-3 minutter, eller indtil de er karamelliseret en smule på overfladen. Når det er tilfældet, kommer du ananassen i blenderen.

4. Tilsæt nu æblecidereddike, citronsaft, peber, salt, olivenolie, og blend det hele. Hvis du vil have en tynd sauce, skal du blende længere, og kan du godt lide den mere chunky og funky, så skal du blende i kortere tid. Herefter smager du til med salt, hvis det mangler.

5. Kom din helt nedkølede Bulleit Bourbon-reduktion op i blenderen, og blend igen.

6. Til sidst tilføjer du de sidste 0,5 deciliter “rå” Bulleit og blender en sidste gang.

ANNONCE
Sådan laver du din egen hotsauce med whiskey

En drink med hotsauce? Det skal prøves!

DET SKAL DU BRUGE

En håndfuld mynte

4 cl Bulleit Bourbon Hot Sauce

7 cl Bulleit Bourbon

3 cl sukkersirup

3 dråber Angostura Bitter

1 syltetøjsglas

SÅDAN GØR DU

1.Start med at ”morte” mynten, og kom den i et syltetøjsglas.

2. Tilsæt nu sukker, hot sauce og Bulleit Bourbon samt et par dråber Angostura Bitter. Men her smager du bare selv til og finder ud af, hvornår du synes, den har fået nok..

3. Top til sidst cocktailen med is (fortrinsvis knust), og rør rundt om drikken. Garnér med mynteblade og chilipulver.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Redaktør med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt