Magasinet M!

Tre gode råd til, dig, som gerne vil mindske eksamensangsten i gymnasiet

Dette indhold er sponsoreret

Når du gerne vil sørge for, at du kommer godt igennem dine eksamener i gymnasiet, så er det vigtigt, at du får styr på din angst, når det kommer til at sidde ved det grønne bord. Der er dog heldigvis flere forskellige metoder, som du kan benytte dig af, når du gerne vil have angsten under kontrol, og i denne artikel kan du læse tre. Du kan også overveje at få en tutor, som kan hjælpe dig gennem dine sværeste fag. Dette kan hurtigt lægge en dæmper på angsten, og du vil hurtigt kunne mærke, at du gør fremskridt, inden den du skal op. Du kan finde tutorerne, som passer til dine faglige behov hos gotutor.

Husk at holde pauser undervejs i processen

Når du gerne vil have angsten under kontrol, så er det en god ide, at du tager pauser undervejs, når du skal læse op til eksamen. Dette kan være pauser, som du bruger med din familie eller venner om aftenen eller måske en weekend. Dette kan lade dine batterier op, så du kan være sikker på, at du er klar til at komme videre med læsningen efter. Det er også denne type pauser, som gør, at du holder dit mentale og fysiske helbred ved lige, uanset om du laver større planer, eller om du blot nyder en pause til at læse de nyeste artikler på M!’s hjemmeside. 

Giv dig selv tid til at læse op 

Ofte, når det kommer til eksamensangst, så opstår angsten, når der er for stort et pres til at lære alle de elementer, som er nødvendige for at få det ønskede resultat til en eksamen. Det er angsten for at fejle, og det er angsten for ikke at kunne klare testen, og derfor er det vigtigt, hvis du gerne vil dæmpe din eksamensangst, at du starter i god tid med at forberede dig, så du kan komme godt igennem din eksamen uden at skulle sidde midt om natten for at læse og arbejde. Er din angst af større størrelse, så kan det være en god ide at starte langt tid før, og er du i tvivl omkring, hvornår du bør gå i gang, så er det altid en god ide at tale med lære. 

Sammenlign ikke din process med andres 

Når du gerne vil mindske din angst for eksamensprocessen og dagen, hvor du skal op, så er det vigtigt, at du ikke sammenligner dine arbejdsproces med andres. Dette kan være en stor kilde til angst og ubehagelige tanker, som oftest ender i den konklusion, at du ikke arbejde hårdt nok eller fokuseret nok. Derfor bør du aldrig sammenligne dig med andre, når du har eksamensangst, da det er vigtigt, at du blot fokusere på dine egne forbedringer og resultater. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce