Magasinet M!

Verdens værste lejemordere

Det er ikke kun på film, at mennesker begår mord for penge. En australsk undersøgelse fra 2015 har belyst, at lejemordere oftest er imellem 15 og 63 år, at gennemsnitsprisen er på omkring 135.000 kr., og at motivationen bag mordet oftest er ægteskabsproblemer. Vi giver dig de fem ledeste lejemordere.

Verdens værste lejemordere
Chester Campbell

Øgenavn: "The Angel of Death"

Antal mord: Ikke dømt for mord, men for besiddelse af våben og stoffer. Mistænkes for medvirken i mere end 10.

Som den eneste på denne liste, har Campell arbejdet for både de mexicanske narkokarteller og mafiaen. Han var mest aktiv i 1960'erne og -70'erne og er mistænkt for at stå bag en slags skole for lejemordere i Detroit, hvor unge mænd blev udlært i faget. 

Han blev anholdt i 1975, da han ved et tilfælde påkørte en politibil, og i bilen fandt politiet både våben og notesbøger, der beskrev flere mord. Campell døde bag temmer i 2001. 

ANNONCE
Verdens værste lejemordere
Jorge Ayala

Øgenavn: "Cocaine Cowboy"

Antal mord: Dømt for 3, men mistænkes for op til 35.

I 1970'erne og 80'erne begyndte kokainen at gøre sit indtog i USA, og størstedelen af det kom ind gennem Miami. Derfor opstod der i denne periode en række rivaliserende bander, og Jorge Ayala blev af "The Godmother", Griselda Blanco, hyret til at skaffe hende af med sine rivaler. 

Han fik i 1993 25 års fængsel for drabene og kan i princippet være på fri fod inden for de næste par år. Vi lover at informere dig, hvis det skulle ske.

ANNONCE
Verdens værste lejemordere
Joseph Meldish

Øgenavn: "Happy"

Antal mord: Ikke dømt for mord, men for narkobesiddelse, vold og afpresning. Mistænkes for at stå bag op til 40 drab.

Med Bronx som base mistænkes Meldish for at have været særdeles aktiv i den kriminelle underverden fra 1970 og frem til 2011, hvor han blev idømt en livslang fængselsstraf. Han blev første gang dømt for mord i 1976, men sad kun inde tre år, og da han blev lukket ud, begyndte han at samarbejde med New York-mafiafamilierne Lucchese og Genovese.

Det var et stort problem for politiet at finde vidner, der i retten ville fortælle om Meldish' mord. De frygtede alle, at selvom han blev fængslet, ville de stadig ikke være uden for hans rækkevidde. 

ANNONCE
Verdens værste lejemordere
Jose Martinez

Øgenavn: "El Mano Negro"

Antal mord: Dømt for 9, men mistænkes for op til 40.

Martinez var manden, som de mexicanske narkokarteller ringede til, når der var nogen, "der ikke levede op til deres forpligtelser", som han formulerede det i retten. Han blev i 2014 idømt livstid bag tremmer. 

Han opererede primært i Californien og Florida fra 1980'erne og frem til sin anholdelse i Arizona, hvor han mistænkes for at stå bag et dobbeltdrab. Han har indrømmet sin medvirken i flere af mordene, men har nægtet at udtale sig om, hvilket af kartellerne der gav ham ordren. 

ANNONCE
Verdens værste lejemordere
Richard Kuklinski

Øgenavn: "Iceman"

Antal mord: Dømt for 5, men har udtalt, at det nærmere er imellem 100 og 200.

I modsætning til mange andre lejemordere, var det ikke noget problem at få Kuklinski til at tilstå sin medvirken i adskillige drab i New York og New Jersey. Han indrømmede at have dræbt adskillige mænd, men huskede ikke, at kvinder eller børn skulle være blandt hans ofre. Han blev i 1988 fundet skyldig i mord og døde bag tremmer i 2006.

Kuklinski havde ikke en foretrukken måde at dræbe sine ofre på og brugte både pistoler, en armbrøst, en issyl og i et enkelt tilfælde sultne rotter. Han tilstod, at han var medvirkende til, at fagforeningslederen Jimmy Hoffa forsvandt, men politiet mente, at det muligvis kun var pral.

ANNONCE
Del

Seneste nyt