Magasinet M!

VM i fodbold vil fra 2026 byde på Super Bowl-lignende halftime-shows

VM med ekstra lir?

I sportens verden er der ikke meget lighed mellem fodbold og amerikansk foldbold - og fanskaren hos begge sportsgrene kunne nok heller ikke være længere væk fra hinanden.

Ikke desto mindre sker der nu lidt en sammenblanding af de to koncepter, da FIFA VM fremadrettet vil benytte sig af et show i pausen, som minder om Super Bowls ikoniske halftime-show.

Nyheden blev annonceret under Global Citizen Festival i Central Park, og bekræfter, at Global Citizen og FIFA har indgået et samarbejde om at producere et Super Bowl-lignende halvtidsshow til FIFA World Cup-finalen, med den første udgave i 2026.

Det nye initiativ sigter mod at kombinere sport og underholdning på en måde, der går ud over blot at levere et fantastisk show. Global Citizen, en international organisation kendt for sine events med fokus på at bekæmpe fattigdom og forbedre adgangen til uddannelse, vil bruge platformen til at skabe opmærksomhed om globale problemstillinger som ekstrem fattigdom og manglen på kvalitetsuddannelse.

Den første FIFA World Cup-halvtidsshow vil finde sted den 19. juli 2026, når verdens fodboldelite mødes i New York New Jersey Stadium.

FIFA’s præsident, Gianni Infantino, og Global Citizens CEO, Hugh Evans, understregede ved festivalen, at samarbejdet ikke kun handler om underholdning, men også om at skabe en reel positiv forandring i verden. "FIFA’s mission er at udvikle fodbold i alle hjørner af verden og have en positiv indflydelse på samfundet," sagde Infantino. "Med dette partnerskab bringer vi sport og underholdning sammen for at bidrage til en bedre verden."

Global Citizens CEO, Hugh Evans, fremhævede også FIFA’s enorme globale rækkevidde. Ved sidste VM-finale var hele 5 milliarder mennesker engageret i begivenheden på forskellige måder, og 1,5 milliarder mennesker fulgte kampen live.

Halvtidsshowet vil blive en central del af FIFA World Cup-finalen, som historisk set har tiltrukket et gigantisk globalt publikum. Ligesom Super Bowl-halvtidsshowet i USA er blevet en kulturel institution, forventes FIFA’s nye halvtidsshow at blive en global begivenhed. 

Hvad siger folket - yay eller nay?

ANNONCE
Del

Seneste nyt