Magasinet M!

Weekendens F1-løb i Belgien: Banen er blandt de bedste i verden

Banen har det hele, hvis man spørger F1-kørerne

Det 13. løb i F1 finder sted i Belgien, Circuit De Spa-Francorchamps, i weekenden den 30. august-1. september.

Weekendens bane er ikke speciel svær, men den er nok blandt de bedste baner i verden. Den sætter bilerne på prøve med dets ekstreme svingkombinationer hele banen igennem. Banen åbner ligeledes op for en masse kørestile, og det kan blive svært for kørerne at vælge. Men, det gør kun det hele lidt mere spændende op til weekenden. 

Ifølge Ricciardo så har banen hele pakken: "Den er god til overhalinger, og har masser af slipstrøm og høj fart. Det er en sjov bane!".

Banen i Belgien er den mest besøgt af danskerne. Både fordi det er nemt at køre dertil, men også fordi banen, hos de fleste F!-kørere, er en favorit, hvilket gør det hele lidt sjovere. 

ANNONCE
Belgien, Circuit De Spa-Francorchamps

Banens længde: 7.004 meter

Banerekord: 1:46.28 (Valtteri Bottas 2018)

Antal omgange: 44

Længste langside: 770 meter

Vi husker 2018 løbet for en helt vanvittig start. Hülkenberg bremser for sent ind i det første sving, og braser direkte ind i Alonso. Alonsos racer tager derefter en tur ind over Charles Leclercs racer. Måske du husker at netop den episode blev kaldt for Leciercs skytsengel?

Banen er placeret i Ardennernes bugtede land, og det gør også vejret en smule ustadigt og omskifteligt. Det har bl.a. betydet, på et tidspunkt i F1-løbenes historie, at der ikke var et løb i 20 år, hvor det havde været tørvejr. 

Seneste tre vindere i Belgien:

Sebastian Vettel, 2018 Ferrari

Lewis Hamilton, 2017 Mercedes

Nico Rosberg, 2016 Mercedes

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Simone Klindt Simone Klindt

Følg på:
Instagram

Simone er M!'s babe-boss. Når hun ikke lige har travlt med at få styr på den næste babe, arbejder hun mere overordnet med kommunikationen i huset. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt