Magasinet M!

10 badass filmhelte!

Danseevner - Buuuhh! Guns - Yiiiiaaarr!

10 badass filmhelte!

Jules Winnfield
Kendt fra: Pulp Fiction

Teknisk set er Jules vel ikke en helt. Han er en iskold lejemorder, men i Pulp Fiction er han alligevel en af de mere sympatiske personer. Udover det lækre jakkesæt og den smækre 70'er-afro udmærker Jules sig ved følgende: En mega-gøb (ja, pistolen sgu da), et iskoldt blik, en aversion overfor svinekød, en ufatteligt lav hvilepuls og bibelcitater ... og så naturligvis en pung med påskriften "Bad Mother Fucker".

ANNONCE
10 badass filmhelte!

John McClane
Kendt fra: Die Hard, vol. 1-4

John McClane er den sejeste, mest hårdkogte filmhelt nogensinde. Han bander som et ondt år. Han er konsekvent ubarberet. Han ender altid i en tank-top. Man kan se, at det gør ondt på hans gamle krop, og alligevel smadrer han glædeligt sine adrætte modstandere til plukfisk med de bare næver. Nåh ja, og så er han leveringsdygtig i nogle af filmhistoriens fedeste citater. Yippee-kay-yeeaa motherfuckaaaaaa!

 

Hvad med Die Hard 5, spørger du? Den kender vi ikke noget til...

 

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Porter
Kendt fra: Payback

Måske listens overraskelse. Især fordi mange nok ville pege på Martin Riggs fra Dødbringende Våben-serien, som Mel Gibsons mest badass rolle. Det skyldes dog primært, at alt for få kender til denne ufatteligt fede film, hvori Gibsons rolle Porter snydes for sølle 70.000 $, og alligevel går amok i morderisk payback. Og får han ikke sin vilje, nakker han dig uden flere spørgsmål. Boo Ya!

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Blondie
Kendt fra: Den Gode, Den Onde og Den Grusomme.

Ifølge imdb.com er denne spaghetti-western den femtebedste film nogensinde(!) i verden. Det skyldes især tre ting: 1) Et åndssvagt godt soundtrack 2) Åndssvagt god klipning og billedteknik, og 3) Clint'en i glansrollen som Blondie, den hurtigste mand i westen, der kun taler, når det er bydende nødvendigt, er for sej til at have et navn, aldrig smiler og altid har styr på banditterne.

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Maximus Decimus Meridius
Kendt fra: Gladiator

Når Hollywood uddeler Oscars, giver de dem altid hellere til ham, der spillede retarderet eller følsom. Men i tilfældet Maximus, spillet af Russell Crowe, gav de den endelig til et ægte mandfolk. Maximus er så ond med et sværd, at selv den hårdkogte dansker Sven-Ole Thorsen plus fire tigere ikke kan klare ham. Og så er han ikke for god til lige at knalde Connie Nielsen, selvom han egentlig havde en kone ... engang. "Are you not ENTERTAINED!?"

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Indiana Jones
Kendt fra: Indiana Jones, vol. 1-4

Hvor badass er Indiana Jones ikke lige?! Hans far er Sean Connery. Han rejser verden rundt og finder skatte. Han nedlægger kvinderne på stribe. Han besejrer tempelriddere, nazister og bindegale hinduer. Og altid med sin fabelagtige pisk og pistol i bæltet. Det siger desuden ikke så lidt, at Indiana oveni købet har en silhuet så letgenkendelig, at han kun overgås af Batman.

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Doc Holliday
Kendt fra: Tombstone

Den går ikke over i historien som en af de mest legendariske westerns, og det er sgu en skam. For Tombstone er en af de fedeste westernfilm nogensinde. Ikke mindst på grund af Val Kilmer i sin karrieres ubetinget bedste rolle (nej, han var ikke en god Batman) som Doc Holliday. Den legendariske gunslinger, der drak, gamblede, røg og horede, og fyrede smarte bemærkninger af, selvom han var ved at omkomme af tuberkulose. Og så er alle pissebange for ham.

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Rambo
Kendt fra: First Blood, Rambo 2-3 og Rambo

Sly's Rambo var ikke den skarpeste kniv i skuffen. Så det var ikke så meget det kølige overblik som de skarpe one-liners, der gjorde John Rambo til en legende. Det var udelukkende de abnormt store bøffer, pandebåndet og så evnen til at pløkbøffe en million mennesker i løbet af ti minutter, og bruge et nyt, og altid endnu sejere våben hver gang.

ANNONCE
10 badass filmhelte!

Beatrix Kiddo
Kendt fra: Kill Bill, vol. 1-2

Listens eneste kvinde står bestemt ikke tilbage for mænnerne. Valget stod imellem Ellen Ripley fra Aliens-sagaen. Men da den serie blev for plat henimod film 4, faldt valget naturligt på Uma Thurmans The Bride. Alene det faktum at hun kan tale kinesisk og japansk, slå 88 mand ihjel i én scene og stadig være pissehot, gør filmene værd at se.

ANNONCE
10 badass filmhelte!
10 badass filmhelte!

Der er filmhelte. Og så er der mothafucking filmhelte! Førstnævnte er den slags, som din mor/kæreste/søster synes mest om. De er nemlig fyldt til randen med moral, søde bemærkninger, blå øjne og danseevner som en anden Joachim B. Olsen.

Sidstnævnte opfylder de krav VI mænd har til en ordentlig filmhelt. De er seje, de er ligeglade, de flår, flænser, smadrer, drikker, knalder og bander. Og derfor skal de hyldes.

ANNONCE

Snake Plissken
Kendt fra: Flugtaktion New York

Kurt Russell's rolle som Snake Plissken er beviset på, at en enkelt ultrafed rolle kan sikre dig evig legendestatus. Snake er ubersej med hans klap for øjet og totalt nederen tilgang til hele verden generelt. Han smiler ikke. Han giver ikke op. Og da der er brug for et kasettebånd (ja okay, den er fra ´81) for at forhindre en verdenskrig, ødelægger han båndet. Bare fordi han er lidt småbitter på USA.

ANNONCE
Del

Seneste nyt