Magasinet M!

10 horrible spiller-indkøb

Ved du, hvad Thomas Gravesen og Robbie Keane har til fælles?

10. Nigel QuashieKøber: 4 forskellige klubberPris: Op til 22 mio. kroner
Hvordan sikrer man sin klub en nedrykning fra Premier League? Statistisk set er svaret nemt: Man køber Nigel Quashie. Den tidligere skotske landsholdsspiller er i hvert fald rykket ned med intet mindre end fire forskellige klubber gennem sin ganske uimponerende karriere. Statistikken til trods betalte West Ham United i 2007 15 millioner kroner for midtbanespilleren, da de købte ham fra West Bromwich.

Se med på de næste sider.

ANNONCE

9. Abdul SuleKøber: ABPris: 10 mio. kroner
Den nigerianske angriber var et stort hit i Herning Fremad i slutningen af 1990'erne, men Superliga-niveau - det havde manden ikke. Det måtte Per Frimann sande, da han fra 2000-2004 så, hvad han fik for sine ti millioner kroner: En angriber, der brændte chance på chance og havde teknik som en elefant. Måske er det derfor, Abdul Sule i dag gør forsvaret usikkert i Nigerias næstbedste liga.

ANNONCE

8. Gianluigi LentiniKøber: AC MilanPris: 150 mio. kroner
I 1992 spillede Lentini en rigtig god sæson for Torino, hvilket fik storklubben AC Milan til at købe ham for rekordsummen 150 millioner kroner. Og så gik det ellers ned ad bakke. Lentini spillede 60 kampe for klubben over fire år - hvilket ikke så imponerende, når man tager i betragtning, at der er 34 kampe på en sæson. Lentini blev aldrig rigtig kendt uden for Italien og betegnes generelt som den mest overvurderede spiller i italiensk fodbold.

ANNONCE

7. Thomas GravesenKøber: Real MadridPris: 27,5 mio. kroner
Kongeklubbens tilhængere var vant til at høre om spillerindkøb som Zidane, Figo og Beckham, så den danske midtbanespiller var ikke lige deres kop the. I det hele taget undrede store dele af fodboldverdenen sig over træner Luxemburgos investering, og der gik da også kun halvandet år, før klubben skilte sig af med danskeren, som nåede at score ét mål i 34 kampe. Ja, og så nåede han selvfølgelig også at gøre sig (endnu mere) upopulær på grund af et sammenstød med den klejne brasilianer Robinho.

ANNONCE

6. William PrunierKøber: Manchester UnitedPris: Gratis
Hvordan kan en gratis spiller være et dårligt indkøb? Manchester United kender svaret. Franske Prunier kom til den engelske storklub i 1996 og spillede godt i den første kamp mod Queens Park Rangers. Men... i den næste kamp mod Tottenham lavede han så grove forsvarsfejl, at han var skyld i tre af Tottenhams fire kasser. Og så blev det ikke til flere kampe for Prunier, der røg af holdet og blev sendt til FCK - hvor han også floppede. Billedet her er fra den uheldige backs korte ophold i København.

ANNONCE

5. Robbie KeaneKøber: LiverpoolPris: 220 mio. kroner
Fra 2002 til 2008 scorede Keane mål på samlebånd for Tottenham. Det fik Liverpool-manager Benitez til at købe den irske spiller for vanvittige 220 millioner kroner - og så stoppede målfesten ellers. Det resulterede i, at Keane året efter skiftede tilbage til Tottenham for den halve pris. Her fandt han igen målnæsen frem og har allerede scoret flere mål, end han gjorde hos Liverpool.

ANNONCE

4. Scott ParkerKøber: ChelseaPris: 110 mio. kroner

Scott Parker var en vigtig faktor i Charltons succesrige 2004-sæson, og så tog Chelsea et dybt greb i Abramovich' million-lommer for at sikre sig den dygtige midtbanespiller. Men havde daværende træner José Mourinho rent faktisk tænkt sig at bruge sit kostbare nyindkøb? Næh. 15 kampe - hvoraf de fleste var som indskifter - fik Parker, før han røg til Newcastle.

ANNONCE

3. Scott CarsonKøber: LiverpoolPris: 8 mio. kroner
8 millioner kroner er ikke en formue for en klub som Liverpool. Men der blev alligevel løftet et par øjenbryn i den engelske fodboldverden, da storklubben i 2005 smed beløbet for den dygtige Leeds-keeper Scott Carson. Problemet var bare, at Liverpool havde en dygtig målmand i forvejen, så der var ikke rigtig nogen grund til at bruge Carson. Resultat: Den 191 centimeter høje brite stod blot fire kampe for klubben - svarende til en løn på knap to millioner kroner pr. kamp.

ANNONCE

2. Andriy ShevchenkoKøber: ChelseaPris: 330 mio. kroner
Ukraineren var en målmaskine, da Roman Abramovich i 2006 betalte 330 millioner kroner for at hente ham fra AC Milan til Chelsea. Desværre tørrede Shevchenkos måltalent hurtigt ud i England, og det lykkedes ham kun at score ni gange i 47 kampe for Chelsea. I forrige sæson blev han derfor lejet tilbage til Milan, mens det nu er Dynamo Kiev, der nyder godt af Shevchenkos evner.   

ANNONCE

1. Winston BogardeKøber: ChelseaPris: 45 mio. kroner
Den hollandske back var en dygtig og solid boldspiller i Barcelona - og på det hollandske landshold. Så da han i 2000 kom til Chelsea, valgte træner Vialli at betale ham 450.000 kroner om ugen. Efter nogle meget ringe indsatser i de første kampe røg dog Winston på bænken - og dét var han åbenbart meget tilfreds med. Han nægtede i hvert fald at lade sig sælge, og efter 11 kampe i første sæson blev han ikke brugt mere. Men da han stadig dukkede op til træning, kunne han hvert år hæve cirka 25 millioner kroner indtil sit kontraktudløb i 2004.

ANNONCE
Del

Seneste nyt