Magasinet M!

15 fede filmscener

"I'm your father", "Show me the moneeeey" og andre klassiske filmscener. Her får du 15 uforglemmelige af slagsen.

15 fede filmscener

Training Day

 

"King Kong ain't got shit on me". Denzel Washington vandt en meget fortjent Oscar for rollen som den korrupte betjent Alonzo Harris i copper-filmen Traning Day. Filmen starter med, at vi følger en ung Ethan Hawke, der skal tilbringe en hel dag med Washington, men dagen udvikler sig langt fra, som den unge og ambitiøse politibetjent havde håbet det. Efter at være blevet røget skæv, overværet et mord og til sidst selv være tæt på at blive slået ihjel, får Hawke endelig ram på den korrupte Alonzo Harris. Og det i Alonzos eget kvarter. 

 

ANNONCE

 

 

Jerry Maguire

Før omverdenen opdagede, at Tom Cruise i virkeligheden var en bims Scientolog, var han ganske populær blandt publikum. Og hvis man har set Jerry Maguire, hvori Tom Cruise spiller en godhjertet sportsagent, forstår man godt hvorfor. Men faktisk var det Cuba Gooding Jr., der spiller den egocentriske og irriterende fodboldspiller Rod Tidwell, der løb med al opmærksomheden. Og en Oscar for bedste birolle. En af grundene dertil er denne efterhånden berømte scene.

ANNONCE

 

Star Wars

Den unge Luke Skywalker står ansigt til ansigt med den lede Darth Vader for første gang. Og det udvikler sig til en ganske underholdende 70'er-fight, hvor det ender med, at Skywalker får hugget hånden af. Men det helt store chok får vores unge helt - og publikum - da Darth Vader fortæller vores helt, at han er hans far. Scenen er sidenhen blevet parodieret i adskillige film. 

ANNONCE

Pulp Fiction

Pulp Fiction var Quentin Taratinos kun 2. film. Men det var svært at se, for Pulp Fiction lagde hele verden ned med sine knivskarpe replikker og charmerende karakterer, da den kom ud og gav oven i købet John Travolta et monster come-back af dimensioner. Det var også med Pulp Fiction, at Samuel L. Jackson fik sit store gennembrud. Faktisk har ingen af skuespillerne formået at overgå den præstation, de leverer i denne fantastiske film. Her er en fantastisk scene fra filmen, som er gået hen og blevet en klassiker.

 

ANNONCE

 

 

Scarface

"Say hello to my little friend". Replikken stammer fra filmens sidste scene, hvor vi ser en Tony Montana fucked up på stoffer gå fuldstændig bersærk. Scarface var på ingen måde et hit blandt anmelderne, da den kom ud i 1983. Siden har filmen dog fået den anerkendelse den så voldsomt fortjener - både blandt publikum og kritikere. Hos USAs sorte kriminelle har Al Pacinos figur, den columbianske narkoboss og hidsigprop Tony Montana, opnået kultstatus, og udtrykket "ya-yo", som i filmen bliver brugt om coke, har de kriminelle bander taget til sig. 

 

ANNONCE

Terminator 2

Én af verdens mest ikoniske replikker kommer fra den tidligere bodybuilder og skuespiller og lyder som følger: "I'll be back". Faktisk mener mange politiske analytikere, at det lykkedes Arnold Schwarzenegger at vinde posten som guvernør i verdens rigeste økonomi, Californien, fordi mange ser ham som det overmenneske, han tit bliver portrætteret som på film. The Guvernator, som han bliver kaldt er nemlig en direkte reference til én af Arnolds allermest berømte roller, The Terminator. Her fyrer han på fedeste vis, den berømte 'one-liner' af.

ANNONCE

 

Jurassic Park

Steven Spielberg lavede Jurassic Park i 1993, og her 17 år efter holder effekterne stadig max. Filmen revolutionerede filmindustrien og rykkede grænserne for, hvad det var muligt at lave på computer. De livagtige dinoer er resultatet af den helt rette kombination af CGI (fancy ord for computereffekter) og 'virkelige' dinosaurere (robotter). Mange film i dag vælger ofte den nemme løsning og bruger udelukkende CGI i overflod, hvilket betyder, at biografgængeren ofte gennemskuer illusionen. I denne klassiske scene, viser Steven Spielberg, hvordan det skal gøres.

ANNONCE

 

The Matrix

Hvis Jurassic Park revolutionerede filmindustrien med sin brug af CGI og robotter, kan man roligt sige, at The Matrix revolutionerede actionfilm-genren med dens brug af Bullet Time. Bullet Time er en teknik, hvor action-scenerne bliver filmet ved hjælp af en lang række kameraer stillet op rundt omkring skuespillerne. Når stunt-scenen så udføres bliver sekvensen filmet af alle kameraerne, der panorerer rundt, så man kan se scenen fra en 360-graders vinkel. I netop The Matrix, er der så mange klassiske øjeblikke, at vi ikke kunne udpege én enkelt. Derfor får I lige traileren, hvor I garanteret kan nikke genkendende til samtlige scener.

ANNONCE

 

A Few Good Men

 

"You can't handle the truth", råber en frustreret og frådende Jack Nicholson til den unge advokat, spillet af Tom Cruise, mens han sidder til afhøring på vidneskranken. At kalde Jack Nicholson en god skuespiller, svarer til at omtale Messi som en ganske habil fodboldspiller. Jack Nicholson spiller bedre end de bedste skuespillere på selv hans dårligste dage.

ANNONCE

 

The Shining - "Here's Johnny"

Afdøde Stanley Kubricks film, Ondskabens Hotel, fra 1980 er baseret på gyserforfatteren Stephen Kings roman af samme navn. I hovedrollen finder vi Jack Nicholson, som familiefar og forfatter, der tager ud til et øde hotel sammen med sin kone og søn for at få fred og inspiration til at skrive sin næste roman. Men under opholdet går Jack fra at være frustreret forfatter med skriveblokering til rendyrket psykopat med en forkærlighed for økser.

 

ANNONCE

Heat

I Heat spiller to af Hollywoods aller største giganter, Robert De Niro og Al Pacino, over for hinanden. Førstnævnte spiller verdens sejeste bankrøver, mens Al Pacino spiller politibetjenten, der jagter ham. Filmen er instrueret af Michael Mann, som er kendt for at lave über-cool film (Collateral, Miami Vice), hvor skurkene altid er velklædte i grå jakkesæt, veltalende og sympatiske. Heat er uden sammenligning Manns bedste film, og måske også 90'ernes. I denne scene mødes De Niro og Pacino for første gang, hvor de opdager, at de er ens, men placeret på hver sin side af loven. 

ANNONCE

 

Rocky

Her er uden tvivl tale om verdens mest berømte træningssekvens. Sylvester Stallone skrev manuskriptet på blot tre dage og spiller selv hovedrollen som boksebumsen Rocky Balboa, der får en chance for at udfordre verdensmesteren i en titelkamp. Filmen vandt en oscar for Bedste Film. Fuldt fortjent, hvis du spørger os. 

ANNONCE

 

Forrest Gump

 

"My mama always said, life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get". Historien om den halvretarderede, men højst elskværdige Forrest gump, der oplever mere på 20 år, end de fleste oplever på et helt liv gik lige ind i hjertet på publikum, da den udkom i 1994. Tom Hanks hev da også en velfortjent Oscar hjem for rollen. I nedenstående trailer er der med garanti flere øjeblikke, du kan genkende og citere.

ANNONCE

 

Taxi Driver

 

Desværre for Robert De Niro og Martin Scorsese, som instruerede Taxi Driver, kom den ud i 1976 - samme år som Rocky, der som bekendt løb med Oscarstatuetten for Bedste film. Mange filmeksperter mener, at Scorsese burde have vundet Oscaren for Bedste film det år. Den halvpsykopatiske taxachauffør Travis har fået nok af New Yorks kriminelle udskud og beslutter sig for at gøre noget ved sagen. Denne scene, hvor han står foran spejlet og taler til sig selv er intet mindre en genial.

ANNONCE

 

 

Dumb and Dumber

Verdens sejeste komedie har Jim Carrey og Jeff Bridges i hovedrollerne som idioterne Harry og Lloyd. Førstnævnte havde sin storhedstid som vanvittig komiker i 90'erne og i Dum og Dummere ser vi tydeligt, hvorfor Jim Carrey kunne tillade sig at hive 20 millioner Dollars hjem pr. film. Der er så mange klassiske øjeblikke i Dum og Dummere, at det har været svært at fremhæve et enkelt.

 

ANNONCE

 

 

Del

Seneste nyt

ANNONCE