Magasinet M!

5 festivaler, du skal besøge, hvis du ikke fik nok af Roskilde

Du har garanteret stadig mudder under neglene, og du gennemgår pt. sikkert den obligatorisk Roskilde-post-depression. Men når tømmermændene har lagt sig vil du have mere. Her er fem mulige festival-rejsemål, du stadig kan nå at få billet til.

5 festivaler, du skal besøge, hvis du ikke fik nok af Roskilde

Exit Festival

Hvor: Petrovaradin, Novi Sad, Serbien

Hvornår: 9.-12. juli

Kapacitet: Ca. 47.000 mennesker (men op mod 200.000 besøgende)

Hvem: Hardwell, Faithless, Manu Chao, Motörhead, Eagles of Death Metal og mange flere

Pris: 1025,-

Hvorfor: 620.000 mennesker stemte sidste år om, hvilken festival der var den bedste i Europa. Exit Festival vandt. Behøver vi at sige mere? Festivalen finder sted ved det gamle Petrocaradin-fort lige ud til Donau-floden. Og med et bredt udvalg af både metal, indie, elektronisk og pop er det lige Roskilde-segmentet, Exit Festival rammer. Og så er det halvt så dyrt som mudderpølen på Dyreskuepladsen, hvilket jo bare er et plus.

Latitude Festival 

ANNONCE

Hvor: Southwold, England

Hvornår: 16.-19. juli

Kapacitet: Ca. 35.000 mennesker

Hvem: Alt-J, Portishead, Jon Hopkins, Noel Gallagher's High Flying Birds, James Blake, Manic Street Preachers og mange flere

Pris: 2170,-

Hvorfor: En forholdsvis lille festival (i forhold til Roskilde i hvert fald) med fire scener. Ikke desto mindre har de et vanvittigt godt program i år. Udover musik er teater, kunst, stand-up, cabaret, poesi, politik, dans og litteratur også ting, der bliver vægtet højt på festivalen, som ligger i det nordøstlige England.

Benicàssim International Festival 

ANNONCE

Hvor: Bennicàssim, Spanien

Hvornår: 16.-19. juli

Hvor mange: Ca. 50.000

Hvem: The Prodigy, Blur, Portishead, Florence + the Machine og mange flere.

Pris: 1200,-

Hvorfor: Udover rock, indie og elektronisk musik har den store spanske festival også fokus på kortfilm, mode og kunst. Om dagen er der musik på de lækre sandstrande, der ligger nær festivalpladsen, så det er virkelig et sted for dig, som også gerne vil kombinere musikoplevelsen med badeferie. Musikprogrammet i år har Blur på, hvilket burde kunne tiltrække folk fra nær og fjern - især Danmark, da bookerne på de forskellige festivaler virkelig har overset dem.

Sziget Festival 

ANNONCE

Hvor: Budapest, Ungarn

Hvornår: 10.-17. august

Kapacitet: Ca. 70.000 (men over 400.000 besøgende)

Hvem: Kings of Leon, Alesso, Avicii, Robbie Williams, Limp Bizkit, Major Lazer, Interpol og mange flere

Pris: 1860,-

Hvorfor: Den gigantiske festival foregår på Óbudai-Sziget, som er en af de to øer, der ligger i Donau-floden i Budapest. I løbet af syv dage spiller der mere end 1000 kunstnere - både lokale, nationale og internationale navne. Festivalen er tidligere blevet sammenlignet med Nevada-festivalen, Burning Man, da det er en uge, hvor du rejser væk fra virkeligheden og bare går fuldstændig amok.

Way Out West

ANNONCE

Hvor: Gøteborg, Sverige

Hvornår: 13.-15. august

Kapacitet: Ca. 25.000

Hvem: Alt-J, Beck, Belle and Sebastian, Caribou, Pet Shop Boys, Future Islands, First Aid Kit, Patti Smith, Tyler, The Creator

Pris: 1600,-

Hvorfor: Vores svenske naboer har fat i den lange ende, når det kommer til at holde en festival lille og nogenlunde intim, men samtidig få klassekunstnere til at komme og optræde. Way Out West er en miljø-bevidst festival, som ligger i lækre, grønne omgivelser i Slottsskogen i Gøteborg. Det er lidt som Smukfest - bare med god musik. Eneste minus er, at det er en vegetar-festival, hvor det ikke er muligt at medbringe eller købe kød.

ANNONCE
Del

Seneste nyt