Magasinet M!

5 monsterfilm der fortjener din opmærksomhed

Den anmelderroste 10 Cloverfield Lane har lige haft premiere i de danske biografer. Så hvorfor ikke varme op til din næste bio-tur med disse 5 fremragende monsterfilm?

5 monsterfilm der fortjener din opmærksomhed
The Mist (2007)

Instruktør: Frank Darabont

Med: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden med flere

Om: The Mist har - uden at afsløre for meget - måske en af de mest deprimerende og pessimistiske slutninger i filmhistorien nogensinde. Baseret på Stephen King-romanen af samme navn følger du en gruppe landsbyboere, som bliver spærret inde i et indkøbscenter, efter en tyk tåge har lagt sig over byen. En tåge, der samtidig kommer med en række blodtørstige monstre, som dræber alt på deres færd. For David Drayton handler det om at redde sin familie, men snart er monstrene ikke den eneste trussel, da helvede også bryder løs internt imellem de indespærrede.

ANNONCE
5 monsterfilm der fortjener din opmærksomhed
Troll Hunter (2010)

Instruktør: André Øvredal

Med: Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Knut Nærum med flere

Om: En norsk monsterfilm? Really? Ikke desto mindre er det, hvad Troll Hunter - på norsk Trolljegeren - er. I found footage-mockumentary-stil følger du en gruppe studerende, som tager dybt ind i de norske skove for at efterforske en række mystiske drab på bjørne. Her finder de ud af, at der er farligere ting på spil end et glubsk rovdyr. De møder en mystisk jæger og slutter sig til ham. Troll Hunter er både underholdende og vanvittigt flot lavet.

ANNONCE
5 monsterfilm der fortjener din opmærksomhed
Monsters (2010)

Instruktør: Gareth Edwards

Med: Scoot McNairy, Whitney Able, Mario Zuniga Benavides med flere

Om: Før Gareth Edwards lavede det semigode remake af Godzilla, instruerede han denne fremragende low budget-film, som foregår seks år efter en alien-invasion har fundet sted på jorden. Her skal en journalist eskortere en amerikansk turist fra Mexico til den amerikanske grænse. Udover at byde på gigantiske monstre, er det også en smukt filmet kærlighedshistorie og road movie, der tager dig med igennem de nordmexicanske landskaber.

ANNONCE
5 monsterfilm der fortjener din opmærksomhed
The Descent (2005)

Instruktør: Neil Marshall

Med: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid med flere

Om: Neil Marshall (Dog Soldiers, Doomsday, Centurion) klart bedste film til dato. Heri følger du en gruppe kvinder, som tager på en underjordisk huleekspedition. Men alt går galt, og gruppen bliver spærret inde - og forfulgt af en flok glubske væsener. The Descent er en klaustrofobisk og nervepirrende omgang, som sætter sig som et ar på din sjæl, og gør, at du aldrig har lyst til at sætte dine ben i en underjordisk grotte igen.

ANNONCE
5 monsterfilm der fortjener din opmærksomhed
The Thing (1982)

Instruktør: John Carpenter

Med: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David med flere

Om: Det er sci-fi-gyseren over dem alle og et paranoidt studie i, hvordan mennesker reagerer på isolation. Du følger et forskningsteam på Antarktisk, som finder et rumvæsen, der kan tage form som hvilket som helst levende væsen. Et fund, der bliver fatalt, og som medvirker til, at det for hvert medlem af teamet bliver en egenhændig kamp for at overleve og sikre sig at finde frem til rumvæsenet, før det finder frem til en selv. Et sandt mesterværk, der har et af de vildeste monstre i filmhistorien, men som virkelig ikke fortjente det tamme remake fra 2011.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce