Magasinet M!

Anmeldelse: Ben Affleck er sentimental gangster i 'Lev om natten'

Ben Afflecks seneste film er stueren som ind i helvede, men det er så til gengæld også det eneste dårlige ved den.

Originaltitel: Live by Night
Instruktør: Ben Affleck
Medvirkende: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Miguel, Zoe Saldana
Spilletid: 2 timer 8 minutter
Premiere: 12/1 2017

4/6

I 20'ernes USA er forbudstiden i fuld gang. Der bliver smuglet ulovligt importeret sprut rundt i landet og på tværs af grænserne af kompromisløse og hårdkogte gangstere. Magt og penge har førsteprioritet i de underjordiske netværk af forbrydere, og Joe Coughlin (Ben Affleck) balancerer en hårfin grænse mellem at være en simpel tyv og en inkarneret gangster. Det eneste, der er afgørende, er, om han er villig til at gøre og ofre det, der skal til, for at han kan få det, han vil have. 

Da Joe forelsker sig i den smukke Emma Gould (Sienna Miller), kommer han for alvor i selskab med de forkerte mænd. Emma er nemlig kæreste med den lovløse boss Albert White (Robert Glenister), og da den hemmelige affære opdages, får det store konsekvenser for både Emma og Joe.

Joes hævntørst bliver afgørende for, at han fra udvikler en grænseløs ambition, der skal sende ham til tops i Floridas kriminelle underverden. 

ANNONCE

Film med åbenlyse svagheder

Lev om natten er en filmatisering af romanen Live by Night, som oprindeligt er skrevet af Dennis Lehane. Affleck har foretaget et godt stykke arbejde, når det kommer til adaptionen, og selvom lidt af kompleksiteten ikke så overraskende er gået tabt, så er den endelige historie absolut ikke lige så rodet, som man kunne have frygtet. Filmen har et godt naturligt flow, og de forskellige karakterer glider ind og ud af hinandens liv på en ganske velkonstrueret måde. Noget der på film hurtigt kan komme til at virke hurtigt eller forceret. 

Særligt kemien mellem Affleck og den smukke Zoë Saldaña er ikke til at komme udenom, og hvis man er til den klassiske kærlighedshistorie mellem gangsteren og den løvetæmmende kvinde, så er man absolut også til Lev om natten.

Filmens største svaghed er utvivlsomt, at det har været åbenlyst svært at balancere mellem antallet af actionfyldte scener og blødsødne øjeblikke mellem hovedpersonen og det store antal af karakterer, vi som publikum gerne skal overbevises om, at han har et tæt og betydningsfuldt forhold til. Historien skal være drevet af passion, hævn og stærke farlige følelser, men der er nok en stor del af filmens publikum, der vil fange fornemmelsen af, at den simpelthen er for forsigtig.

Ben Affleck og alle hans skuespillere er pakket flot ind i imponerende lækre kostumer, Tampa, Florida virker som et af de mest oplagte steder at indspille en film som denne, og ikke én af skuespillerne leverer en præstation, som man på nogen måde kan sætte en finger på. Alligevel er det bare som om, at der er noget, der mangler. Det hele er simpelthen for stuerent til, at man kan tillade sig at falde fuldstændigt på halen, men helt uden kvaliteter er Lev om natten absolut ikke.

ANNONCE
Anmeldelse: Ben Affleck er sentimental gangster i 'Lev om natten'

En hyldest til gangstergenren

Ben Affleck har i forbindelse med promoveringen af filmen ikke lagt skjul på, at den først og fremmest udspringer fra hans lyst til at lave en klassisk gangsterfilm. Lev om natten er en ode til sin genre, og det fornemmer man tydeligt. Alle der holder af gangstergenren kan nok på den ene eller den anden måde nyde filmen, selvom man let kan kritisere den for ikke at bringe særlig meget nyt på banen. 

Lev om natten er en af den slags film, du enten elsker eller hader. Hvis du ikke falder for sentimentaliteten eller bare er helt vildt fan af Ben Affleck, så vil du nok ikke føle, at dine forventninger er blevet indfriet. Men hvis du kan undgå at se traileren og er villig til bare at lade dig rive med, så fang den her film uden de store forventninger til, hvad der skal ske. Det er ikke The Godfather, det er ikke Godfellas, og det er heller ikke Gangs of New York, men Lev om natten har en kvalitet, som alligevel fortjener at blive bemærket.

Leveret af KULTBOX.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce