Magasinet M!

Anmeldelse: Brüno

Achtung! Sacha Baron Cohen er tilbage i ny film.

Anmeldelse: Brüno

Sacha Baron Cohen er tilbage med endnu en provokerende film, spækket med politisk ukorrekt humor og ofre, der ikke aner, at der bliver taget pis på dem. Denne gang er hovedpersonen Brüno, den østrigske fashionista-bøsse, hvis motto er: Borat er SÅ 2006.

Brüno er vært på det ultra toneangivende modeprogram Funkyzeit. Fritiden bliver tilbragt med kæresten Diesel, der blandt mange, mange, MANGE andre ting ynder at tage Brüno med sin crosstrainer-dildo.

Men da Brüno efter et Prada-modeshow bliver blacklistet i hele den europæiske modeverden, mister han både job og kæreste. Brüno er alene i verden, og dog: hans assistent Lutz, der er hemmeligt forelsket i Brüno, står bag sin herre, og sammen tager de til USA for at gøre Brüno berømt. Det leder naturligvis til en del pinlige, akavede og tåkrummende episoder, f.eks. da han prøver at forføre det ældre republikanske medlem af Repræsentanternes Hus, Ron Paul. Undervejs får Brüno selvsagt stødt en masse mennesker fra sig, og til sidst også sin ellers så hengivne assistent Lutz. Det ser sort ud, men Brüno er en surviver og præsterer at levere en lykkelig slutning, om end provokerende på både seer og de stakkels intetanende statister.

Størstedelen af de pinlige episoder i filmen er ganske ægte: Sacha Baron Cohen har interviewet en terrorist, crashet et modeshow og lagt an på Ron Paul. Det gør kun det hele sjovere, og man føler sig som vidne til en frygtelig trafikulykke: Man vil helst ikke se det, men man kan heller ikke lade være?

Publikum smågriner hele filmen igennem, kun afbrudt af vaskeægte latterbrøl, når det går rigtig galt på skærmen. Sammenlignet med Borat er det eneste, vi kan sætte fingeren på, at det er meget nemmere at holde af karakteren Borat end af Brüno. Men han er mindst lige så kontroversiel, kikset, pinlig, iscenesat, og vi griner lige så højt og længe!

Enten elsker eller hader man Sacha Baron Cohen, hans karakterer og hans syge, syge humor. Hvis du kan holde ud at se toget køre af sporet, vil du elske Brüno

5/6

ANNONCE
Del

Seneste nyt