Magasinet M!

Danske skuespillere i aktuelle internationale serier

Få et overblik over dit dansker-fix på streamingtjenesterne

Dansk skuespil er efterhånden en stor kulturel eksportvare.

Og det er jo også mega fedt, når vi pludselig ser et reelt dansker-indtog, i en serie som Game of Thrones, eller Lars Mikkelsen i House of Cards, eller det danske hold i Vikings, for ikke at forglemme hende den absurd skønne i Mr. Robot.

Derfor har vi samlet en liste, så du kan se hvilke serier du skal fange, for at få dit danglish-fix:

ANNONCE
HBO Nordic - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier HBO Nordic

Vikings

Lad os starte med Vikings. Femte sæson af den populære serie er på trapperne, og den har tre danskere på rollelisten. Først har vi Alex Høgh Andersen (billedet herover).

Alex Høgh Andersen spiller Ragnar Lothbroks handicappede søn Ivar the Boneless. Karakteren er baseret på legenden om en af de største og mest frygtede vikinger. Herhjemme har Alex blandt andet spillet med i TV2's julekalender Tvillingerne og Julemanden, den Oscar-nominerede film Krigen og kortfilmen Ødeland. Alex' karakter har udviklet sig fra at være en sølle handikappet outcast, til at være en psykopatisk hævntørstig vanvids-viking, og vi glæder os til at se, hvor han tager karakteren hen i kommende sæson!

Dernæst har vi Marco Ilsø. Marco spiller Ragnars søn Hvitserk. Han er især knyttet til den ældre bror Ubbe, men han er mere kompleks og med et mørkere sind end Ubbe. Ligesom de andre danske skuespillere i serien, ser vi også en spændende progression i Marcos karakter. 

ANNONCE
HBO Nordic - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier HBO Nordic
HBO Nordic - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier HBO Nordic

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi i Vikings også danske Ida Marie Nielsen, der spiller slavepigen Margrethe - en karakter der har vævet sig selv ind i lidt af et kærlighedsdrama mellem Ragnars krigslystne sønner. 

Femte sæson af Vikings får dansk premiere 30. november, på HBO Nordic.

The Last Kingdom - BBC - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier The Last Kingdom - BBC

The Last Kingdom

Thure Lindhardt kender vi jo rigtig godt i forvejen. Manden er pt. aktuel som Guthred i vikinge-serien 'The Last Kingdom' - en serie der også er værd at se, hvis du er glad for Vikings. Thure medvirker i 2. sæson af serien, der er tilgængelig på Netflix. Det er værd at nævne at også Alexandre Villaume, Andrea Vagn Jensen og Peter Gantzler medvirkede i tidlige afsnit af første sæson. 

ANNONCE
Danske skuespillere i aktuelle internationale serier

Stranger Things 2

Den forholdsvis ukendte Linnea Berthelsen, får en endnu ukendt rolle som karakteren Roman, i den kommende sæson af Stranger Things. Hvad rollen indebærer for den 23-årige skuespillerinde, finder vi forhåbentlig ud af den 27. oktober. Netflix.

Iron Fist

Også i Marvel/Netflix-serien Iron Fist, er hele verden beæret med en dansk skuespiller. Her er det i form af David Sakurai, i rollen som en af Madame Gaos henchmen - Scythe. Sakurai har tidligere medvirket i Lillyhammer, og for nyligt blev det afsløret, at han medvirker i Fantastic Beasts & Where to Find Them 2. 

ANNONCE
HBO Nordic - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier HBO Nordic

Mr. Robot

Stephanie Corneliussen er gudesmuk, og det er en skam at der endnu ikke er så mange herhjemme, der har fået øjnene op for hende - for ud over at være smuk, spiller hun også mean power-woman, Joanna Wellick, i serien Mr. Robot. Stephanie er et must-follow på Instagram. Og i fremtidige roller. 

Mr Robot er tilgængelig på HBO Nordic.

ANNONCE
The Mist - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier The Mist

The Mist

Født i Serbien, opvokset i Danmark er Danica Curcic også en fin kandidat til vores liste. Hun spiller Mia Lambert, en af de bærende roller i Stephen King-serien The Mist. 

Første sæson er tilgængelig på Netflix. 

Knightfall - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier Knightfall

Knightfall

Sarah Sofie Boussnina har en rolle i den kommende serie Knightfall, der produceres i History Channel, men sendes herhjemme på HBO Nordic, fra den 7. december. Hun spiller karakteren Adelina, en jødisk flygtning der som barn blev reddet af tempelridderne. 

ANNONCE
Rellik - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier Rellik

Rellik

Lærke Winther er aktuel som Lisa Markham i crime-serien Rellik, der fortæller historien om en seriemorder - fra slut til start. 

Netflix - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier Netflix

House of Cards

Lars Mikkelsen = Viktor Petrov, den imaginære russiske præsident. 

HBO Nordic - Danske skuespillere i aktuelle internationale serier HBO Nordic

Game of Thrones

Den her, er du selvfølgelig mere end klar over. Nikolaj Coster-Waldau har fået fast (indtil videre) selskab af Pilou Asbæk i den episke serie, som vi alle elsker. 

Game of Thrones har selvfølgelig også et par nævneværdige danske gæster fra tidligere sæsoner: Birgitte Hjort Sørensen, Dar Salim, og ikke mindst: Frank Hvam!

Det var alt for denne omgang. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce