Magasinet M!

De 10 værste filmpsykopater

Skulle du få en venneanmodning fra én af disse gutter eller gutinder, anbefaler vi dig at lukke din Facebook-konto og flytte over på Google+ - under andet navn.

De 10 værste filmpsykopater
The Joker

 

Film: The Dark Knight (2008)

Spillet af: Heath Ledger

 

Da Jack Nicholson spillede rollen som den ikoniske skurk Jokeren i Tim Burtons Batman-film fra 1989, var publikum og anmeldere ganske enige om, at han da gjorde det aldeles fremragende. Men så kom nu afdøde Heath Ledger forbi og viste hvordan det i virkeligheden skal gøres. Og han blev endda belønnet med en Oscar for rollen.

 

Heath Ledgers Joker er en vaskeægte galning, men ikke desto mindre en galning med faste principper og et mål om at efterlade Gotham City i et virvar af kaos. 

Batmans ubestridte nemesis.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Anton Chigurh

 

Film: No Country For Old Men (2007)

Spillet af: Javier Bardem

 

Coen brødrenes mesterværk fra 2007 har en af filmhistoriens mest ubehagelige skurke/psykopater i én af de bærende roller. Javier Bardem slog med ét igennem i Hollywood som den iskolde lejemorder Anton Chigurh, der udrydder alt på sin vej for at få fingrene i en kuffert spækket med penge. Chigurh er lavet af det stof mareridt består af: Et uhyggeligt onde, der bliver ved og ved med at jagte dig. Og uanset hvor hurtigt du løber, eller hvor du løber hen, vil han altid finde dig.

 

Så hvis du møder en mand med kasserollefrisure, der spørger, om du vil se hans flotte kvægpistol, takker du bare pænt nej.

 

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Max Cady

Film: Cape Fear (1991)

Spillet af: Robert De Niro

 

Det kan godt ske, at advokater tjener kassen, men nogle gange har deres job en uheldig bagside. Det mærker advokaten Sam Bowden (Nick Nolte) på sin egen krop, da en tidligere klient Max Cady (Robert De Niro) er pissed over at være blevet sendt i fængsel for voldtægt. Da Cady endelig kommer ud, er han pænt ond i sulet og begynder at terrorisere familien Bowden på det grusommeste.

 

Robert De Niro blev nomineret til en Oscar for sin rolle som stjernepsykopaten Max Cady, der får Peter Lundin til at virke helt from.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Jack Torrance

Film: Ondskabens Hotel (1980)

Spillet af: Jack Nicholson

 

Nej, hvor idyllisk. Far, mor og barn tager ud på et hotel, der har lukket for sæsonen, så farmand, der er forfatter men lider af skriveblokering, kan få fred og ro til at få skrevet sin bog færdig. Far, mor og barn havde bare ikke lige taget højde for, at hotellet muligvis har en negativ effekt på farmand.

 

Jack Nicholson spiller rollen som forfatteren Jack Torrance, der går fra at lide af en skriveblokering til at jagte sin familie rundt på hotellet med en meget stor økse.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Tommy DeVito

Film: Goodfellas (1990)

Spillet af: Joe Pesci

 

Joe Pesci leverer en helt fantastisk præstation som den psykopatiske gangster med den ultra korte lunte, der ikke finder sig i noget som helst. Goodfellas er instrueret af gangsterfilmens konge Martin Scorsese, som igen-igen blev forbigået ved Oscar-uddelingen i 1990. Joe Pescis figur Tommy DeVito er faktisk baseret en sand person, nemlig gangsteren og stjernepsykopaten Thomas "Two-Gun Tommy" Anthony DeSimone, som du kan læse meget mere om lige her:

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Annie Wilkes

Film: Misery (1990)

Spillet af: Kathy Bates

 

1990 var et fandens godt filmår, spækket med verdensklassespsykopater - på film altså. Og Kathy Bates fortjente i høj grad den Oscar, hun fik for sin rolle som den ensomme psykopat Annie Wilkes i filmen Misery.

James Caan spiller den berømte forfatter Paul Sheldon, der efter et biluheld bliver "reddet" af den mystiske Annie Wilkes, der viser at være Sheldons ubestridt største fan. Og hun beslutter sig for at tage sig kærligt af af Sheldon. Bl.a. ved at knuse begge hans ben med en ordentlig motherfucker af en hammer, i en af filmhistoriens mest ubehagelige scener.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Mr. Blonde

Film: Reservoir Dogs (1992)

Spillet af: Michael Madsen

 

Quentin Tarantinos gennembrudsfilm fra 1992 hedder Reservoir Dogs og indeholder filmhistoriens sejeste replikker. Ja, du læste rigtigt: Pulp Fiction go home. Men ikke nok med det, filmen er også spækket med seje personligheder, der alle har det til fælles, at de er klædt i sort og hvidt.

 

I Reservoir Dogs følger vi en gruppe hærdede, men cool kriminelle, der er samlet for at udføre et bankkup, der dog ender med at gå grueligt galt. Èn af disse kriminelle, Mr. Blonde, bryder sig virkelig ikke om politiet. Og det kommer i den grad til udtryk i en scene, hvor vores gangster danser rundt til Stealers Wheels muntre 'Stuck In The Middle With You', og ender med at skære øret af en bagbundet politimand i en brutal scene, der er umulig at ryste af sig.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Tony Montana

 

Film: Scarface (1983)

Spillet af: Al Pacino

 

 

Filmpsykopaten, der har inspireret tusindvis af amerikanske kriminelle, hedder Tony Montana. Scarface er historien om en mand, der ikke skyr nogle midler for at nå til tops i den kriminelle underverden. Og til tops, det kommer han i den grad. Filmens mest ikoniske og citerede scene, hvor Tony Montana -  omringet af kriminelle med tungt artilleri og med et bjerg af kokain foran sig - byder sine gæster "velkommen" med sætningen "Say hello to my little friend" er allerede legendarisk.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Hannibal Lecter

Film: Ondskabens Øjne (1991)

Spillet af: Sir Anthony Hopkins

 

Fem vundne Oscar-statuetter og en top-25-placering på filmsitet IMDB, vidner om en ret ok film, hvis du spørger os. Og Ondskabens Øjne er intet mindre end en genistreg fra instruktør Jonathan Demmes hånd. Vi følger den nyudklækkede og unge FBI-agent Clarice Starling (Jodie Foster), der i jagten på en seriemorder tager kontakt til den fængslede psykiater og kannibal Hannibal Lecter. Samspillet mellem Foster og Hopkins er helt igennem sublimt og aldrig har en mand bag skudsikkert glas virket så skræmmende.

ANNONCE
De 10 værste filmpsykopater
Tom Ripley

Film: The Talented Mr. Ripley (1999)

Spillet af: Matt Damon

 

Matt Damons første (og højst sandsynligt sidste) rolle som bad-guy'en Tom Ripley kravler ind under huden på seeren. Det skræmmende ved Mr. Ripley er nemlig, at han modsat de øvrige psykopater på listen, ikke er til at gennemskue. Han virker sød, rar og helt igennem tilforladelig. Men Tom Ripley har et særligt talent: Han kan nemlig lære sig selv at opføre sig som de personer han omgiver sig. Og når han kan spille rollen til perfektion, gør han det af med sine ofre.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt