Magasinet M!

De 11 bedste komediefilm fra det nye årtusinde du kan se på Netflix

Der findes masser af geniale komediefilm på Netflix. Faktisk så mange, at vi har set os nødsaget til kun af fokusere på film fra det nye årtusinde. Men du er i hvert fald garanteret et godt grin.

De 11 bedste komediefilm fra det nye årtusinde du kan se på Netflix

11 Step Brothers (2008)

Instruktør: Adam McKay

Med: Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen med flere

Hvorfor: Hvem havde troet, at Adam McKay skulle gå hen og lave en film, der blev nomineret til fem Oscars, hvor af den vandt for bedste manuskript, som sidste års The Big Short gjorde? Nok ikke mange, når man tager instruktørens CV i betragtning. For Step Brothers fra 2008 er virkelig dum og åndssvag. Men også fandens sjov. Især scenen, hvor Will Ferrell tea-bagger sin stedbrors (John C. Reilly) trommesæt, har printet sig ind på nethinden hos de fleste som en yderst forstyrrende scene, hvor der i den grad er 'balls in your face'. Step Brothers handler kort fortalt om to midaldrende tabere, der har opgivet livet og stadig bor hjemme, og som tvinges til at blive roommates, efter deres forældre gifter sig. Og de kan bestemt ikke lide hinanden. Selvom den er sjov, er det ikke McKays bedste comic relief. De kommer længere oppe på listen.

Se den her

ANNONCE

10: Meet the Parents (2000)

Instruktør: Jay Roach

Med: Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo med flere

Hvorfor: Meet the Parents er en vaskeægte nyklassiker inden for komediegenren og dannede grundlag for hele to sequels, hvor den første selvfølgelig er bedst. En film, der i den grad sætter skrækscenariet op, om hvor galt det kan gå, når man begynder at date en smuk, sød pige og skal møde hendes forældre for første gang. Frygten for at sige noget dumt eller støde de gamle er allestedsværende. Og når det så er Robert De Niro, som her leverer en af sine bedste komedie-præstationer nogensinde, man skal forsøge at imponere, bliver den frygt blot mangedoblet. Alt i Meet the Parents, som kan gå galt, går selvfølgelig galt - inklusive at fars elskede Himalaya-kat, Jinxie, forsvinder.

Se den her

ANNONCE

9: Napoleon Dynamite (2004)

Instruktør: Jared Hess

Med: Jon Heder, Efren Ramirez, Jon Gries med flere

Hvorfor: "Whatever I feel like I gonna do? GOSH", svarer Napoleon den lille dreng på bagsædet af bussen, da han spørger, hvad Napoleon skal lave i dag. Herefter kaster Napoleon sin action-mand, han har bundet en fiskesnøre i, ud gennem vinduet og slæber den efter bussen. Det er blot en af mange obskure scenarier i MTV-kultfilmen Napoleon Dynamite fra 2004, der handler om den socialt akavede Napoleon, som beslutter sig for at hjælpe sin nye ven, Pedro, med at blive elevrådsformand på deres lille high school. Samtidig har han nok at se til på hjemmefronten, hvor hans arrogante onkel, Rico, blot er ude på at ødelægge Napoleons liv. Og så giver vi en bajer, hvis du kan finde en film med en bedre dansescene i.

Se den her

ANNONCE

8: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Instruktør: Adam McKay

Med: Will Ferrell, Paul Rudd, Steve Carrell

Hvorfor: Ja, Will Ferrell og Adam McKay figurerer som sagt flere gange på listen her. Og der er ikke så meget at sige til det, for de to har vist sig som et fabelagtigt makkerpar i komediegenren gennem 00'erne. I Anchorman skabte Adam McKay et legendarisk trekløver bestående af netop Ferrell, Paul Rudd og Steve Carrell. Ferrell leverer sin nok bedste præstation til dato som den narcissistiske kvindehader Ron Burgundy, der tvinges sammen med en ambitiøs kvinde i sit nyheds-program. En absurd komedie, du bare skal se.

Se den her

ANNONCE

7: Tropic Thunder (2008)

Instruktør: Ben Stiller

Med: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr.

Hvorfor: Ben Stillers jungleeventyr er en bizar omgang, som tager tykt pis på store krigsfilm som Apocalypse Now og Platoon samt karakterskuespillere, der tager deres roller lidt for seriøse. Selvom Robert Downeys rolle som sort skabte en del røre i andedammen, accepterede de fleste det, da mange godt kunne se parodieringen på, hvor langt nogle skuespillere vil gå for at 'naile' deres rolle. Downey fik dog også en Oscar-nominering for sin rolle, hvilket var fuldt fortjent. Politisk ukorrekt? Jovist, men det er det, der gør Tropic Thunder så fandens god og sjov.

Se den her

ANNONCE

6: The Other Guys (2010)

Instruktør: Adam McKay

Med: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Derek Jeter med flere

Hvorfor: Sidste Adam McKay- og Will Ferrell-film på listen. Og klart den sjoveste af de nævnte. The Other Guys er en genial parodi på buddycop-genren, hvor Wahlberg og Ferrell teamer op som det perfekte mitchmatch i form af to taber-betjente, der pludselig får muligheden for at tage et skridt op imod toppen af politi-hierarkiet. Et hierarki, som de forguder. Selvom Wahlberg gør det meget godt, er det endnu engang Ferrell, der bærer hele svineriet.

Se den her

ANNONCE

5: I Love You, Man

Instruktør: John Hamburg

Med: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones med flere

Hvorfor: Den nye bølge af amerikanske komediefilm, skuespillere som Seth Rogen, Jason Segel, Jonah Hill og netop Paul Rudd har været frontløbere for, er også stærkt repræsenteret i toppen af listen her. John Hamburgs vanvittigt sjove I Love You, Man handler om Peter Klaven, der ingen venner har, og som begiver sig ud på en række man-dates i håb om at finde sin best man til sit forestående bryllup. Det lykkes i form af Sydney. Problemet er bare, at Sydney, der omgående bliver Peters nye BFF, nu vil hænge ud med Peter konstant. En ting, som Peter tager imod med kyshånd, men som truer med at ødelægge det kommende ægteskab. Segel beviste i How I Met Your Mother, at han besidder en komisk timing og et talent for at være sjov som de færreste kan levere. At han så kunne overføre det til perfektion i film somForgetting Sarah Marshall og netop I Love You, Man, havde alle nok ikke lige regnet med. Men for at citere Sydney selv, så 'slapper' Segel virkelig 'da bass' i filmen her. På den gode måde.

Se den her

ANNONCE

4: Kick-Ass (2010)

Instruktør: Matthew Vaughn

Med: Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz med flere

Hvorfor: I en tid, hvor vi ser den ene superheltefilm efter den anden (nogle bedre end andre), var det i 2010 befriende at se en film tage tykt pis på genren. For det gjorde Kick-Ass i den grad. På yderst vellykket vis. Heri beslutter Dave Lizewski at tage sagen i egen hånd imod byens kriminelle - på trods af at han bare er en nørdet high school-elev uden nogen som helst form for superkræfter. Kick-Ass fødes. Snart bliver han dog ufrivilligt en YouTube-sensation, da han forsøger at stoppe et biltyveri, hvorefter han bliver stukket ned og kørt ned af en bil. I mellemtiden tror den magtfulde gangster Frank D'Amico, at Kick-Ass er ansvarlig for en række aktioner imod hans bande, og han vil derfor gøre alt, hvad der står i hans magt, for at stoppe den uvidende "superhelt". Kick-Ass er yderst voldelig og brutal, men har hele tiden en ironisk distance til tingene, der gør,at det er slemt underholdende.

Se den her

ANNONCE

3: Bad Santa

Instruktør: Terry Swigoff

Med: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham med flere

Hvorfor: Den bedste julefilm nogensinde? Det er i hvert fald en af de film, du bare kan blive ved med at se igen? og igen? og igen. Bad Santa er fortællingen om eksfangen Willie, der drikker mere, end hvad godt er, og som hele tiden formår at ydmyge sig selv. Sammen med den lille dværg, Marcus, arbejder han om dagen som julemand i diverse indkøbscentre. Centre, han så røver om natten, når alle er gået hjem. Alt spiller bare i Bad Santa. Fra den mavesure, livstrætte og bitre Willie (Billie Bob Thornton) og hans - bogstaveligt talt - lille hjælper, den rapkæftede Marcus (Bernie Mac), til den lille, tykke dreng, der er et åbent spørgsmål, og som tror på, at Willie er 'the real deal'. En efterfølger har snart dansk biografpremiere, men vi tror ikke, den kan hamle op med den første her.

Se den her

ANNONCE

2: Borat

Instruktør: Larry Charles

Med: Sacha Baron Cohen, Ken Divitian, Luenell med flere

Hvorfor: Top-2 kunne lige så godt have været omvendt. For begge film er to af de sjoveste film i det nye årtusinde. Den britiske komiker Sacha Baron Cohen var inden Borat allerede kendt for at portrættere flere karakterer i sit hjemland - heriblandt den hvide hip-hopper Ali G og den østrigske bøsse-modejournalist Bruno (der senere som bekendt blev genstand for en hel film). Men da den kasakhiske journalist Borat rejste til USA for at interviewe amerikanere i denne ret improviserede film, blev Cohen verdenskendt, og et helt nyt fænomen var blevet skabt. Udover filmens kendte catchphrases som eksempelvis "I like sex. Is nice!", beviste filmen, at Cohen er en af nutidens absolut bedste satirikere, da han på genial vis udstillede folks ignorance og fordomme gennem sin egen påtalte naivitet. En noget nær perfekt film.

Se den her

ANNONCE

1: Superbad

Instruktør: Greg Mottola

Med: Michael Cera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse

Hvorfor: Måske den bedste og sjoveste high school-komedie i nyere tid? Eller nogensinde? Tre venner skal skaffe alkohol til den lækre piges fest samme aften og må så grueligt meget igennem, før det lykkes. Bum. Så har du en instant nyklassiker, ligesom et helt kuld af nye skuespillere (Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse og Emma Stone) for alvor fik deres gennembrud.

Se den her

OBS: Vi har valgt kun at inkludere komediefilm, der har mest komik i sig, da film som Lost in Translation og Evigt Solskin i et Pletfrit Sind lige så meget er dramaer (se dem dog for guds skyld alligevel)
ANNONCE
Del

Seneste nyt