Magasinet M!

De 25 fedeste sci-fi-film

Vi har samlet de 25 fedeste science fiction-film nogensinde.

De 25 fedeste sci-fi-film
25. Nærkontakt Af Tredje Grad ('77)

UFO'er suser rundt på jorden og videnskabsmænd forbereder sig på at modtage vaskeægte rumvæsner. Spielbergs realistiske UFO-film er måske gået lidt over sidste salgsdato, men han er så sej til at fortælle historien, at den stadig holder.

Fremtiden ifølge filmen: "Velkommen, små børn i hvide gummidragter! Hør os spille på vores gigantisk 70'er-lys-orgel!"

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
24. Invasion Of The Body Snatchers ('78)

 

Donald Sutherland og co. prøver at stoppe jordens befolkning fra at blive udskiftet med følelseskolde kopier. Selvom filmen ikke er synderlig klam, så er den bare pisse ubehagelig på en meget 70'er-agtig måde. Og så er SKRIIIIIIIG-slutningen lige i øjet!

Fremtiden ifølge filmen: Jordens befolkning kigger efter slimede monstre fra rummet og overser den ægte fare: PLANTER!

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
23. Galaxy Quest ('99)

Skuespillerne fra den fiktive tv-serie Galaxy Quest (en Star Trek-klon), bliver hyret af rumvæsner, der har kopieret seriens science fiction-verden, ned til mindste detalje. Pokkers morsom idé, der fungerer og gør andre rum-joke-film til skamme.

Fremtiden ifølge filmen: Rumvæsner opbygger en hel civilisation baseret på et tv-show fra jorden (vi håber de ser Baywatch og ikke Huset På Christianshavn).

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
22. The Thing ('82)

Forskere finder et rumvæsen, der kan tage form som et hvilket som helst væsen det kommer i nærheden af, begravet i isen på Antarktis. Resultatet er skrig, skrål og nogle ækle pre-computer effekter. Filmen vinder dog ikke på effekterne, men på 1.-klasses paranoia.

Fremtiden ifølge filmen: Forskere finder et rumuhyre begravet i isen i Antarktis, hvis ikke det hele er smeltet og bare skyller UFO'en ud i havet.

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
21. Alien 3 ('92)

Ripley, med en alien i maven, nødlander på en smadret fængselsplanet, kun for mænd. Tredje Alien-film fik tæsk, fordi den ikke var vildere og voldeligere end 2'eren, men check den lige ud igen. Ligesom The Thing er det paranoiaen der gør filmen så cool - ikke effekterne.

Fremtiden ifølge filmen: Jorden får så mange kriminelle, at vi laver hele planeter om til fængsler, både med og uden Alien-kæledyr.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
20. Cube ('97)

En håndfuld uheldige personer skal kæmpe sig vej gennem en labyrintisk sammensætning af firkantede rum, fyldt med dødsfælder. Super spændende, men hvorfor? Fordi du, tilskueren, konstant er med og prøver at regne dig frem til, hvordan man kommer ud af kuben.

Fremtiden ifølge filmen: Det vil blive lettere for folk der er gode til Rubik's kuber, at slippe ud af fængsel.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
19. 2001 ('68)

Stor sort monolit lokker astronauter til Jupiter. Deres computer crasher værre end Windows, mens astronauterne selv ender på et abstrakt syretrip. Yessir, Kubricks rum-mindfuck er ikke lige sådan at fatte, men det er jo det der er så fedt. Gammel, men genial, klassiker.

Fremtiden ifølge filmen: Menneskeheden bliver en smule overraskede, da det viser sig at det første rumvæsen vi møder, bare er en klods.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
17. Starship Troopers ('97)

I en ekstremt militaristisk og facistisk fremtid kæmper menneskeheden mod gigantiske klamme rum-insekter, der siger SPLAT når man skyder dem. Man kan ikke la' være med at grine og krumme tæer, både over hvor kitsch og klam denne alien-basker er.

Fremtiden ifølge filmen: Alle raske, unge og ekstremt hvide mennesker, ser et liv indenfor et fascistisk militær, som den fornemmeste karriere.

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
16. Terminator 2 - Dommedag ('91)

Schwarzenegger er dræber-robotten der beskytter jordens fremtidige redningsmand, fra en anden mere flydende dræber-robot. Der er mange grunde til at T2 er med på listen, men det var den banebrydende computergrafik der gjorde den til en født klassiker.

Fremtiden ifølge filmen: Kloge hoveder opfinder robotter der er så kloge, at de overtager jorden og slår menneskeheden ihjel.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
15. District 9 ('09)

Et hold forskere trænger ind i en "alien-township" i Sydafrika, hvor de har til formål at holde styr på de fremmede væsner. Desværre for filmens hovedperson bliver han udsat for et væskeangreb og begynder så langsomt at ændre form, mens han har ordensmagten i hælene.

Fremtiden ifølge filmen: En flok røv-uheldige aliens styrter ned i Sydafrika og bliver behandlet som skidt og smidt ud i Sydafrikas fattige ydreområder, hvor de lever et usselt liv. Hvor er det nu, Sydafrikanerne har oplevet det før?

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
15. War Of The Worlds ('05)

Den super-klassiske historie om en invasion af marsmænd, der bliver snottede, udsat for Steven Spielbergs geniale instruktion. Gys, supercool effekter og mega-store trebenede mars-maskiner med dødsstråler der smadrer AAALT! Jow tak, hr. Spilleberg.

Fremtiden ifølge filmen: Jorden invaderes af rumvæsner der er kloge nok til at tvinge menneskeheden i knæ, men glemmer at tage hostesaft.

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
14. Flugtaktion New York ('81)

En mand med MEGET stramme bukser redder USA's præsident ud fra Manhattan, der er blevet lavet til et stort fængsel. Definitionen af en cool B-film, hvis billede af et tomt og smadret New York stadig imponerer den dag i dag.

Fremtiden ifølge filmen: New York bliver lavet om til et fængsel, fyldt med folk der ser ud som om de kommer fra det hedengangne Ungdomshus.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
13. Mad Max ('79)

Pre-drukmås Mel Gibson ræser rundt i fremtidens australske landskab og smadrer motorcykelbander. Det er tydeligt at denne seje hævn-film ikke har kostet alverden, men det har tvunget kreativiteten frem og resultatet er en af de bedste B-film nogensinde.

Fremtiden ifølge filmen: Hell's Angels, Bandidos og andre motorcykelbander underminerer samfundet og selvtægt bliver OK.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
12. Abernes Planet ('68)

En astronaut lander på og prøver at finde hjem fra, en planet fyldt med (yup, du gættede det) aber. En hær af Hollywood-skuespillere i ret cool abe-kostumer, tiden taget i betragtning. Så langt ude, at det er cool og med en ekstremt klassisk slutning.

Fremtiden ifølge filmen: Aberner tager magten, hvilket man kunne ledes til at tro allerede er sket, men det er det altså ikke... tror vi.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
11. The Fifth Element ('97)

Bruce Willis finder en smækker model-tøs, der viser sig at være det eneste våben menneskeheden har mod den ultimative ondskab. Filmen ligner den sejeste Gay Parade i rummet (Bruce er afbleget!) og har Milla Jovovich gående rundt viklet ind i toiletpapir.

Fremtiden ifølge filmen: Folk bliver grotesk moderigtige og, i en afvigelse fra den gængse opfattelse, synker jordens havoverflade flere hundrede meter.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
10. Avatar ('09)

Invalide-soldaten Jake Sully får en ny chance på planeten Pandora, hvor han i form af sin Avatar som 3 meter, blå alien, render rundt i Pandoras frodige jungle. Her møder og forelsker han sig i den lækre prinsesse Neytiri. Var der nogen, der sagde Danser med Ulve møder Pocahontas?

Fremtiden ifølge filmen: Vi mennesker er griske og fuldstændigt ligeglade med moder natur, som vi glædeligt udrydder for en ussel mammon. Men det passer da ikke. Eller?

 

 

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
9. Terminator ('84)

Robot fra fremtiden langer øretæver ud i håbet om at udrydde alverdens rædsomme 80'er-frisurer (og nakke moderen til ham der i fremtiden sejrer over robotterne). Arnold dengang han var en rigtig kødhest og næsten ikke kunne sige "Ah'll bee bak!" uden at brække nakken.

Fremtiden ifølge filmen: Jorden overrendes af robotter med kød på, der taler med schvær tysk accent og ser rødt? bogstaveligt talt.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
8. V For Vendetta ('05)

En helstegt mand med maske og et vis talent for halløj med knive, starter en revolution i et fremtidigt fascistisk Storbritannien og barberer uden hensyn Natalie Portman skaldet. V For Vendetta er ikke bare en sej film - det er den bedste filmatisering af en tegneserie EVER!

Fremtiden ifølge filmen: Verden går under i et virvar af atomkrig og pest, men England overlever på en stram diæt af fascisme.

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
7. Aliens ('86)

En flok elite-soldater spiller smarte og får en hær af klamme rum-bussemænd på nakken (og i maven). Terminator-instruktør James Cameron blev smidt efter Alien-efterfølgeren og det kan ses - action med action på. Mmm!

Fremtiden ifølge filmen: Menneskeheden koloniserer en masse planeter, men glemmer at desinficere for skadedyr.

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
6. Children Of Men ('06)

Clive Owen får til opgave at smugle den første gravide kvinde i 18 år gennem et fascistisk England. En af de mest realistisk udseende science fiction-film nogensinde, med bemærkelsesværdig meget og naturtro action.

Fremtiden ifølge filmen: Menneskeheden er ude af stand til at reproducere sig selv. Altså en verden uden kondomer. HURRA!

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
5. Star Wars V - The Empire Strikes Back ('80)

Emperiet er ved at være godt trætte af de forkælede oprørere og deler laser-øretæver ud. Den mørkeste og ondeste af Star Wars-filmene og den eneste efterfølger hvor George Lucas holder sig fra pusse-nusse-elementer som bamser eller Jar Jar.

Fremtiden ifølge filmen: Universet overtages af en gut med sort maske og astma, men en håndfuld rebeller med 70'er-hår volder ham problemer.

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
4. The Matrix ('99)

Neo finder ud af at hele virkeligheden i virkeligheden er et computerspil, så han tager en masse sort tøj på og skyder alt og alle - naturligvis. Hjernevridende genial film med noget af filmhistoriens fedeste action.

Fremtiden ifølge filmen: Computere og robotter overtager verden og tværer USB-stik i nakken på alle mennesker.

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
3. Blade Runner ('82)

I et overdrevet stort, snavset og forurenet Los Angeles, skal en politimand finde og smadre en håndfuld menneskelignende robotter, der er sure over at de ikke kører på genopladelige batterier. Den flotteste af alle filmene på denne liste og den eneste hvor robotter snaver.

Fremtiden ifølge filmen: Det regner hele tiden, man ser mere neonlys end sollys og, endelig, flyvende biler!

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
2. Star Wars IV - A New Hope ('77)

De gode mod de onde og de gode vinder. Basta! Det bedste rum-eventyr nogensinde. Dette var filmen der startede det hele og fik børn til at løbe rundt og fægte mens de råbte SCHWOAIM, så den fortjener en topplacering.

Fremtiden ifølge filmen: De sejeste mænd bliver dem i munkekåber og de lækreste babes blliver dem med frikadeller i håret. Uh, og lyssværd!

 

ANNONCE
De 25 fedeste sci-fi-film
1. Alien - Den 8. Passager ('79)

Besætningen ombord på et gigantisk rumskib får besøg af et meget sultent, og umiddelbart ekstremt snottet bæst. Ridley Scotts nerveflænsende rum-gys er og bliver den sejeste science fiction-film. Fra ansigts-sugeren til mave-sprætteren til den 2 meter høje, hvæsende, savlende sølvgrå satan - Alien lagde kimen til hvordan en science fiction-film skulle skrues sammen og der er ikke lavet noget bedre siden. Et ord: cool!

Fremtiden ifølge filmen: Menneskeheden falder over den perfekte dræbermaskine og finder ud af at sådan en ikke er et kæledyr.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE