Magasinet M!

De 5 bedste Tom Hardy-film

Han er en af Hollywoods hotteste skuespillere, og vi er sikre på, at hans rolle i den nye Mad Max-film ikke ændrer på det. Her er Tom Hardy's 5 bedste roller.

De 5 bedste Tom Hardy-film

5: BOB I THE DROP

År: 2014

Vi var lidt i tvivl, om hans rolle som Eames i Christopher Nolan's Inception eller eller Forrest Bondurant i John Hillcoat's Lawless skulle have 5.-pladsen på listen, men vores valg faldt i stedet på Bob i belgiske Michaël Roskam's første Hollywoodfilm, 2014-krimidramaet The Drop. Her spiller han en mand, der bliver involveret i et røveri, som går grueligt galt.

Hardy's stille ydre og James Gandolfini's (hans sidste rolle, inden han døde) kontrollerende karakter supplerer hinanden blændende. The Drop er en velskrevet og ganske uforudsigelig gangsterfilm med flimrende skuespilpræstationer. 

4: BANE I THE DARK KNIGHT RISES

ANNONCE

År: 2012

Christopher Nolan blev nødt til at ændre på forvrængningen af superskurken Bane's stemme, kort før at filmen så lyset i biograferne, da det simpelthen var svært at forstå Bane. Det var en skam. Bane's stemme i den endelige film er nemlig ikke nær så skræmmende som den første udgave. Nogle vil endda vove at påstå, at det lyder virkelig dumt, når han åbner munden.

Det skal dog ikke tage noget fra Tom Hardy, der leverer en virkelig god præstation som muskelbundtet, der brækker Batman's ryg. At han blegner lidt i forhold til Jokerens rolle i The Dark Knight er en anden sag, men Heath Ledgers vanvidspræstation var nærmest også en umulig at leve op til.

3: TOMMY CONLON I WARRIOR

ANNONCE

År: 2011

Det kan godt være, at Gavin O'Connor's Warrior er en smule forudsigelig, men det er præcist sådan, at en kampfilm og familie-drama skal skrues sammen. Tom Hardy spiller eks-marinesoldaten Tommy Conlon, som stiller op til den største MMA-turnering i historien med sin far, en tidligere alkoholiker, Paddy Conlon (Nick Nolte) som træner.

Ved turneringen deltager Tommy's bror, Brendon, også. Tommy har ikke set sin bror i mange år på grund af interne stridigheder, og skæbnen vil selvfølgelig, at de to brødre mødes før eller siden i den store turnering.

Det er ikke bare en fysisk kraftpræstation, Tom Hardy leverer. Hans karakter er den indadvendte soldat, der ikke udviser de store følelser, men hvor du kan fornemme, at han kæmper med både skyld og tilgivelse. En ting, han gør umanerligt godt. 

Slutningen er måske en af de mest emotionelle overhovedet i nogen kampfilm, og selv de mest hårdføre må sandsynligvis knibe en tåre.

2: IVAN LOCKE I LOCKE

ANNONCE

År: 2013

Det her er filmen, hvor Tom Hardy virkelig fik lov til at udfolde sit talent, som den karakterskuespiller, han nu engang har udviklet sig til. For han er den eneste skuespiller på lærredet, og filmen er stort set én lang telefonsamtale filmet i en bil. Lyder det kedeligt? Måske, men Locke er rent faktisk en fremragende film, du ikke må snyde dig selv for, og Tom Hardy leverer en af karrierens bedste præstationer.

Ivan Locke er en succesfuld bygningskonstruktør, som har trådt ved siden af én gang i livet, hvilket nu ser ud til at koste ham alt.

Hardy's præstation er vanvittigt overbevisende og virkelig rørende, og der er ingen kedelige øjeblikke, da han hele tiden skal træffe nye valg og beslutninger, som kan ende med at få fatale konsekvenser.

1: CHARLES BRONSON I BRONSON

ANNONCE

År: 2009

Nicolas Winding Refn lavede i 2009 et portræt om vanvittige Charles Bronson (ikke skuespilleren, men den mest voldelige fange i Storbritannien). Det er Hardy's første rigtige store rolle, og hvilken en! Hans portræt af en sindssyg, forstyrret og meget mørk mand er intet mindre end betagende og banebrydende.

Han er næsten ikke til at kende med sin skallede isse, sit store moustache og en vægtforøgelse på 20 kilo på relativt kort tid.

På trods af filmens alvor var Bronson også af og til en virkelig morsom omgang, da Hardy's karakter begår den ene mere vanvittig aktion efter den anden inde i fænglset, hvor han tilbringer en god rum tid i isolation.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE