Magasinet M!

Det ku' ha' været så godt...

... Men ender desværre så jævnt. Der er masser af uforløst potentiale i den nye Man Of Steel-film, der er langt fra det episke eventyr, trailerne ellers lagde op til.

Warner Bros - Det ku' ha' været så godt... Warner Bros

Foto @ Warnerbros

 

Da det for nogle år siden blev annonceret, at Superman-mytologien ville få et tiltrængt reboot efter den svage Superman Returns fra 2006, var vi rigtig mange fans af den kappeklædte helt, der glædede os. Og forventningsglæden blev bestemt ikke mindre af, at Zack Snyder (300, Watchmen) skulle instruere med selveste Christopher Nolan (Batman-trilogien) siddende på producerstolen. De første billeder og trailere indikerede da også, at der var sket en del med den gamle superhelt. Væk var de kiksede røde underbukser og det kiksede 80'er look. Manden af stål havde i den grad fået en tiltrængt 2013-makeover. Henry Cavill så også tilpas rå og overbevisende ud som den nye Superman. Alt i alt var der lagt op til et brag af en actionfilm med dertilhørende episk fortælling a la Batman-trilogien. Menvi skulle blive klogere.

ANNONCE
Warner Bros - Det ku' ha' været så godt... Warner Bros

Foto @ Warnerbros

For hvor Man Of Steel i den grad lever op til actiondelen, halter den voldsomt efter på fortællesiden. Det her er på ingen måder en ny Batman-trilogi. Og her klandrer vi ikke filmen for ikke at være mørk og dyster nok. Superman-universet skal nemlig slet ikke være ligeså dystert som Batman-filmene. Men fortællingen og opbygningen i den nye Man Of Steel-film halter voldsomt. Der er tale om en svag skabelsesberetning. Vi savner en langt mere kronologisk opbygning af filmen. De mange spring frem og tilbage bidrager på ingen måde med noget positivt til filmens historie.

 

Herunder har vi listet de ting, vi føler var galt med den nye Man Of Steel-film:

 

 

Minus:

 

1) Kærlighedshistorien mellem Superman og Lois Lane er voldsomt påklistret og på ingen måder relevant for historien. Der er absolut ingen kemi imellem dem. Så hvorfor skulle de to falde for hinanden?

 

2) Der er alt for meget Superman og alt for lidt Clark Kent. Og nogle gange er 'less more'. Vi savner de situationer, hvor superman udnytter sine kræfter i smug som Clark Kent. Præcis som vi så det i de gamle Christopher Reeve-Superman-film.

 

3) For meget alien/Avatar-action i filmens begyndelse. Det hele virker bare lidt malplaceret i Superman-universet.

 

4) For lidt humor. Det ville klæde Man Of Steel med lidt selvironi. Lidt a la humoren Iron Man-filmene. Uden at blive slapstick-agtig, naturligvis.

 

 

5) Til sidst - hvor er Henry Cavills karisma? Hans fysik er uden tvivl imponerende. Men den mand savner desværre karisma.

 

 

 

På den positive side bliver vi - igen - nødt til at fremhæve de voldsomt flotte actionscener. De er vilde og brutale. Og scenerne hvor Superman flyver kloden rundt er intet mindre end mind-blowing. Man sidder med et lille tilfreds smil på læberne. Så actionscenerne alene hiver denne film op på en godkendt karakter. Men bestemt heller ikke mere. Desværre. Vi havde ellers så enormt høje forventninger til Manden af Stål.

3 ud af 6 stjerner

ANNONCE
Del

Seneste nyt