Magasinet M!

En ny dag truer Tom Cruise

Sommerens hidtil største og mest originale actionbrag er landet i biograferne.

 

Welcome back, Mr. Cruise.

Vi havde næsten afskrevet den amerikanske skuespiller og scientolog-fanatiker efter den fesne sci-fi-thriller Oblivion, den middelmådige Jack Reacher og den ligegyldige musical Rock Of Ages. Faktisk skal vi helt tilbage til Mission: Impossible - Ghost Protocol fra 2011 for at finde Tom Cruises seneste hit.

ANNONCE
En ny dag truer Tom Cruise

Foto @ Warner Bros

Men bedst som vi troede, at Tom Cruise var 'over the hill', smækker han os i fjæset med en lige højre med Edge Of Tomorrow. Wow, for et actionbrag af en film. Edge Of Tomorrow skiller sig ud fra mængden af typiske Hollywood-blockbustere ved IKKE at være:

A) Et remake

B) En sequel

C) En prequel

D En superheltefilmatisering

Cruises seneste action-sci-fi-thriller er noget så sjældent som en original actionfilm med hjerne og hjerte. Filmen er baseret på den japanske - og nok for de flestes vedkommende, ukendte - bog All You Need Is Kill fra 2004. Actionscenerne er hektiske og absolut 'mind-blowing', og man tager sig selv i dukke sig, når kuglerne flyver om ørene på en, når Cruise gang på gang befinder sig midt i krigszonen.

ANNONCE
En ny dag truer Tom Cruise

Foto @ Warner Bros

Meget uvant spiller Tom Cruise en kryster af en major, der meget mod sin vilje ender ved frontlinjen i et altafgørende D-dags-lignende slag. Forskellen er blot, at tyskerne her er skiftet ud med superaggressive aliens, der slagter samtlige soldater på krigsmarken. Inkl. Tom Cruises major William Cage. Men han får ikke meget fred, for øjeblikket efter han er blevet slået ihjel, vågner han brat op - blot for at genopleve den samme dag. Og dø igen. Og igen.

 

Major Cages helvedsdag gentager sig med andre ord hver eneste dag. Og hver dag slutter med, at han dør. Men undervejs får vores hovedperson erhvervet sig nogle imponerende egenskaber, og når man har genoplevet den samme dag tilstrækkeligt mange gange, ved man ligesom godt, hvad der er i vente. Det kommer der rigtigt mange fede og sjove situationer ud af, hvor det er helt umuligt ikke at trække på smilebåndet.

ANNONCE
En ny dag truer Tom Cruise

Foto @ Warner Bros

I korte træk kan man beskrive Edge Of Tomorrow som Groundhog Day møder Aliens møder Starship Troopers. På den fedest mulige måde. Referencerne til især Aliens er tydelige med en genial rolle til Bill Paxton, der var en del af den originale besætning i James Camerons udødelige sci-fi-klassiker fra 1986.

Har Edge Of Tomorrow det der skal til for at opnå samme klassiker-status? Vi vover pelsen og siger ja.

 

6 ud af 6 stjerner.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt