Magasinet M!

Er videoopkald den nye dating trend i 2020?

Og bruger folk overhovedet dating-apps til andet end potentiel sex?Dating-apps vil tilbyde dig at give din date et videoopkald, inden jeres første date i 2020, men er det virkeligt noget, som folk er interesseret i? Og bruger folk overhovedet dating-apps til andet end potentiel sex?

Det kan være nervepirrende at møde nogen for første gang, og det er præcist derfor, at Tristan Pinero, kommunikationschef for Badoo, mener, videoopkald vil øge chancen for en succesfuld første date. 

Det er kort fortalt Badoo, Bumble, Hinge og Tinder, der satser på, at videoopkald er den nye dating trend i 2020. Hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad forskellen er mellem de dating-apps, så er det nok fordi, at der ikke rigtigt er nogen. 

Pigerne er ikke overbevist 

Det kan være svært at forestille, at folk er interesseret at tage et videoopkald, når de fleste ikke engang har lyst til at tage et normalt opkald. Den første jeg spurgte sagde, at hun under ingen omstændigheder ville føle sig tilpas med at snakke med en fremmed mand, som hun ikke har mødt over et videoopkald. Tværtimod var hun sikker på, at det ville være akavet.  

Jeg forhørte mig på kryds og tværs, og det var et gennemgående nej

Der var dog et scenarie, hvor de nogle af pigerne ændrede mening. ”Jeg ville ikke mødes med en fremmed i hans hjem, medmindre jeg var helt sikker på, at der ikke var noget catfish i spil. Et videoopkald kunne måske overvejes, hvis jeg ikke aner, hvem han er, men for det meste har man nogle fælles venner, hvis man finder dem på Facebook.” 

Pigerne er altså ikke rigtigt interesseret i et videoopkald fra dig, medmindre hun frygter du gemmer skeletter i skabet. Bogstavelig talt. 

ANNONCE

Sex frem for dates

Det er vist ingen hemmelighed, at danskere primært bruger dating-apps til at arrangere et hurtigt ”møde” fremfor en rigtig date. Generelt forbindes Tinder som et sted, hvor du har let og hurtig adgang til sex.

I det tilfælde kan videoopkald på den ene side spænde ben for en, da manglen på interesse i personen på den anden side får endnu flere til at vige væk fra tanken om at videochatte med en fremmed.  

På den anden side virker flere af de pigerne mere tilbøjelige til at bruge videoopkald-funktionen i den situation, da de ville føle sig mere sikre, hvis de bekræfter identiteten på personen. Og de er dermed mere tilbøjelige til at tage hjem til nogen, som de aldrig har mødt før. 

Når folk er på jagt efter sex gennem dating-apps, så ser det ud til at kunne være et udmærket værktøj. 

De åbenlyse fordele

Nogle af fordelene ved at give din date et videoopkald på app’en, inden jeres første møde er ifølge Daily Mirror:  

  • Du spilder mindre tid. Det kan tage lang tid at gøre sig klar til et møde, transporttiden derhen og ikke mindst selve daten. Når du videochatter, kan du som regel finde ud af, om der er en interesse eller ej. 
  • Det kan fjerne nervøsiteten over det første møde.
  • Perfekt til langdistance-matches.
  • Du er helt sikker på, at det er den rigtige person. 
ANNONCE

Beskeder favoriseres over opkald  

Personligt har jeg svært ved at se, det bliver noget, der slår igennem i Danmark. Da jeg boede i Los Angeles og London, så var der en langt større dating kultur. Jeg kunne forestille mig, at der er større interesse i videoopkald funktionen på dating-apps, hvis folk virkeligt er på jagt efter et forhold. 

Derudover er der også et langt større udvalg, da byerne er langt større. I Danmark ender man tit med at finde nogen, som man kender gennem en anden, en man allerede har set i byen eller man har nogle fælles venner på Facebook. Derfor har vi mindre mistillid til den anden person og behov for at bekræfte deres identitet. 

På den anden side kunne videoopkald være en bedre måde at snakke med en person, som man prøver at lære bedre at kende. Jeg er en af de få, som foretrækker at snakke i telefon fremfor at skrive beskeder. Da jeg var i kontakt med en, som boede et par timer uden for London, endte vi med at snakke i telefon hver aften. Men har vi ikke allerede Facetime til den slags? 

Størstedelen foretrækker i dag at modtage en besked fremfor et opkald, og jeg tvivler på videoopkald på en dating-app bliver noget, som vi gider bruge tid på. 


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce