Magasinet M!

Få styr på dit forbrug - 3 tips, der giver luft i budgettet

Penge er sjove, når man har dem og knapt så sjove, når man ikke har dem. Hvad end du går og drømmer om en ny bil eller et lækkert ur, er det en god idé at få styr på økonomien. Med disse 3 tips kan du få luft i budgettet og plads til forbruget. Læs med! 
 
Drengedrømme stopper ikke, bare fordi man bliver voksen. Når man først har fået øje på en fantastisk bil i bybilledet, kan det være svært at slippe tanken igen. Det kan imidlertid være svært at se sig selv i bilen, hvis økonomien er noget rod. Og derfor kan det altså være en god idé at tage kontrol over pengepungen. 
 

Tip 1: Tænk dig om, før du låner penge 

Nogle vælger at tage et lån til valgfrit forbrug for at få luft i budgettet. Det kan have sine fordele, fordi du kan bruge et forbrugslån til hvad du vil, du skal sjældent fremvise dokumentation, og du skal heller ikke stille sikkerhed. Det er nemt og hurtigt at ansøge online, og processen er en del mere effektiv end i en fysisk bank. 
 
Et forbrugslån kan i reglen bruges til alt lige fra tøj til teknologi, rejser, biler og motorcykler. Du skal hverken forklare eller forsvare, hvad du har tænkt dig at bruge pengene på, og derfor er det en meget populær form for lån. 
 
Du skal dog altid tænke dig enormt grundigt om, før du kaster dig ud i et lån. En plan for tilbagebetalingen er helt essentiel, så du sikrer dig, at du er i stand til at levere pengene tilbage til tiden. Ellers risikerer du nemlig, at lånet bliver dyrt, og du kan havne i gæld. Og så har du ikke just fået luft i budgettet! 

Tip 2: Læg et budget - og overhold det 

Vælger du at låne penge til forbrug, er det helt afgørende, at du lægger et budget. Du skal sikre dig, at der er sat det fornødne af til det månedlige afdrag, og at regnestykket går op med dine øvrige udgifter. 
 
Långivere har altid pligt til at foretage en kreditvurdering af dig og din økonomi. Du skal således have en positiv kreditvurdering, så det er realistisk, at du kan overholde aftalen. Men det er også væsentligt, at du selv vurderer din økonomi og tager et grundigt kig på indtægter og udgifter.  
 
I denne forbindelse er det oplagt at lægge et budget. På den måde vil du få et klarere billede af dit forbrug, og du kan se, hvor du kan skrue op og ned, så der, i sidste ende, bliver mere luft til alt det sjove og farverige. 
 

Tip 3: Få styr på den økonomiske terminologi 

Mens nogle ser sig selv som matematiske genier, er andre dybt uinteresserede i alt, hvad der angår tal og økonomiske begreber. Ikke desto mindre kan det være en god idé at få styr på den basale økonomiske terminologi. Det vil nemlig give dig et bedre udgangspunkt for at tage beslutninger i forhold til dit forbrug og budget.  
 
Særligt hvis du overvejer at optage et lån, er det et must at sætte sig ind i de faglige begreber. Sæt tiden af til at blive klogere på fænomener som lån med og uden sikkerhed, renters rente, ÅOP med videre. Viden er som bekendt magt, og viden skal der også til, hvis du for alvor vil mestre privatøkonomien. 
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce