Magasinet M!

Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film

Advertisement

The Fast & The Furious er den dag i dag en legendarisk film, der tog verdens unge bilinteresserede med storm i 2001. Den testosteronpumpede street racing-film var katalysator for sin helt egen genre af fascination for tuning og styling af biler - og har siden da været afspejlet overalt i popkulturen: Og ikke mindst affødt en hel kaskade af efterfølgende film, der i dag betegnes som Fast-sagaen. 

I år kan 20-års jubilæet for den første Fast-film markeres - og tilfældigvis kan det fejres med en ny film: Fast & Furious 9. 

Den nye film udkommer 24. juni, og selvom Vin Diesel og et gigantisk stjernecast vender tilbage til vante roller, synes vi også at en anden besætning fortjener lidt opmærksomhed: Bilerne. 

For mens Fast & Furious-filmene er blevet vildere og mere eksplosive med tiden, har bilerne stadig en integreret rolle gennem serien - og det starter der, hvor den første film sluttede for 20 år siden: Med en blæret Dodge Charger!

ANNONCE
Øverst: Dodge Charger "Tantrum" - Nederst Charger R/T - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Øverst: Dodge Charger "Tantrum" - Nederst Charger R/T - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Dom's slæder

Dom Toretto har kørt flere biler gennem serien, men Dodge Charger er hans foretrukne ride. 

I den nye film ser vi blandt andet hans Dodge Charger "Tantrum", og en Dodge Charger R/T 1970-model, med superladeren der stikker ud af motorhjelmen - Det tyder på, at han har fået restaureret sin fars Charger, bilen han var en smule bange for i den første film i serien. 

ANNONCE
Dom's speciallavede Dodge Charger 1968 - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Dom's speciallavede Dodge Charger 1968 - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Den bil Dom ses oftest i, i trailere til den kommende film, er en Dodge Charger 1968 - en ret speciel slæde med en midt-monteret V8 motor og sænket undervogn. Slæden er ret modificeret, som du kan se på dette nærbillede.

For at holde på støj og dampe fra den specialmonterede motor, er der blevet monteret en plexiglasrude mellem kabinen og "motorrummet", selvom plexiglas ikke er kendt for at holde alverden på støjen. 

ANNONCE
Noble M600 - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Noble M600 - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Mestertyvens Noble karet

En nytilkommen til filmen, er Helen Mirren i sædet som Magdalene Shaw. Karakteren blev introduceret i spin-off filmen Hobbs & Shaw, hvor det blev afsløret, at den ganske kriminelle dame var mor til Deckard Shaw (Jason Statham) - og en ret ressourcestærk ældre dame. 

I en trailer til den nye film har Lady Shaw fået fingrene i en vaskeægte luksusvogn: Noble M600. Denne bil er en håndlavet luksusbil fra engelske Noble Automotive. Drivkraften i M600 kommer fra en specialtilpasset 4.4 liters V8-motor, der også benyttes i Volvo XC90 og Volvo S80, i denne slæde leverer motoren op til 650 hestekræfter - og det ser du til at Magdalene Shaw sagtens kan styre dem.

ANNONCE
Toyota Supra i en snæver "overhaling" - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Toyota Supra i en snæver "overhaling" - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Supraen er tilbage!

I Fast & Furious 9 er Dom's gamle makker Han tilbage. Hans mest prominente rolle var i Fast & Furious Tokyo Drift, hvor han rullede i en legendarisk Mazda RX-7. I den nye film er Mazdaen skiftet ud med en Toyota Supra, der har et lignende paintjob. Modellen er en specialbygget variant af den seneste Supra-generation, A90, og den bliver udsat for lidt af hvert - i en scene fra den nye film, hjælper Han og Supraen med at stoppe en pansret transportvogn på spektakulær vis. 

ANNONCE
Ford Mustang GT - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Ford Mustang GT - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Bad Guy-valget

Dom er utvivlsomt en Dodge-fan, men filmens store formodede bad guy er til Ford Mustang. 
Det er en smule vigtigt, for denne bad guy hedder Jakob Toretto og er *gisp* Doms bror. Og et Dodge vs. Ford race er altid et tilløbsstykke. I et af klippene fra filmen ser vi den anden Toretto forsøge at stikke af fra helikoptere i en nyere Ford Mustang GT. Om det kan lade sig gøre? Det kan du finde ud af den 24. juni, når Fast & Furious 9 har premiere. 

ANNONCE
Pontiac Fiero 1984 - med raket... - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Pontiac Fiero 1984 - med raket... - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Rumraketten

Denne bil er fjollet helt ind til benet: En Pontiac Fiero fra 1984, der er blevet udstyret med en raket. I traileren ser vi Tej testkøre skidtet - om den når hele vejen til månen? Av av av...

Acura NSX - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved. - Fast & Furious 9: Her er de sindssyge biler, du kan opleve i den nye film Acura NSX - Foto: (c) 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Double-trouble

Acura får også plads til deres fede nye Acura NSX. Bilen går under navnet Honda NSX i det meste af verden - men hjemme hos Fast & Furious i Nordamerika er det en Acura. Her er det anden generations NSX'eren der kom på markedet i 2017 - en af de første hidsige hybrid-modeller, der kombinerer elektrisk boost med en 3.5 liters twin-turbo V6'er - Som i filmen både er fartøj for Roman og Tej. 


Der er selvfølgelig mange flere biler på rollelisten i Fast & Furious 9, men hvad de skal bruges til og hvem de køres af - og i hvilken forbindelse - er noget vi alle kan glæde os til at se, når Dom og “familien” tager kampen op mod Jakob Toretto og de andre der skal nedkæmpes i deres jagt på verdensdomination og rigdom.

Fast & Furious 9 får premiere i de danske biografer den 24. juni 2021 - Find din nærmeste visning her.

Og husk: 
"You don’t turn your back on family, even when they do." - Dom Toretto, Fast 6.

ANNONCE
Fast & Furious 9 - Trailer
Del

Seneste nyt