Magasinet M!

Gelballs, Vandperler - Hvad er det?

Det du skal vide om gel balls, gel blaster ammo og vandperler

Gelballs, gelblaster ammunition, gellets, gelkugler, vandperler -
Kært barn har mange navne. Og det er omtalte her er ret kært. Gel balls er små kugler, som absorberer vand og vokser til en størrelse på omkring 7 mm. Når Gel balls er i deres maksimale størrelse, er de bløde,  men stadig spændstige. Det føles lidt som små hoppebolde, og hopper også utroligt godt, så pas på med at tabe dem! 

Hvad er Gel balls? 

De gelballs vi snakker om her, bruges som ammunition til legetøjsvåbnet gelblaster

Men gelballs har også andre formål - nogen bruger vandperler til deres orkidéer, for at give dem et mere interessant udseende. 

ANNONCE
Uvandede gel balls - Gelballs, Vandperler - Hvad er det? Uvandede gel balls

Hvordan laver jeg Gel balls?

Du skal blot hælde dine små gel balls i en beholder og tilsætte vand. Vent omkring 3-4 timer. Vandperlerne vil suge vand til sig, og blive omkring 100 gange deres originale størrelse. Dine gelballs kan ikke blive større, end det de er beregnet til. Det vil sige at når dine gelballs har nået deres maksimale størrelse, så forbliver de den størrelse. Du skal derfor ikke være bange for at dine gelballs ligger i vand for længe.

ANNONCE
Gellets i ammobeholder - Gelballs, Vandperler - Hvad er det? Gellets i ammobeholder

Hvilke Gel balls skal jeg vælge?

Gel balls findes i mange forskellige farver. Oven i købet er de meget billige, så du kan roligt købe nogle forskellige farver for at se hvilke farver der er sjovest. Nogle gel balls kan også blive selvlysende, hvis man køber en UV-adapter til sin Gel Blaster.

Du kan finde mange forskellige typer gellets og Gelblasters hos Handelshuset Aulum.

ANNONCE

Er Gel balls farlige?
 

Hvis de bliver skudt ud af en gelblaster, kan gelballs være træls at få i øjnene, derfor er det anbefalet at have beskyttelsesbriller på, når man leger med gelballs og gelblasters.

Vandperler består 99% af vand, og farverne smitter ikke af. Gelballs fordamper, så snart de er blevet brugt, og dermed er der ingen efterladenskaber, som man skal rydde op. Der er ingen skadelige stoffer i gelballs. Derfor kan du roligt bruge dem i for eksempel haven, hvor dine kæledyr også færdes. Det er dog ikke anbefalet at konsumere gelballs, men det er mere forbundet med kvælningsfare. Derfor kan gelballs være farlige for meget små børn, hvorfor det er vigtigt at holde gelballs uden for rækkevidde af meget små børn.

ANNONCE

Hvad er Gel Balls lavet af?

Gel balls eller vandperler er lavet af noget, der hedder super-absorbent polymer eller "SAP"-kugler. Det kaldes også natriumpolyakrylat. Det er en slags salt, som kan absorbere 100 til 1000 gange sin masse i vand, hvilket jo gør det smart til netop at lave Gel balls af.

Hvor længe holder Gel Balls?

Hvis du ikke vil bruge dine Gel Balls med det samme, kan de holde op til flere uger i en beholder med vand - i køleskabet. Hvis de står ved stuetemperatur, bliver vandet hurtigere dårligt, da højere temperaturer accelererer bakterievæksten i vandet. 

ANNONCE
Gel balls kommer i alverdens farver - Gelballs, Vandperler - Hvad er det? Gel balls kommer i alverdens farver

Hvordan føles det at blive ramt af gel balls?

Afhængigt af udgangshastigheden på den gelblaster du skyder gel balls ud af, føles det lidt som at få et svirp med en elastik, på bar hud. Derfor kan det være en god idé at have langærmet trøje på, når man leger med gelblasters.

ANNONCE
Splattede Gelballs - Gelballs, Vandperler - Hvad er det? Splattede Gelballs

Hvad sker der med Gel balls når man skyder dem af?

Når en Gelball bliver skudt ud af en gelblaster, vil den i de fleste tilfælde "eksplodere" eller "splatte", i en masse små stykker, som så hurtigt vil fordampe. Afhængigt af hvad gelballs rammer, kan det også være at de ikke splatter. En usplattet gelball vil tage længere tid om at fordampe, men med tiden vil den også fordampe ind til sin originale størrelse.

Find dine gel balls her hos Handelshuset Aulum (reklamelink)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce