Magasinet M!

Historiens mest omsættende film!

Nej, Avatar er IKKE med på en top-10, hvis vi ser på antal solgte BILLETTER. Og det gør vi her...

Historiens mest omsættende film!
Snehvide og de syv små Dværge (1937) -$866.550.000
I skrivende stund går der forlydender om, at Toy Story 3 er den mest omsættende animationsfilm nogensinde. Det er nu bare ikke helt korrekt, for hvis man regner inflationen på billetpriser med og i stedet ser på antal solgte billetter, så smadrer Snehvide og de syv små Dværge fra 1937 de animerede legetøjs-dukker fra Pixar. I skrivende stund har Toy Story 3 nemlig omsat for lige over 400 millioner Dollars i Guds eget land, hvor Snehvide nåede helt op på 866 millioner dollars (Hvis vi sammenligner med nutidens billetpriser).
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
The Exocist (1973) -$879.020.900
Selv knap 40 år efter premieren, er Exorcisten stadig en pisse klam film. Det syntes amerikanerne også, for filmen er den 9. mest sete i historien. Med en omsætning på knap 900.000.000 dollars i nutidens penge banker den film som Avatar, som ellers har omsat for imponerende 750 millioner dollars, hvilket ellers er helt uhørt, når man tager den hårde konkurrence fra tv, spil og internettet i betragtning. For med til historien hører, at filmene på denne top-10 kom ud i en tid, hvor der ikke fandtes piratudgaver af film.
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
Doctor Zhivago (1965) - $986.876.900
Vi gider slet ikke undersøge, hvad Doctor Zhivago handler om, men kan i stedet ud fra den dødsyge titel og endnu kedeligere filmplakat konkludere, at vi hellere vil slæbes efter en HT-bus iført g-streng og høje hæle, end at se denne film. Amerikanerne havde det åbentbart ikke helt på samme måde, for da filmen fik premiere i 1965, valgte RIGTIG mange mennesker at se den. Således har den formået at omsætte for knap 1 mia. dollars i nutidens penge.
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
Dødens Gab (1975) -$1.018.226.600
Da den dengang unge og ukendte filminstruktør Steven Spielberg kom ud med den første Dødens Gab film, blev alle lige pludselig meget bange for at gå i vandet. I stedet valfartede de til biograferne, som muslimerne valfarter til Mekka. Med et relativt lavt budget og en hvidhaj, der var ligeså overbevisende som Anni Fønsbys ansigt har Dødens Gab formået at omsætte for lidt over 1 mia. kr. 
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
Titanic (1997) -$1.020.349.800 
"My heart will go ooooooooon." Dø, Celine Dion, dø! I 1997 hærgede Titanic biograferne og musikhitlisterne verden over. Filmen vandt, måske lidt ufortjent, hele 11 Oscars, deriblandt for Bedste Film og Bedste Instruktør. Filmens instruktør, James Cameron, var i ekstase og det samme var de millioner af amerikanske piger, der valgte at se Titanic igen og igen - ikke mindst på grund Leonardo DiCaprio. 
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
De 10 Bud (1956) -$1.041.450.000
ZzzzzzzzZZZZ. FIlmen har formået at omsætte for over 1 mia. dollars, hvilket må siges at være en større gåde en mordet på J.F.K.
Historiens mest omsættende film!
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982) -$1.127.742.000
Steven Spielberg er den eneste instruktør, der har formået at mase sig ind på listen med hele to film. Det forklarer mandens stjernestatus i dag. E.T. tog verden, og især amerikanerne med storm, da den udkom i 1982. Rumvæsenet i E.T. er baseret på en usynlig ven, som Steven Spielberg opdigtede efter hans forældres skilsmisse i 1960. Meget heldigt må man sige.


Bonusinfo
: Bodybuilderen Jonathan Norman var så vild med E.T. og Steven Spielberg, at han planlagde at voldtage instruktøren. Det lykkedes ham at bryde ind på Spielbergs grund, hvor han blev arresteret med et sæt håndjern og gaffa tape på sig.
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
The Sound of Music (1965) -$1.132.202.200
The Sound of Music er filmversionen af Broadway musicalen af samme navn, som blev skrevet og opført første gang i 1959. Filmen handler om den klosteruddannede og forældreløse Maria, der er guvernante for kaptajn von Trapps 7 børn. Gaaaaaaaab! Hvis du går med selvmordstanker, men ikke lige kan tage det sidste skridt, anbefaler vi, at du lejer The Sound of Music på DVD. Den burde hjælpe dig på "rette" vej. Undertegnede begyndte i hvertfald at få meget dystre tanker efter 5 minutters youtube-klip med Maria og de syv møgunger.
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
Star Wars (1977) - $1.416.050.800
Da Star Wars kom ud i 1977 revolutionerede den filmindustrien på en måde, som kun Avatar kan komme i nærheden af med dens genopstandelse af 3-D-teknologien. Han Solo, Luke Skywalker og Yoda blev med ét folkeeje, og amerikanerne strømmede i biffen og lagde fundamentet for George Lucas' bugnende pengetank. Faktisk tjente Lucas så mange penge på de film, at karakteren Joakim Von And er baseret på Star Wars-instruktøren. Sådan, næsten da.
ANNONCE
Historiens mest omsættende film!
Borte med Blæsten (1939) -$1.606.254.800
Med en omsætning på over 1.6 mia. dollars i vor tids penge er Borte med Blæsten den suverænt mest omsættende film på amerikansk grund nogensinde. Til sammenligning skal det nævnes at enorme filmhit som Pirates of the Caribbean 2 og Ringenes Herre "kun" formåede at omsætte for henholdsvis 514 og 435 millioner dollars. Dog skal det tilføjes, at Borte Med Blæsten gik i biograferne i næsten to år, hvilket er helt uhørt efter nutidens standarder, hvor en film højst kører i biografen i 3 måneder. Tillykke med 1. pladsen her fra. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt