Magasinet M!

I rummet kan ingen vitterligt høre dig skrige

En nervepirrende smuk rumballet. Så kort kan Alfonso Cuaróns svendestykke, Gravity, beskrives.

WarnerBros - I rummet kan ingen vitterligt høre dig skrige WarnerBros

Foto @ Warner Bros

Den skarpe ingeniør Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) er på hendes første rummission sammen med astronaut-veteranen Matt Kowalsky (George Clooney). Men det der skulle være en rutinemæssig rumvandring bliver ramt af den værst tænkelige katastrofe, da deres rumfærge bliver totaltsmadret. Stone og Kowalsky befinder sig pludselig helt alene, kun spændt fast til hinanden, i det mørke, endeløse rum - uden kontakt til omverdenen. Og i rummet kan ingen høre dig skrige efter hjælp.

 

ANNONCE
WarnerBros - I rummet kan ingen vitterligt høre dig skrige WarnerBros

Foto @ Warner Bros

James Cameron har kaldt Gravity for: "Den bedste rumfilm, der nogensinde er lavet". Et samlet anmelderkorps i USA gik ligeledes i selvsving over filmen, da den fik premiere 'over there' tidligere på året. På anmeldersitet, Metacritic, der samler alle anmeldelser, ligger Gravity således i top med en samlet anmelderscore på nærmest uhørt høje 96%. Det svarer til, at stort set alle anmeldere har givet filmen 6 ud 6 stjerner. Der er da også tale om en spænende og usædvanligt smuk film, men alligevel kunne vi ikke lade være med at blive en lillebitte smule skuffet. Sådan er det desværre ofte, når man har nærmest urealitisk høje forventninger til en film.

 

ANNONCE
WarnerBros - I rummet kan ingen vitterligt høre dig skrige WarnerBros

Foto @ Warner Bros

Gravity er en nervepirrende omgang. Men ikke helt i det omfang, vi havde håbet og som filmen ellers har potentiale til. Vi savner lidt af den klaustrofobiske stemning, der fungerede så godt i Ryan Reynolds Buried fra 2010. Men hvad den - efter vores smag - mangler en smule i intensitet for at komme helt op at ringe, kompenserer den i voldsom grad for på billedfronten. Gravity er en visuel smuk ballet, vi sjældent har oplevet mage. Her kommer 3D (og det enorme biograflærred) virkelig til sin ret. Også på skuespillerfronten brillerer Gravity, da George Clooney og især Sandra Bullock sjældent set bedre.

 

Vi er sikre på, at Gravity er én af den slags film, der vokser på dig. Og hvem ved, måske filmen havde scoret fuldt hus, havde denne anmelder ikke sat sine forventninger urealistisk højt op. Vi kan dog næsten garantere, at filmen opnår klassiker-status de kommende år.

Gravity er en imponerende rumballet, der helt sikkert skal opleves igen.

 

5 ud 6 stjerner

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce