Magasinet M!

M! anmelder Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

En todimensionel film i 3D.

mmm.dk - M! anmelder Star Wars: Episode I - The Phantom Menace mmm.dk

@ Lucasfilm

Da det tilbage i 90'erne blev officielt, at George Lucas ville lave tre helt nye Star Wars-film - de kronologisk første tre i rækken - gik Star Wars-fans verden over amok. For hvis der er én filmserie, der har en loyal fanskare, er det Star Wars. Og her kan hverken Harry Potter eller Twilight være med.

 

Mange fans havde nærmest ventet på Star Wars Phantom Menace, siden det sidste lyssværd blev krydset i Star Wars VI 16 år tidligere. Således sad tusindvis af fans og ventede ude foran biograferne for at se den enormt hypede begyndelse på saga-trilogien om tilblivelsen af universets ultimative skurk, Darth Vader. Men kunne George Lucas banke 16 års rust af sig? Og kunne Phantom Menace leve op til de enorme forventninger og genskabe noget den af magi, der gjorde de originale Star Wars-film så elskede? På ingen måde.

ANNONCE
mmm.dk - M! anmelder Star Wars: Episode I - The Phantom Menace mmm.dk

@ Lucasfilm

Filmen skuffede fælt - og på trods af, at den omsatte for svimlende 924.3 million dollar på verdensplan, levede den på ingen måde op til hverken kritikernes eller endnu vigtigere fansenes skyhøje forventninger.

 

 

Men hvordan kunne det egentlig gå så galt? Det er der mange forklaringer på. Lad os starte med filmens helt store synder: Jar Jar Binks. Nej, han er ikke blevet mindre irriterende efter 13 år. Tværtimod. Han er den ildelugtende "ven", man havde i folkeskolen, som altid fulgte efter en og fyrede lamme, usjove jokes af. Jar Jar Binks kategoriserer sig uden tvivl som værende en af filmhistoriens største hjerneblødninger.

Derudover kan vi ikke komme uden om, at der er tale om elendigt skuespil hele filmen igennem. Der er ingen charmerende Han Solo, som kan kompenserer for de pinlige replikker. Selv den britiske skuespiller Alec Guinness, der spillede rollen som den originale Obi-Wan Kenobi, har udtalt, at replikkerne var så pinlige, at han overtalte George Lucas til at slå Obi-Wan Kenobi-karakteren ihjel:

 

 

"I just couldn't go on speaking those bloody awful, banal lines. I'd had enough of the mumbo jumbo".
Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi)

ANNONCE
mmm.dk - M! anmelder Star Wars: Episode I - The Phantom Menace mmm.dk

@ Lucasfilm

Indrømmet, undertegnede er ikke die-hard Star Wars-fan, men når det er sagt, kan jeg sagtens se det charmerende i de originale Star Wars-film, som jeg finder ganske underholdende. Phantom Menace er derimod hverken underholdende og total blottet for charme. Replikkerne bliver leveret, som blev de læst op og det virker som om, at George Lucas er meget mere fokuseret på, at bruge hele filmens budget på CGI, end at prøve at genskabe de originale films magi. Og når filmen og dens karakterer er så to-dimensionelle, hvad gør det så, at Phantom Menace bliver udsendt i 3D?

 

Darth Maul, et dobbelt lysværd og Liam Neeson hiver lige akkurat denne film op på to stjerner.

 

 

2 ud af 6 stjerner

ANNONCE
Del

Seneste nyt