Magasinet M!

Mød verdensrekordindehaveren i dødløft: "Jeg risikerer at dø for at opnå min drøm"

Konkurrencen om at blive verdens stærkeste mand er blot få måneder væk. Eddie Hall er et seriøst bud på, hvem der løber med titlen. En ting, han har drømt om det meste af sit liv. Men den 28-årige stærkmand indrømmer, at han meget vel kan dø i forsøg på at få den drøm til at gå i opfyldelse.

Mød verdensrekordindehaveren i dødløft: "Jeg risikerer at dø for at opnå min drøm"
 

A photo posted by Eddie hall (@eddie_hall_strong) on Dec 15, 2015 at 12:31am PST

Eddie Hall er 28 år gammel, har to børn og bor i Newcastle-Under-Lyme, Staffordshire, England. Og han er helt sikkert stærkere end din far. De sidste fem år af sit liv har han nemlig dedikeret til ekstrem-træning. Og i øjeblikket spiser han 10.000 kalorier om dagen. Hvorfor? Han drømmer om at blive verdens stærkeste mand.

Det skriver BBC.

Hall vejer allerede 178 kilo, og hans bryst måler 167 cm i omkreds. Målet er at ramme de 190 kilo, inden han skal dyste om at blive verdens stærkeste mand om få måneder. Han er dog fuldt klar over, at han løber en risiko ved at presse sin krop til det absolut yderste.

"Jo, jeg skader min krop i øjeblikket. Den (kroppen, red.) er ikke designet til at være i så stor," siger Hall til BBC Inside Out og fortsætter:

"Altså, jeg mener? Jeg er 190 centimeter høj og vejer 178 kilo. Ideelt set skulle jeg jo veje 95-100 kilo. Men det er som med alle andre sportsgrene. Hvis du vil være bedst, bliver du nødt til at presse dig til det yderste."

Han fortæller, at hele hans liv er opbygget omkring stærkmandskonkurrencen.

"Jeg vil være verdens stærkeste mand. Det sagde jeg for fem år siden, og det er det, jeg kommer til at blive."

 

A photo posted by Eddie hall (@eddie_hall_strong) on Dec 31, 2015 at 6:27am PST

ANNONCE

Men hvornår er nok nok i forhold til at skrive sig ind i rekordbøgerne? For at finde ud af, hvilke stress- og overanstrengelsesfaktorer han udsatte sin krop for, gennemgik Hall fem timers videnskabelige tests hos Staffordshire University. Her fik han både testet sit blodtryk, sine muskelfibre, sit maksimale oxygenindtag, sin fedtprocent, sin evne til at anstrenge sig, sin hjerterytme og sin evne til at restituere. Han fik også taget et elektrokardiogram for at se, om hans krop virkelig kunne klare den ekstremt vægttræning.

Derudover målte et isokinetisk dynamometer Halls oxygenindtag, og hvor meget carbondioxid, han producerede. Resultaterne viste, at han havde brug for 5.000 kalorier om dagen for at fungere - og 10.000, hvis han skulle få noget ud af sin vanvidstræning. Det er fire gange mere end det anbefalede kalorieindtag.

På den korte bane ser det dog ud til, at Halls krop kan klare det. En test viste, at han havde samme styrke i hvert ben som en Opel Corsa med en 1,2-liters motor. En anden test, hvor han cyklede med fuld kraft i 10 sekunder med vægte spændt fast, viste, at han producerede 2.444 watt. Sammenligner man med almindelige mennesker, scorer de normalt et sted imellem 500-1000. I den sidste test skulle han squat-løfte 150 kilo otte gange for at se, hvor meget hans puls steg, og ligeledes for at se, hvordan han restituerede. Hans puls peakede ved blot 132 slag i minuttet, og han restituerede øjeblikkeligt efter øvelsen.

Leder af fakultetet, Dr. Peter Jones, siger til BBC:

"Han løfter en vægtstang, som er det dobbelte af min kropsvægt, meget, meget let. Otte gange. Han producerer en kæmpemæssig kraft, hvilket en fantastisk kardiovaskulær fysiologi gør ham i stand til. Jeg kan ærligt talt sige, at jeg i min tid som idrætsforsker aldrig har arbejdet sammen med en atlet som ham. Han er unik."

Hall, som træner fem timer om dagen, har allerede én verdensrekord - nemlig i dødløft. Første gang, han slog den, var i marts sidste år ved Arnold Classic i Australien. Her løftede han 462 kilo. Denne rekord slog han så igen forrige fredag ved samme event i USA, da han løftede 465 kilo - selvfølgelig foran Arnie selv.

ANNONCE

Britens passion for vægtløftning opstod i de spæde teenageår. Som 13-årig blev han britisk mester i svømning, og nogle år efter begyndte han så sin rejse imod stærkmandsbjergenes tinder. Hans kone Alex fortæller, at han kan lide at gøre sin familie stolt, men at hun også er bekymret for ham. Halls store størrelse har nemlig gjort, at han er begyndt at lide af søvnapnø, hvilket gør, at han risikerer, at han kan stoppe med at trække vejret i sin søvn, hvornår det end skulle være. Derfor er han nu begyndt at bære iltmaske, hver gang han skal sove.

"Den første ting, lægen sagde til mig, var, at for at få bugt med det skulle jeg starte med at tabe mig. Det ville være den sundeste og sikreste vej. Men det kan jeg ikke. Jeg jagter en drøm," siger Hall og fortsætter:

"Jeg vil bare vinde konkurrencen én gang og så derefter tabe mig. For ærligt talt, hvis jeg vejede 178 kilo i 10 år mere, ville jeg dø. Jeg bliver nødt til også at tænke på min familie. Jeg vil ikke have, at mine børn skal vokse op uden en far."

 

Went to Grantham today to see my pal Geoff capes with the BBC for dinner. Some great story's and great tips going forward into 2016. He's lived the life of 10 men doing all kinds of TV work, travelling the world earning many strength accolades along the way! I am going to emulate this man and bring the worlds strongest man title home one day, you'll see! Big Love The Beast @proteindynamix @xploape @strengthasylum @giantspro @alphadesignsuk @bobosbeard #xplosiveape #alphadesign #wrightspies #strengthasylum #giantspro #proteindynamix #bobosbeardoil #beast #beard #deadlift #deadlifts #boss #bosslife #hulk #strong #strongman #strongmantraining

A photo posted by Eddie hall (@eddie_hall_strong) on Feb 17, 2016 at 11:58am PST

ANNONCE

Et af Halls helt store idoler er den britiske kuglestøder og olympiske guldmedaljevinder, Geoff Capes, som i stærkmandsverdenen er mest kendt for at være Storbritanniens første mand til at blive kåret som verdens stærkeste. Og i et møde med Capes, fik Hall et par seriøse advarsler med på vejen.

"Det, jeg frygter mest, når jeg ser et talent som dig, er, hvad du kommer til at skulle gå igennem," siger Capes til Hall og BBC.

"Jeg har sprættet min mave og mavemuskler op tre gange. Jeg har sprættet mit ben op og har fået en ny hofte. Jeg har haft slidgigt i ryggen på grund af at have løftet for meget."

Nu er spørgsmålet så, om 2016 bliver året, hvor Hall tager titlen som verdens stærkeste mand. Spørger man Hall selv, er han ikke i tvivl:

"Jeg kommer ikke til at veje 178 kilo, indtil jeg er 48. Min plan er at blive verdens stærkeste mand i år, trække mig æresfuldt tilbage og leve et langt liv," siger han sikkert. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE