Magasinet M!

Sådan bli'r du kongen af valentinsdag

Lad os lægge ud med en advarsel: Det her er formentlig grænseoverskridende. Og selvfølgelig er det ikke for alle.

...Men den, der satser stort, vinder som bekendt stort, og her er der meget at vinde - rigtig meget endda!
Så er du med på en udfordring, der kan sikre dig både kærlighed og hengivenhed mange år frem - til overflod endda - så varm stemmen op og læs med her. Vi lover dig, at det ikke bliver kedeligt.   

Du gør det garanteret dagligt. Under bruseren, i bilen eller på dit kontor. Måske er du ikke engang opmærksom på det, når Freddie Mercury, Bryan Adams eller en helt tredje sangstjerne manifesterer sig i dit indre og gør, som de nu engang gør bedst – synger i vilden sky. 

Men det er heller ikke afgørende. Det vigtige hér er, at du har gjort det mange gange før, og nu skal du gøre det igen. Dog med et lille twist: Denne gang skal du slippe din indre gårdsanger løs foran din kæreste. På valentinsdag. Kærlighedsdagen over dem alle, hvor forventningerne til dine lovprisninger og synlige tegn på din kærlighed til din partner er tårnhøje.

Og hvorfor så det, tænker du måske. Fordi det er kongen af kærlighedserklæringer! Og hey, lige siden oldtiden har mænd forsøgt at erobre kvindehjerter gennem sang og musik. Og det har virket. Som en direkte vej til kys, kram og familieforøgelse.

Kan du se det? Og endnu vigtigere: Har du modet til det? Med et forsigtigt ”ja” fra dig, kære læser, går vi videre. Det er blevet tid til at vælge en sang.

Gør det ”nemt” for dig selv

Umiddelbart kan det virke som en udfordring af de større at finde en romantisk hymne, der er nem at fremføre. Og kaster du dig ud i det her projekt som novice, er din første opgave da også at vælge en sang, der helst ikke bevæger sig over mere end én oktav – og som ikke indeholder alt for mange toner, der skal holdes i alt for lang tid. Med andre ord bør du gå i en stor bue uden om alt, der bare lugter af Bon Jovi, Meat Loaf og resten af det slæng. 

Men hvad er så en tilpas mundfuld at kaste sig over? Først og fremmest skal sangen være nem at synge – overdrevne anstrengelser kan ses og høres, og det imponerer ikke. Når det så er sagt, er der mange veje at gå. Her får du vores bud på nogle af dem, der hverken kræver en George Michael, en Mads Langer eller en Axl Rose for at opnå succes.  

PS: Kan du håndtere en guitar eller et klaver, er det oplagt at smide et instrument ind i forestillingen – hvis ikke, gi’r du den selvfølgelig bare fuld a cappella-smadder. 

Nu ved man jo aldrig, om en lampefeber overmander én – det kan ske for selv den bedste – og derfor bør du være klar med en mindre nervepirrende påskønnelse af din kæreste: Smukke blomster i hobetal! Det er klassisk, traditionelt og elegant som bare pokker. Om du går efter langstilkede, røde roser eller sammensatte kærlighedsbuketter er et temperamentsspørgsmål. Uanset, hvor du lander, vil det hive point hjem. 

ANNONCE

5 kærlighedssange, du trygt kan kaste dig over på valentinsdag

1. ”I’m Yours”, Jason Mraz

Første single fra den amerikanske sanger og sangskriver. Største hit fra Mraz’ side og nomineret til en grammy for den bedste sang i 2008. 

Klimaks (det er hér, du finder din indre smørtenor frem): 
Well, open up your mind and see like me
Open up your plans and, damn, you're free
Look into your heart and you'll find love, love, love, love

2. “Just The Way You Are”, Bruno Mars
Bruno Mars vandt I 2011 en grammy for “Best Male Pop Vocal Performance” på baggrund af netop denne sang. Singlen blev samme år solgt i flere end 12,5 millioner eksemplarer. 

Klimaks:
When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing just the way you are

3. “Into My Arms”, Nick Cave
”Into My Arms” er en af de sange, Nick Cave selv er mest stolt over at have skrevet. Så behøver vi vist ikke sige mere.

Klimaks:
And I don’t believe in the existence of angels
But looking at you I wonder if that’s true
But if I did I would summon them together
And ask them to watch over you

4. “She Will be Loved”, Maroon 5
Hvem husker ikke videoen, hvor forsanger Adam Levine råhygger med Kelly Preston i det ultimative hotte svigermor-setup. Sangen er i øvrigt også udmærket.  

Klimaks:
I don't mind spending every day
Out on your corner in the pouring rain
Look for the girl with the broken smile
Ask her if she wants to stay a while

5. “Kvinde Min”, Gasolin’
Vel nok den bedste danske kærlighedssang, der nogensinde er skrevet. God nok til historiebøgerne, god nok til din kæreste.   

Klimaks:
Nej, bliv ikke bange
for deres sange.
Hold bare fast i mig
når de fortæller dig
at der er tusinde mil
imellem dig og mig.

ANNONCE
Om flowr

flowr er en online-blomsterbutik, der gør det nemt og hurtigt at få smukke blomster hjem til kæresten. Alle buketter bliver bundet præcis, som de ser ud på billedet. Den buket du ser, er altså den buket du modtager. Hver gang. Bestiller du inden kl. 13, bliver blomsterne endda leveret dagen efter – i gaveæske og med friskhedsgaranti. 
Vil du være sikker på, at kæresten modtager din valentins-buket, skal du altså blot bestille den inden den 13. februar kl. 13.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce