Magasinet M!

10 kendte med forrykte fans

I sidste uge kunne vi høre en panisk og grædefærdig Sandra Bullock tale med alarmcentralen, hvor hun berettede, at der var en stalker i hendes hus. Her er 10 andre kendte, der er blevet forfulgt af fans.

10 kendte med forrykte fans
Brad Pitt

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at mange piger er vilde med Brad Pitt. I 1999 kammede det dog helt over for den 19-årige Athena Marie Rolando, som længe havde sendt breve, blomster og chokolade til ham. Iført natkjole og morgentøfler tog hun en taxa hen til Brad Pitts hjem, hvor hun kravlede over et tre meter højt hegn og ind ad et åbent vindue. I 10 timer rodede hun rundt i filmstjernens ting og prøvede hans tøj, indtil en opsynsmand opdagede hende og ringede til politiet. Athena Marie Rolando blev idømt psykiatrisk behandling, ligesom hun ikke længere må nærme sig Brad Pitt eller hans hjem.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Björk

I 1996 blev politiet i Miami kaldt ud til en lejlighed, fordi naboerne klagede over en grim stank. Døren blev brudt ned, og indenfor fandt man liget af den 24-årige Ricardo Lopez, der havde skudt sig gennem hovedet med en revolver. Foran liget stod desuden et videokamera, og da politiet så filmen igennem, fik de sig lidt af et chok. På filmen, der slutter med Ricardos selvmord, fortalte Ricardo, hvordan han var blevet rasende på sin elskede Björk, fordi hun var blevet kæreste med en farvet mand. Derfor havde han konstrueret og afsendt en syrebombe i en bog, der ville eksplodere, når den islandske sangerinde åbnede den. Det lykkedes politiet at opsnappe bomben, men episoden fik Björk til at tage en lang pause fra musikken.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Steven Spielberg

I 1995 blev bodybuilderen Jonathan Norman arresteret, da han forsøgte at trænge ind i Steven Spielbergs hjem. Den muskuløse - og tydeligvis sindsforvirrede - mand var overbevist om, at filminstruktøren ville voldtages af ham, og derfor havde han planlagt at binde Steven Spielberg og hans kone, som skulle overvære voldtægten. Jonathan nåede dog kun til porten, hvor en vagt slog alarm, og da politiet få minutter senere arresterede ham, havde han en taske med håndjern, gafffatape, barberblade og en kniv. I hans bil lå desuden billeder af Spielberg og en VHS-kopi af E.T. Efter yderligere fire forsøg på at opsøge instruktøren og voldtage ham, blev Jonathan arresteret i 1997 og idømt livsvarigt fængsel. Året efter begyndte en ny bodybuilder dog at stalke Spielberg, men også han røg til sidst bag tremmer.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Monica Seles

I 1993 blev tennisstjernen Monica Seles overfaldet af en gal mand på banen under en turnering i Hamburg. Manden, tyskeren Gunther Parche, var besat af en anden tennisstjerne, nemlig Steffi Graaf, som den dygtige Monica Seles skulle møde dagen efter, hvis hun slog bulgaren Magdalena Maleeva - hvilket hun var godt i gang med. For at 'hjælpe' sit idol sprang Gunther Parche derfor ned på banen, løb hen til Monica Seles og plantede en kniv mellem hendes skulderblade. Gunther Parche blev i dømt psykiatrisk behandling, men undgik fængsel, hvilket fik Monica Seles til at nægte nogensinde at spille tennis i Tyskland igen.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Michael Jackson

Der er ikke tal på, hvor mange stalkere Michael Jackson nåede at have i løbet af sin karriere, men det er mange. En af de mest kendte er en kvinde, der var overbevist om, at han var far til en af hendes tvillinger. Hun skrev et hav af breve, som Jackson ignorerede, indtil hun en dag sendte en pakke med en pistol og et billede af sig selv. Sammen med pistolen var instrukser om, at Jackson skulle tage livet af sig selv på et bestemt tidspunkt på en bestemt dag. Så ville hun gøre det samme, når hun havde dræbt deres barn. Kvinden blev indlagt på et sindssygehospital, og flere officielle biografier påstår, at sangen Billie Jean, hvor teksten lyder 'Billie Jean is not my lover, she's just a girl who thinks that I am the one', handler om hende. Selv sagde Jackson, at inspirationen til Billie Jean kom fra flere forskellige kvindelige fans.

 

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Rebecca Schaffer

I 1989 blev den 21-årige skuespiller Rebecca Schaffer - kendt fra tv-serien My Sister Sam - skudt og dræbt, da hun åbnede sig hoveddør. Morderen var den 19-årige John Bardo, der i tre år havde forfulgt hende. Han havde betalt en privatdetektiv 250 dollar for at finde hendes privatadresse, og med hjælp fra sin bror havde han købt en pistol, for som han skrev i et brev: "Jeg bliver nødt til at ødelægge det, jeg ikke kan få." John Bardo blev idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Jodie Foster

En af verdens mest berømte stalkere er John Hinckley Jr., der var besat af Jodie Foster. Da filmen Taxi Driver med Jodi Foster og Robert de Niro havde premiere, så han den 15 gange og opdigtede en kæreste, der var baseret på Jodie Fosters rolle. John Hinckley sendte hende breve og digte, ligesom han også begyndte at ringe til hende. Til sidst slog det helt klik for ham, da han besluttede han sig for at dræbe USA's præsident, ligesom Robert Niro i Taxi Driver. Han skrev et brev til Jodie, hvor han fortalte om sine planer, hvorefter han tog en taxa til Washington Hilton, hvor den nyvalgte præsident Ronald Regan netop havde holdt tale. Her affyrede John Hinckley seks skud mod præsidenten. En pressemand, en politimand og en sikkerhedsagent blev skudt og såret, ligesom Ronald Regan blev ramt i maven. I dag sidder John Hinckley indespærret på et sindssygehospital i Washington.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Michael J. Fox

I 1989 lagde Michael J. Fox sag an mod en gal fan, Tina Marie Ledbetter, der havde sendt mere end 6.000 breve til ham. Brevene var blevet mere og mere truende, og da hans kone blev gravid, skrev Ledbetter, at hun ville slå både ham og hans skøge af en kone ihjel. Tina Marie Ledbetter blev dømt til at holde sig væk fra tv-stjernen, hvilket fik hende til at kaste sig over en anden skuespiller, indtil hun i 1996 også fik polititilhold mod ham.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
Madonna

Mens mange mænd nok har drømt om at være gift med dronningen af pop, Madonna, var den hjemløse Robert Hoskins overbevist om, at de to rent faktisk havde sagt ja til hinanden. I flere år sendte han hende kærlighedserklæringer skrevet på religiøse skrifter, hvor der stod, at folk, der gik i udfordrende tøj, skulle straffes, ligesom folk, der var utro, skulle dræbes. I 1995 kulminerede hans vrede, da han svor, at han ville skære halsen over på hende. Tre gange klatrede han over muren ind til hendes hus, men den sidste gang mødte han en vagt, som han forsøgte at vriste en pistol fra. Robert Hoskins blev skudt, men overlevede og blev idømt 10 års fængsel.

ANNONCE
10 kendte med forrykte fans
David Letterman

Talkshow-værten David Letterman har haft flere skøre stalkere. I slutningen af 80'erne stjal en kvinde ved navn Margaret Ray for eksempel han Porsche, og da hun blev stoppet, påstod hun, at hun var gift med talkshow-værten. I 1993 forsøgte hun at flytte ind på Lettermans tennisbane for at være tættere på sit idol, hvilket kostede hende et par måneder i fængsel. I 1998 satte hun sig foran et tog og blev dræbt, men i 2005 fik Letterman en ny stalker på halsen, der mente, at han flirtede med hende. Hans mentale magt over hende havde desuden fået hende til at gå konkurs og sove dårligt om natten.

ANNONCE
Del

Seneste nyt