Magasinet M!

12 tips der får dig i løbetøjet

Den hårdeste del af løbeturen er fra sofaen og ud til løbeskoene. Her er 12 tips til undgå at dine træningspas strander, fordi du ikke kan tage dig sammen og komme i træningstøjet, når først bagdelen er plantet i puderne

12 tips der får dig i løbetøjet

Med den rigtige planlægning og strategi bliver turen til skoene dog noget mere overkommelig. Vi viser dig hvordan:

1. Pak på forhånd

Læg dit løbetøj frem derhjemme, eller pak tasken allerede aftenen før, hvis du skal træne andetsteds. Det gælder om på forhånd at rydde forhindringsbanen for dårlige undskyldninger og gøre det enkelt for dig selv at skifte gear til aktiv tilstand - selv når dit indre dovendyr modarbejder dig.

2. Træn på vejen hjem

Kør til træning lige efter fyraften, eller løb hjem fra arbejde. Så undgår du helt at komme i kontakt med sofaen derhjemme. Med lidt planlægning kan motionen blive en del af transporten til og fra arbejde. Har du langt, kan du cykle eller tage toget et stykke af vejen.

3. Klæd straks om

Hop i træningstøjet, så snart du kommer hjem fra arbejde - også selv om løbeturen først er planlagt til senere på aftenen. Når du først render rundt i sportstøjet, er det svært at kravle ud af det igen uden at have svedt det til.


Læs også:
Sådan bliver du hurtigere på 10 km

4. Find en træningsmakker

For mange mænd er træning fra barnsben meget tæt forbundet med kammeratligt samvær, leg og konkurrence på fodboldbanen eller i håndboldhallen. Er du én af dem, vil 1-2 faste træningsmakkere gøre underværker for din motivation til at snøre løbeskoene og give den gas nogle gange om ugen. Ikke blot forpligter det, når nogen venter på dig - godt selskab vil også gøre selve træningen sjovere. Har du ikke lige en kammerat, der kan lokkes til at løbe, kan det være, at en af dine kolleger eller naboer med glæde stiller op.

5. Køb en træningsmakker

Book en personlig træner, som du skal betale, uanset om du dukker op eller ej til jeres løbetur. Forudbetal gerne for flere sessioner. Er du typen, der altid vil have fuld valuta for pengene, kan en betalt træningsmakker måske være din genvej til en bedre form.

6. Snyd dig selv

Lov dig selv, at du allerede må løbe hjem efter 10 minutters træning, hvis du fortsat føler dig uoplagt. Det er lettere at komme af sted, hvis du ikke på forhånd sætter dig selv i en enteneller- situation, hvor valget står mellem nul træning eller 12 tunge kilometer. Tænk i stedet, at lidt også har ret. Oftest vil der ske det, at din krop efter 10 minutters træning er blevet varm og har lyst til at fortsætte helt af sig selv. Og hvis ikke, ja, så er 10 minutters træning altså stadig bedre end ingenting.

7. Straf og beløn dig selv

Motivér dig selv ved at påføre dig selv konsekvenser af din træning/ikketræning. Lov dig selv små belønninger for hver løbetur. Som fx: Hvis jeg træner i aften, må jeg tage et glas vin, leje en film, spille computer eller lignende. Prøv også gerne med gaver - fx: Hvis jeg træner 10 gange denne måned, må jeg købe en ny løbetrøje, og hvis jeg gennemfører et halvmaraton, må jeg købe det pulsur, jeg drømmer om. Du kan også straffe dig selv ved fx at skulle træne intervaller i morgen, hvis ikke du kommer ud i dag, eller ved at skulle bruge den tid, du burde have løbet, på noget kedeligt som at vaske bil, stryge skjorter, lægge tøj sammen eller lignende.

8. Spis dig til energi

Er du flad og mangler energi til at træne, kan det skyldes noget så simpelt, som at du glemmer at tanke brændstof i timerne op til din løbetur. Drik et par glas vand, og spis et let mellemmåltid fx i form af en marmelademad, 2-3 timer før du skal ud at løbe. Supplér eventuelt med en bid banan en times tid før afgang.

9. Variér og leg med din træning

Er du gået midlertidigt sur i løberiet, skal du prøve på at få noget leg og variation i din træning. Er du fx træt af de lange udholdenhedsture, så drop dem i en periode, og løb i stedet kortere, men tempofyldte pas. Har du slidt den samme vej tynd i årevis, så find en alternativ rute at veksle med - gerne i en helt anderledes natur. Løber du fx normalt på flad villavej, kan du hver anden gang prøve kræfter med en kuperet skovsti.


Læs også:
10 slankemyter du ikke skal tro på

10. Tag mobiltelefonen til hjælp

Indstil din mobil til at bippe, når det er tid til at trække i træningstøjet. Aftal med nogle af dine venner, at I sender blære-sms'er til hinanden, hver gang I har været ude at løbe - og følg op med en håne-sms, hvis en af jer har været tavs i over 3 dage. Har du GPS i mobilen, kan du også melde dig til en af de efterhånden mange nye digitale træningstjenester som fx Endomondo.com, hvor du og dine venner kan følge med i hinandens træningsdagbøger online og kappes om, hvem der løber flest ture, løber flest kilometer eller har den bedste 5-kilometer-tid.

11. Meld dig til et løb og blær dig

Find et løb, der passer til dit temperament, tilmeld dig, og betal startgebyret med det samme. Fortæl samtidig vidt og bredt om dine løbeambitioner. Det forpligter at have et konkret mål for træningen, og har du først betalt og modtaget startnummer, mens dine venner og bekendte nysgerrigt begynder at spørge til formfremgang og træningserfaringer, er der absolut ingen ærefuld smutvej tilbage.

12. Find lysten

Oplever du igen og igen, at du ikke er til at drive i løbetøjet, er det på tide at spørge dig selv, hvorfor du egentlig løber. Kan du lide det, eller føler du bare, at du skal? Glæden ved at træne er det, der i længden vil få dig op af sofaen og ned i løbeskoene. Det gælder derfor om at genfinde din træningslyst eller eventuelt vælge en ny træningsform, som passer bedre til dit temperament

ANNONCE
Del

Seneste nyt