Magasinet M!

4 myter om sixpacken

Hvis du vil opnå en tydelig sixpack, så dur det ikke at holde liv i gamle myter om mavemusklerne. Vi lægger 4 hårdnakkede myter i graven.

4 myter om sixpacken

Der findes mange hårdnakkede myter om, hvordan man får den perfekte sixpack. Vi har samlet de fire værste myter - så du kan koncentrere dig om de ting, der rent faktisk giver en effekt.

MYTE 1

Du kan isolere dine mavemuskler og kun træne de øvre eller nedre mavemuskler.

Nej, det kan man ikke. De lige mavemuskler er én muskel, og du kan derfor ikke kun træne én del af den. Man kan ganske rigtigt flytte stresset på musklen ved forskellige øvelser - men det er hele musklen, der bliver trænet.

MYTE 2

Du kan forme dine mavemuskler alt efter, hvilke øvelser du laver.

Dine mavemuskler har den form, som de nu engang har. Du kan træne dem større, men formen på selve musklerne, og hvordan de er hæftet, ændrer sig ikke. Det er dette, der gør, at nogen let kan få en eightpack, mens andre må kigge langt efter en fourpack.

MYTE 3

Mavemusklerne skal trænes med mange gentagelser.

Ligesom resten af musklerne i kroppen så bør mavemusklerne heller ikke trænes med enormt mange gentagelser. Det er derimod en god idé med øvelser, der er hårdere at udføre - og så med færre gentagelser. Så istedet for 50 almindelige mavebøjninger kan du forsøge dig med 8-12 hårdere maveøvelser. Mavemusklerne har desuden brug for statisk træning - som eksempelvis planken.

MYTE 4

Punktforbrænding.

Punktforbrænding er en sejlivet myte, men det findes ikke. Hvis du har et godt lag fedt uden på mavemusklerne, så vil du ikke komme til at kunne se din sixpack, selvom dine muskler bliver stærkere og fastere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE