M!

5 fremragende kunstnere du skal se på Roskilde Festival i dag

Der er dømt midnatsmesse og verdensberømte navne, når andendagen af årets musikprogram på Roskilde Festival løber af stablen.

5 fremragende kunstnere du skal se på Roskilde Festival i dag

TIL HEAVYROCKEREN

Hvem: Ghost

Hvor: Arena

Hvornår: 02.00

Hvorfor: Så er der dømt mørkemesse, når de svenske, okkulte hardrockere fra Ghost gæster Roskilde Festival nok engang. Ikke siden Slipknot tog verden med storm, har du set et band med så stærk en visuel identitet. Ingen ved, hvem bandet egentlig består af, men der gisnes om, at det er flere prominente navne fra den svenske metalscene. Med stærke melodier og hårdtslående guitarriffs har de turneret verden tynd og er sågar blevet nomineret til en Grammy i USA. Ghost har fået det perfekte tidspunkt til at tordne deres mørke midnatstoner ud Arenas højtalere.

TIL POP-DRENGEN

Hvem: Macklemore & Ryan Lewis

Hvor: Orange

Hvornår: 21.30

Hvorfor: Det bliver det perfekte møde mellem rap og pop, når en af verdens bedst indtjenende rappere, Macklemore, gæster Roskilde Festival med sit sidekick Ryan Lewis. Du kender helt sikkert sangene Thrift Shop og Can't Hold Us, der til sammen har over en milliard (!) visninger på YouTube. Det bliver helt sikkert en gigantisk fest, når duoen forsøger at gentage succesen fra deres Roskilde-koncert i 2012.

TIL HIPHOPPEREN

Hvem: House of Pain

Hvor: Orange

Hvornår: 17.00

Hvorfor: Så er der dømt oldschool hip-hop, når legendariske House of Pain gæster Roskilde for første gang i 22 år. "Men hvem er de?" tænker du måske. Jo, det var gruppen, der i start-90'erne stod bag det ikoniske monsterhit Jump Around, som måske er en af hip-hop-musikkens mest identificerbare sange. De blev opløst i 1996, men er nu blevet gendannet og klar til at smadre Orange Scene med deres hardcore rap. 

TIL DANSEMUSEN

Hvem: Grimes

Hvor: Arena

Hvornår: 18.00

Hvorfor: 28-årige Claire Elise Boucher alias Grimes tog verden med storm med sit gennembrudsalbum Visions i 2012, som var en psykedelisk rejse gennem gode, elektroniske pop-sange. Grimes hopper og springer altid rundt på scenen som en hyperaktiv, lille alf på coke, og hun skuffer sjældent, hvilket hendes koncert i Falconer Salen, København, i februar i den grad vidnede om. En koncert, som Soundvenue smed fem stjerner efter og kaldte "en tour de force i kantet pop-musik". Forhåbentligt gentager hun succesen i aften på festivalens fedeste scene, Arena.

TIL HIPSTEREN

Hvem: PJ Harvey

Hvor: Arena

Hvornår: 20.30

Hvorfor: Dronningen af alternativ rockmusik vender endelig tilbage med et helt nyt og fremragende album i ryggen samt gigantroser for hendes koncert på festivalen Primavera Sound i Barcelona. Det bliver uden tvivl en oplevelse af de helt store, når PJ Harvey smider en bunke af sine bedste sange fra hendes store bagkatalog efter dig - fra gotiske ballader til støjende guitarrock. Og selvom det er på Arena-scenen, har PJ evnen til at gøre selv hendes største koncerter til en intim oplevelse. Det bliver direkte, og du kommer til at føle, at hun spiller koncerten kun for dig.

Del