Magasinet M!

5 kunstnere du absolut ikke må misse på Roskilde Festival fredag

På Roskilde Festivals tredjedag kan du se frem til en af hip-hoppens absolut hotteste navne og dansabelt elektropop i verdensklasse.

5 kunstnere du absolut ikke må misse på Roskilde Festival fredag

TIL HEAVYROCKEREN

Hvem: Meshuggah

Hvor: Avalon

Hvornår: 01.30

Hvorfor: Er du til tonstung smadr, så må du absolut ikke gå glip af Meshuggah. Svenskerne har siddet tungt på tronen over nogle af de mest indflydelsesrige inden for den progressive metal i mere end 20 år. Det er brutalt, hurtigt og vanvittigt teknisk. Koncerten her på Roskilde er den eneste, bandet spiller i Norden denne sommer, og forhåbentligt klæder det koncerten, at den spilles på den lidt mere intime scene Avalon midt om natten, i forhold til at de spillede på Orange ved højlys dag tilbage i 2004 og på Arena i 2010. Meshuggah er noget af det ypperste og mest destruktive, metalmusikken stadig har at byde på, og live er de altid fænomenale.

ANNONCE

TIL POP-DRENGEN

Hvem: M83

Hvor: Orange

Hvornår: 01.30

Hvorfor: For blot 5 år siden var M83 kun et kendt navn i indiekredse. Men med albummet Hurry Up, We're Dreaming fra 2011 kom bandets gennembrud for alvor. For hvem har ikke skrålet med på Midnight City's genkendelige tema, der vel nok var et af førnævnte års allerstørste hits? Frontmand Anthony Gonzalez' sprøde tenorstemme skinner igennem live til dansable toner, du ikke kan stå stille til. Med albummet Junk fra i år gik der måske lidt for meget 80'er i den, men live kommer de forhåbentligt til at diske op med sange fra hele deres 15-årige bagkatalog.

ANNONCE

TIL HIPHOPPEREN

Hvem: Schoolboy Q

Hvor: Arena

Hvornår: 21.00

Hvorfor: Stjernerapperen har arbejdet sammen med nogle af de allerstørste inden for genren - heriblandt Kanye West og Kendrick Lamar. Og med hans killer-flow beviser han da også, hvorfor han hører til den absolutte topelite inden for rap-genren. Men Schoolboy Q lyder ikke bare som alle andre rappere. Han kan fra det ene øjeblik fyre en party-banger af, mens han det næste kan blive dyb, mørk og indadvendt og rappe om afhængighed og bandemiljøet. Hvis du skal se én hip-hop-koncert i år, så er det Schoolboy Q's.

ANNONCE

TIL DANSEMUSEN

Hvem: Peaches

Hvor: Apollo

Hvornår: 00.00

Hvorfor: Hun er kendt for sine eksplicitte sceneoptrædener og videoer, der byder på grænseoverskridende nøgenhed (se bare ovenstående). Udover det er hun et queer-ikon og glødende feminist. Hendes musik spænder vidt over genre-spektret og er et opgør med kønsrollerne i mainstreammusikken. Og med titler som Diddle My Skittle, Dick in the Air og Vaginoplasty er man da heller ikke i tvivl om lige netop dette. Det bliver pulserende, aggressivt og en af den slags koncerter, man bare ikke må gå glip af, selvom man ikke kender kunstneren.

ANNONCE

TIL HIPSTEREN

Hvem: Car Seat Headrest

Hvor: Pavilion

Hvornår: 02.15

Hvorfor: Med Car Seat Headrest er der dømt indie med stort I. Frontmand Will Toledo startede sit projekt op tilbage i 2010 - blot 17 år gammel. Herefter har han udgivet ikke mindre end 12 albums på sitet Bandcamp, og i 2015 bar det så frugt, da han offentliggjorde, at han havde signet med Matador Records. Og med albummet Teens of Denial fra i år udløste han for alvor sit mega-potentiale, da det er et af de absolut bedste albums fra i år. Det er garagerock, som en indie-dreng ville spille det, og det bliver enormt interessant, hvordan han løser det live, hvor han har fuldt band med. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt