Magasinet M!

5 remakes i 2016, der kun kan ende galt

Nogle gange skal man bare lade være med at røre store genre-klassikere, og vi frygter virkelig, at disse fem film, der alle får premiere i år, bliver det værste lort

5 remakes i 2016, der kun kan ende galt
Ghostbusters

Instruktør: Paul Feigh
Med: Kristen Wiig, Chris Hemsworth, Melissa McCarthy
Oprindeligt lavet af: Ivan Reitman i 1984
Forventet DK-premiere: I juli

Om: Hvorfor Paul Feigh, der har stået for de sjove og succesfulde Bridesmaids og Spy de senere år, pludselig skal lave et remake af din yndlingsgyserkomedie fra din barndom, forstår vi virkelig ikke.

Den oprindelige Ghostbusters fra 1984 var den næstmest indtjenende film det år - kun overgået af Frækkere End Politiet Tillader - og blev med øjeblikkeligt kult. Nu vil Paul Feigh så forsøge at genskabe firekløveret, der dengang bestod af Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis og Earnie Hudson, med et all-girl-cast. For i remaket bliver det Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon og Leslie Jones, der går på spøgelsesjagt.

At det sikkert er en kommentar til den ligestillingsdebat, der raser i Hollywood netop nu, er som sådan også fint nok. Men man spørger virkelig sig selv, om Feigh ikke i stedet burde have lavet noget originalt i stedet, eftersom det bliver svært at overgå sådan et ikonisk cast fra '84-succesen - også selvom to af Hollywoods sjoveste kvinder er på listen.

Eneste plus er dog, at både Bill Murray og Sigourney Weaver har cameo-roller i remaket.

ANNONCE
5 remakes i 2016, der kun kan ende galt
The Magnificent Seven

Instruktør: Antoine Fuqua
Med: Chris Pratt, Denzel Washinton, Matt Bomer med flere
Oprindeligt lavet af: John Sturges i 1960, der egentlig var et amerikansk remake af Akira Kurasowas Seven Samurai fra 1954
Forventet DK-premiere: Til efteråret

Om: Hvorfor? HVORFOR? Det var mere end rigeligt, at John Sturges tog Kurosawas udødelige klassiker til sig i 1960, der som sådan set blev sindssygt vellykket. Men det er ubegribeligt, at den behøver endnu et remake - og så endda med Antoine Fuqua (Training Day, Shooter, Southpaw) som instruktør. Er de virkelig ved at løbe tør for idéer ovre i Hollywood?

Castet denne gang er en yderst broget skare. I filmen fra 1960 var det blandt andet Steve McQueen, Charles Bronson og Yul Brynner, der blev hyret til at beskytte en mexicansk landsby imod røvere, men siden de alle er døde, har man denne gang valgt at samle Chris Pratt, Ethan Hawke og Denzel Washinton til at udgøre rollelisten.

Yderligere tjener westerns nu til dags sjældent mange penge, hvilket bare gør vores undren endnu større. Og selvom Fuqua tidligere har lavet gode film, skal man også lige huske på, at han er manden bag fadæserne The Equalizer og Olympus Has Fallen. Yikes!

ANNONCE
5 remakes i 2016, der kun kan ende galt
Ben-Hur

Instruktør: Timur Bekmambetov
Med: Jack Huston, Nazanin Boniadi, Haluk Bilginer med flere
Oprindeligt lavet af: Fred Niblo i 1925, som William Wyler gjorde til en giga-succes i 1959-klassikeren af samme navn, der vandt hele 11 Oscars.
Forventet DK-premiere: Til efteråret

Om: Ingen har bedt om det, men alligevel kommer dette remake af den klassiske fortælling om en slave, der i romertiden kæmper for at tage hævn over sin bedste ven, der forrådte ham.

Det er den forfærdelige instruktør Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter), der står bag, mens castet heller ikke er noget at råbe hurra for. Jack Huston (American Hustle) spiller hovedrollen, mens blandt andet også danske Pilou Asbæk er at finde på rollelisten. Eneste plus her er gode gamle Morgan Freeman, der tager sig af rollen som Sheik Ilderim, der får Ben-Hur til at deltage i det intense hestevæddeløb i sidste halvdel af den oprindelige film.

Selvom Bekmambetov har sagt, at hans film i højere grad kommer til at være baseret på Lew Wallaces roman fra 1880 end '59-filmen, tvivler vi på, at han kan løfte den enorme opgave.

ANNONCE
5 remakes i 2016, der kun kan ende galt
Martyrs

Instruktør: Kevin Goetz, Michael Goetz
Med: Troian Bellisario, Caitlin Carmichael, Kate Burton med flere
Oprindeligt lavet af: Pascal Laugier i 2008
Forventet DK-premiere: Ukendt

Om: Vi ved ikke, om filmen får en dansk premiere-dato, men vi er også pænt ligeglade. For det er sjældent en god idé at tage en europæisk klasse-gyser og amerikanisere den. Det er dog præcist det, Goetz-brødrene her har gjort. I den fænomenale franske 2008-film følger du en mentalt forstyrret ung kvinde tage hævn over dem, som indespærrede og torturerede hende som barn. En ting, der bliver starten på en rejse fluks ned til helvede.

Remaket har fået jammerlige anmeldelser i USA, hvilket ikke undrer os. Desuden skulle den amerikanske version være meget mindre voldelig og blodig, og det giver os heller ikke just lyst til at se remaket.

Nej, kast dig hellere over originalversionen, for det er vitterligt en film, der sætter sig i hukommelsen lang tid efter, at rulleteksterne er tonet ud på skærmen.

ANNONCE
5 remakes i 2016, der kun kan ende galt
All Quiet on the Western Front

Instruktør: Roger Donaldson
Med: Ukendt
Oprindeligt lavet af: Lewis Milestone i 1930, og som Delbert Mann lavede et remake af i 1979
Forventet DK-premiere: Sidst på året

Om: Roger Donaldson - manden bag 80'er-klassikeren Cocktail og senest den ret fede The Bank Job - har valgt, at vi skal have endnu et remake af den klassiske krigsfilm fra 1930. Filmen, der egentlig er baseret på Erich Maria Remarques berømte selvbiografiske roman fra 1929, handler om de tyske soldaters fysiske og psykiske stress, de blev udsat for under 1. Verdenskrig.

Den originale film vandt to Oscars - heriblandt for bedste film - i 1930, men vi tvivler på, at Donaldsons remake får samme succes. Et plus er dog, at der endelig bliver taget hånd om 1. Verdenskrig igen, efter vi har været vant til, at det enten har handlet om Vietnamkrigen eller 2. Verdenskrig, når vi snakker film.

Vi havde dog håbet på, at det var blevet gjort på en mere original måde end blot at genskabe en allerede stor filmklassiker. Anyway, mon ikke vi ser den alligevel?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE