Magasinet M!

Arkæologer finder skeletter og gamle relikvier ved 'Indiana Jones' optagested

Indiana Jones 6 i støbeskeen?

Arkæologer, der arbejder i Petra i Jordan, har gjort en sjælden opdagelse for nyligt.

Under den ikoniske Khaznah (også kendt som Skatkammeret), som blev gjort berømt i filmen Indiana Jones og det sidste korstog, har forskere fundet en grav indeholdende mindst 12 skeletter og en række oldgamle genstande. Opdagelsen betragtes som en "yderst sjælden" fund, ifølge CNN.

Skatkammeret, der i Indiana Jones fungerede som stedet for den hellige gral, har længe været genstand for spekulationer blandt forskere, der har haft en mistanke om, at det kunne gemme på uvurderlige historiske skatte. Forskere begyndte at undersøge stedet tilbage i 2003, da Dr. Pearce Paul Creasman, direktør for American Center of Research, og hans team opdagede det første underjordiske kammer.

Ved hjælp af jordgennemtrængende radar kunne arkæologerne bekræfte, at der var flere kamre skjult under monumentet. Denne teknologi sender impulser under jorden og hjælper med at identificere strukturer og objekter, hvilket førte til den spændende opdagelse.

I august begyndte forskerne udgravninger, som blev optaget til Discovery-programmet Expedition Unknown. I modsætning til mange andre grave i Petra, der ofte er tomme, indeholdt denne grav et imponerende antal menneskelige rester samt begravelsesgenstande lavet af jern, keramik og bronze. Det anses for at være den største samling af menneskelige levn fundet på ét sted i byen.

Nogle af skeletterne var bedre bevaret end andre, muligvis på grund af sæsonbetingede oversvømmelser og den sandsten, de var begravet i. Et af ligene blev fundet med en kalk i hænderne, der mindede om den hellige gral fra den sidste nadver.

Dr. Creasman understregede, hvor værdifuld opdagelsen er for forståelsen af det gamle nabatæiske folk, som herskede i området fra det 4. århundrede f.Kr. til 106 e.Kr.:

"Fundet af menneskelige rester kan give os værdifuld indsigt i de gamle folk og deres kultur," forklarede han. "Det er sjældent, at vi finder begravelser, hvor knoglerne ikke er blevet forstyrret, hvilket gør dette fund helt enestående."

Josh Gates, vært på Expedition Unknown, beskrev fundet som "ekstremt sjældent" og bemærkede, at selv foran en af verdens mest berømte bygninger, er der stadig store opdagelser, der venter på at blive gjort.

Udgravningen kan ses i en episode af Expedition Unknown, som nu streames på Amazon Prime Video.

ANNONCE
Del

Seneste nyt