Magasinet M!

Bruce Willis' fedeste roller

I forbindelse med premieren på 'Die Hard 5' på torsdag, kigger vi tilbage på Bruce Willis' fedeste filmroller.

Bruce Willis' fedeste roller
  7. James Cole

Film: 12 Monkeys (1995)

 

Verdens bedste dommedagsfilm, hvis du spørger os. Én af Bruce Willis' bedste præstationer og første gang man for alvor ser, hvad han kan som skuespiller.

Bruce spiller fangen James Cole, som bliver sendt tilbage i tiden for at finde ud af, hvordan jorden blev ramt af den virus, der slog hele menneskeheden ihjel. Har du ikke set den endnu, ved du, hvad du skal i aften. Du vil ikke fortryde det.

ANNONCE
Bruce Willis' fedeste roller
  6. Korben Dallas

Film: Det Femte Element (1997)

Hvorfor pokker skal Bruce Willis nu ha' afbleget hår og rende rundt i en skrig-orange designer-tanktop? Nå jo, fordi den franske modedesigner Jean-paul Gaultier (desværre) fik frie tøjler til at klæde skuespillerne på, som han syntes ku' være fedt.

Det er også i Det Femte Element, vi for alvor stifter bekendtskab med en vold-irriterende Chris Tucker som radioværten Ruby Rhod. Alt det ændrer dog ikke ved, at Det Femte Element er en fed sci-fi-film. Ikke mindst takket være Bruce Willis som den seje Korben Dallas.

Fedeste replikker:

"... I am a meat popsicle."

"You wanna play it soft. We'll play it soft. You wanna play it hard. Let's play it hard."

ANNONCE
Bruce Willis' fedeste roller
  5. Harry Stamper

Film: Armageddon (1998)

 

Bruce Willis redder jorden fra en altudslettende astroide med sit crew af borebisser. Why not? Der er jo rigeligt med tid til at uddanne sig til astronaut, da der er hele 18 dage til, at astroiden vil ramme jorden.

Ok, hvis man ser bort fra filmens dybt urealistiske præmis, kan vi ikke lade være med at elske Bruce Willis i rollen som Harry Stamper. Hvorfor? Jo:

1) Fordi han er far til Liv Tyler.

Mmmm, Liv Tyler.

2) Han skyder efter Ben Affleck, da han opdager, at denne prettyboy dater hans datter. Ingen dater Bruce Willis' datter uden at risikere livet.

Fedeste replikker:

"The United States government just asked us to save the world. Anybody wanna say no?"."

"I ain't gonna kill him. I'm just gonna take a foot off of him. A man can work with one foot."

ANNONCE
Bruce Willis' fedeste roller
  4. Hartigan

Film: Sin City (2005)

Lige et hurtigt tip: Skulle du blive stoppet for at køre uden lys på din cykel af politibetjenten Hartigan foreslår vi, at du betaler bøden uden brok. Ellers går det dig måske, som det går Yellow Bastard i Sin City.

Bruce Willis spiller rollen som den ultra-hardcore, men retfærdige politibetjent Hartigan i Frank Miller og Robert Rodriguez' flotte Sin City.

 

Fedeste replik:

"And after I pull off that miracle, maybe I'll go punch out God."

 

 

ANNONCE
Bruce Willis' fedeste roller
  3. Butch Coolidge

Film: Pulp Fiction (1994)

Bruce Willis er intet mindre end fantastisk som bokseren Butch Coolidge i Quentin Tarantinos mesterlige Pulp Fiction. Men det ved du allerede, for du har vel forhåbentligt set den. Filmen er spækket med de sejeste replikker i filmhistorien. Og det betyder, at der også falder et par stykker af til Bruce Willis, som bliver fyret af med vanlig awesomeness.

 

Fedeste replikker:

"Zed's dead, baby. Zed's dead.

"Come here motherfucker! Feel that sting, big boy? That's pride fucking with you! Gotta fight through that shit!"

ANNONCE
Bruce Willis' fedeste roller
  2. Joe Hallenbeck

Film: The Last Boy Scout (1991)

Hvis du syntes, Bruce Willis var en afdanket betjent i Die Hard 3, er det nok fordi, du ikke har set The Last Boy Scout. Og det er en skam, for dén er fed. Bruce Willis spiller betjenten Joe Hallenbeck, der går sammen med den tidligere NFL-spiller Jimmy Dix for at finde morderen til dennes lækre stripperkæreste, spillet af en sprød (og ung) Halle Berry. Filmen er spækket med nogle af historiens fedeste oneliners.

Fedeste replikker:

"I think, I fucked a squirrel to death".

"This is the '90s. You can't just walk up and slap a guy, you have to say something cool first."

"She's like thirteen years old, and if you even look at her funny, I'm gonna stick an umbrella up your ass and open it."

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck."

"I told you, if you ever touch me again, I'll kill you."

 

ANNONCE
Bruce Willis' fedeste roller
John McClane

Film: Die Hard 1 - 5 (1988 - 2013)

Bruce Willis' uden sammenligning fedeste rolle er som den überflabede newyorker-politibetjent John McClane, der på forunderlig vis altid befinder sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Alle fire film holder stadig, men vi var dog lidt skuffede over den PG-13-rating 4'eren fik, hvilket betød, at John McClanes ikoniske oneliner fik fjernet et 'motherfucker' til sidst.

Forhåbentligt har de ikke kastreret den kære John McClane i den kommende A Good Day To Die Hard, der har premiere torsdag.

 

Fedeste replikker:

"Yippie kay yay, motherfucker".

"Nine million terrorists in the world and I gotta kill one with feet smaller than my sister". 

(Mens han bittert kravler rundt i en trangt ventilationsrør) "Come out to the coast, we'll get together, have a few laughs...".

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE