Magasinet M!

Danmarks bedste bryder dropper karrieren, og satser stort på MMA

Mark O. Madsen: Jeg er her for at kæmpe mod de bedste i verden.

Det er en spændt mand, der træder op på scenen foran en håndfuld journalister fra den danske presse. I timerne forinden, er han og hans kone Maria, kørt den lange vej fra Falster, for at løfte sløret for en stor nyhed i den danske sportsverden. Kameraerne hviler på ham, og Camilla Martin giver Mark O. Madsen ordet... 

Efter præsentationen af nyheden, fortæller Mark: "Jeg var super nervøs i dag... Jeg lyver ikke når jeg siger, at det var ligesom, da jeg skulle giftes med min hustru Maria. Det er jo bare et pressemøde, der er ikke noget i det. Men samtidig, så stod jeg overfor at krydse en usynlig barriere: Nu fanger den. Nu gør vi det her. Nu skifter vi. Jeg sætter mig selv i en situation, hvor der ikke rigtig er andre muligheder, end at levere."

Den danske bryder Mark O. Madsen har høstet masser af medaljer ved både VM og EM, og det lykkedes ham også at hente en flot sølvmedalje ved det seneste OL i Rio i 2016. 
ANNONCE
Mark O. Madsen - The Olympian - Danmarks bedste bryder dropper karrieren, og satser stort på MMA Mark O. Madsen - The Olympian

Tilbage til scenen: Den 33-årige falstring fortæller, at han besluttet sig for at droppe brydekarrieren og stiller dermed ikke op til OL i 2020. I stedet satser han på et nyt eventyr indenfor MMA.

Det er en ret stor deal. Både fordi det rent sportsligt og økonomisk er et stort spring: At gå fra at være bakket op af Team Danmark som OL-atlet, med det der dertil kommer af økonomisk støtte til træning og sparring, og til at sætte sig ud i MMA-verdenen, hvor han pludselig selv skal sammensætte - og honorere sit team. 

Det er også en stor deal, fordi MMA i løbet af det seneste årti er blevet en enormt eksponeret sport - med absurd meget mediebevågenhed, publikum og penge til følge. Det er Mark også godt klar over, Han fortæller også, at der har været mange tanker omkring skiftet. De store sportslige er gået på, hvorvidt det var muligt at sammensætte et team, der kan facilitere de forberedelser der skal til, for at udvikle det bedste potentiale. Om baglandet er stort nok i Danmark. Om han har folk nok at sparre med? 

Det ser ud til, at tankerne ikke er blevet gjort til skamme, for atleten præsenterede at ganske imponerende team. 

I jagten på at komme til tops, har Mark allieret sig med en træner, i form af Martin Kampmann, der selv har kæmpet i UFC. Han har også allieret sig med lægen Ole Jakobsen, Idrætsfysiologen Richard Thomas, behandleren Hassan Torab og holdlederen Niels Caspersen, der har fulgt Mark, siden han kom på bryderlandsholdet som 14-årig. Og ikke mindst Maria O. Madsen. Marks hustru, der har opsagt sit job, for at for sammen med Mark at forfølge drømmen om at opnå de helt store kampe i UFC.

ANNONCE
Mark O. Madsen - Foto: Viaplay PR - Danmarks bedste bryder dropper karrieren, og satser stort på MMA Mark O. Madsen - Foto: Viaplay PR

"Jeg er her for at kæmpe mod de bedste i verden."

 

MMA adskiller sig væsentligt fra brydning, og især showbiz-elementet, er noget der skal arbejdes med. "Det fylder en del i MMA. Brydning er 98% ren sport, og så er der måske 2% showbiz, når man nærmer sig OL. I MMA fylder showbiz meget. Og det har en værdi. Jo bedre du er til det, jo mere værdi er der i det. Og det ser vi jo med den hidsige lille irer (Red. Conor McGregor). Det har en stor værdi." fortæller Mark.

Når man spørger ham, er der ingen tvivl om, at UFC er en ting han vil gå efter:

"UFC er en sjov størrelse. Det er en vanvittig svær vej. De danskere som vi har: Mads Burnell, Nicolas Dalby; alle de danskere der har formået et kæmpe sig op til et niveau hvor de var interessante nok, til at kunne træde ind i UFC, har jo kæmpet rigtig længe for det. Det har været en stor succes for dem at træde ind. Og det er sådan en fællesnævner. Der er et hav af dygtige kæmpere, som har en målsætning om at komme i UFC, så vejen den er svær - mega udfordrende, men det er jo også en af de ting der er spændende ved sporten: Konkurrencen.

Jeg ser vejen som værende svær, men ikke uopnåelig. Og jeg ser mig selv være i UFC inden for en årrække."

Vi ser frem til at følge Mark "The Olympian" Madsen, på vejen til de helt store kampe. (Du kan følge med i hans dagligdag på Instagram: Marktheolympianmadsen)
ANNONCE
Næste kamp er i Juni

Mark O. Madsen gjorde comeback i MMA tilbage i januar i år, hvor det blot tog ham 28 sekunder at gøre det af med Matthias Freyschuss ved MMA Galla i Nykøbing Falster. Inden da stiftede falstringen bekendtskab med sporten tilbage i 2013 og 2014, hvor han fik to kampe mod henholdsvis tyske Philipp Henze og engelske Chay Ingram, begge gik han fra som sejrsherre.

Mark kæmper sin næste MMA-kamp til Danish MMA Night i Brøndby Hallen den 9. Juni 2018. Kampen vil blive vist på TV3+ og Viaplay.

ANNONCE

Mere MMA:

Vind et par Monster MMA-handsker signeret af Conor McGregor

UFC223 - Den med kampen, hvor Conor mister sin titel. 

Del

Seneste nyt

ANNONCE