Magasinet M!

Dansk Oscar-kandidat rammer biffen: 5 fede film du skal se i september

Der er både gys og gru samt en længe ventet dansk film på programmet, når disse fem flicks rammer det store lærred i september.

Dansk Oscar-kandidat rammer biffen: 5 fede film du skal se i september

IT

Premiere: 7. September

Med: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard med flere

Derfor skal du se den: Hvis der er noget, jeg især husker fra min barndom, så er det miniserien IT, der er baseret på Stephen Kings roman af samme navn. Klovnen Pennywise gav mig utallige mareridts, og især seriens første halvdel står for mig som en milepæl inden for gysergenren. Derfor var det også med en vis skepsis, at det for et par år siden blev annonceret, at et remake var i støbeskeen. En skepsis, der dog forsvandt efter at have set traileren til den nye film (gåsehud!).

Den nye IT er instrueret af Andrés Muschietti, som også lavede den ret uhyggelige Mama med Nikolaj Coster-Waldau og Jessica Chastain i hovedrollerne tilbage i 2013. Som Pennywise ses unge Bill Skarsgård, som du måske kender fra serien Hemlock Grove. Og han ser ud til at klare den rolle til UG.

Hvis du ikke kan huske den originale IT-serie, så handler den i korte træk om, at børn begynder at forsvinde i byen Derry, Maine, og at en gruppe unge herefter stilles over for deres største frygt; nemlig den ondskabsfulde klovn Pennywise. En klovn, der forbindes med mord og vold gennem hundredvis af år. Du kan læse vores anmeldelse af IT i næste uge.

ANNONCE

Logan Lucky

Premiere: 7. September

Med: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig med flere

Derfor skal du se den: Det er en stjerneparade af skuespillere, du kan se i Steven Soderberghs første biograffilm i fire år, Logan Lucky. Og det er i en genre, hvor Soderbergh i den grad er hjemme - nemlig i heist-genren. For han er som bekendt manden bag Oceans-filmene, som virkelig var med til at sætte kupfilmen på landkortet igen tilbage i 00'erne. Logan Lucky er dog et mere humoristisk take på genren, men har alt andet lige høstet rigtig fine anmeldelser i USA indtil videre. I filmen følger du to brødre, der forsøger at bryde familiens forbandelse med uheld ved at begå et let tilgængeligt og stille kup på en racerbane i North Carolina sammen med deres søster. Det bliver dog alt andet end stille, da de pludselig er fanget i et af de største og travleste NASCAR-løb i løbet af hele året.

ANNONCE

Mother

Premiere: 14. September

Med: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer med flere

Derfor skal du se den: Fordi det er Darren Aronofsky - en af de mest spændende instruktører af Hollywoods nye skole. Det kan godt være, at han ramte lidt ved siden af med sit seneste epos, den ambitiøse storfilm Noah, men når man ser, hvilket genreunivers Mother udspiller sig i, så er der grund til at glæde sig. Med Black Swan satte Aronofsky i 2010 en stor, fed streg under, at han mestrer den psykologiske horror, og Mother ligner altså endnu et skrækindjagende mareridt. Heri får et kærestepar pludselig ubudne gæster på besøg, hvilket i den grad forstyrrer deres stille, rolige eksistens. Natalie Portman tog i sin tid Oscaren for 'bedste kvindelige hovedrolle' i Black Swan, og meget kunne tyde på endnu en kvindelig magtdemonstration i Mother. Jennifer Lawrence ser i hvert fald ud som om, at hun spiller sin bagdel ud af bukserne.Nøj, hvor har vi store forventninger til Mother.

ANNONCE

Kingsman: The Golden Circle

Premiere: 21. September

Med: Taron Egerton, Colin Firth, Channing Tatum med flere

Derfor skal du se den: Første film, Kingsman: The Secret Service, var en kæmpesucces, og når noget er en succes, kommer der selvfølgelig en efterfølger. I hvert fald i Hollywood. I Kingsman: The Golden Circle bliver Kingsman-agenternes hovedkvarter udsat for et attentat, mens hele verden tages som gidsler af en gruppe skruppelløse forbrydere. Det tvinger den hemmelige organisation ud på en rejse, som fører til, at de opdager en allieret spionorganisation i USA. De må nu arbejde sammen i håb om at besejre deres fælles fjende. Hvis bare The Golden Circle er halvt så morsom og actionpacked som den første, så kommer du ikke til at gå skuffet ud af salen.

ANNONCE

Gud Taler Ud

Premiere: 28. September

Med: Søren Malling, Lisa Nilsson, Marcus Sebastian Gert med flere

Derfor skal du se den: På trods af at Henrik Ruben Genz' kommende film, Gud Taler Ud, endnu ikke har haft premiere, er den alligevel allerede blevet shortlistet som en af de tre Oscar-kandidater for 'bedste ikke-engelsksprogede film', Danmark har valgt at gå med i år (de to andre er Underverden og Du Forsvinder). Og det må - udover et kæmpe skulderklap - siges at være noget af et comeback, da Genz - udover at have instrueret et par episoder af Borgen - ikke rigtigt har lavet noget nævneværdigt, siden han i 2008 var aktuel med den fremragende Frygtelig Lykkelig. Gud Taler Ud er baseret på forfatter Jens Blendstrups selvbiografi af samme navn fra 2004 og handler om en familie i et parcelhuskvarter i Risskov, Aarhus. En familie, hvor overhovedet, psykologen og den selvudnævnte Gud, Uffe, hersker oversønnerne Jens, Thomas og Mikkel. Men da Uffe beslutter sig for at skrive sine erindringer, strømmer det pludselig ind med patienter, som i dén grad truer familieidyllen. De tre brødre bliver herefter tvunget ud i et opgør med far Gud, så de i sidste ende kan gøre sig selv fri fra undertrykkelsen. Det lyder tørt, men som det er med de fleste Genz-film, så kan du godt forvente en masse underspillet og sort, sort humor. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt