Magasinet M!

De Vildeste Underdog-Wins

Selvom alle odds er imod underhunden, og modstanderen åbenlyst er bedre på papiret, sker der af og til mirakler i sportens verden. Her er tre eksempler på David, der tævede Goliath sønder og sammen.

De Vildeste Underdog-Wins
De Vildeste Underdog-Wins
Supermagternes kamp

Dato: 22. februar 1980
Miraklet: USA vinder 4-3 over Sovjetunionen i ishockey
I 1980 var den Kolde Krig stadig en realitet. På den ene side stod USA, initiativrig fortaler for kapitalismen, og på den anden side Sovjetunionen, kommunismens benhårde centrum. De politiske spændinger var mildt sagt i højsædet op til ishockeybraget mellem de to nationer under årets vinter-OL. USA var stærkt undertippede, da holdet primært bestod af uprøvede college- og amatørspillere, hvor Sovjetunionens hold var fyldt op med fuldtidsprofessionelle spillere, som repræsenterede en nation, der havde vundet otte ud af de seneste ni OL-guldmedaljer i ishockey. Hvis de havde spillet 100 kampe, havde Sovjetunionen højst sandsynligt vundet 99 af dem, men denne ene aften var USA det bedre hold og vandt 4-3 i en gyser af kamp. USA gik videre til at vinde guld det år, mens sovjetterne måtte nøjes med sølv.

ANNONCE
De Vildeste Underdog-Wins
Mike Tysons overmand

Dato: 11. februar 1990
Miraklet: Mike Tyson knockoutet i 10. runde
Oddsene var 42:1, da James 'Buster' Douglas skulle bokse mod den frygtindgydende sværvægtsverdensmester Mike Tyson. Kampen var egentlig ment som opvarmning for Tysons snarlige brag mod Evander Holyfield, men Douglas havde andre planer. Som den første nogensinde gik Douglas i kødet på den ubesejrede Tyson lige fra start og dominerede de første runder. Tyson svarede igen i de næste runder og sendte Douglas i gulvet. Men den stædige gut rejste sig fra støvet og formåede i 10. runde at slå Tyson i gulvet og sende ham til endt tælling. Tyson var knockoutet, og James 'Buster' Douglas var pludselig bokseverdensmester i sværvægt!

ANNONCE
De Vildeste Underdog-Wins
Portugal bliver taget på græsk manér

Dato: 4. juli 2004
Miraklet: Grækenland vinder fodbold-EM
Fodbold-EM 2004 åbnede med et chok-resultat: Grækenland slog superstjernerne fra Portugal 2-1 på hjemmebane. De undertippede grækere gik til de flestes overraskelse også hele vejen til finalen, hvor Portugal ventede og håbede på, at de kunne få deres hævn. Men grækerne tog igen røven på hele fodboldverdenen, da de gik hen og slog værtsnationen og storfavoritterne for anden gang med et enkelt mål af Angelos Charisteas - som samtidig sikrede Grækenland EM-trofæet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt