Magasinet M!

Derfor skal du lave 'halve' dødløft

Hvis du er typen, der laver det klassiske dødløft, bør du læse denne artikel. Du kan nemlig få ligeså meget ud af at lave 'halve' gentagelser. Læs her hvorfor

Derfor skal du lave 'halve' dødløft

Leveret af Aktiv Træning

Dødløft er en af de mest populære og kendte øvelser i styrketræning. Men du kan faktisk koncentrere din træning mere omkring ryggen, hvis du en gang imellem laver 'halve' dødløft. 

Denne variant af dødløft kaldes rackpull. I almindeligt dødløft bruger man mest forlår, baglår og baller i bunden af bevægelsen, i midten bruger man mest baglår og lænd, og i toppen af bevægelsen er det primært lænd og øvre ryg, der aktiveres. Så hvis du primært er interesseret i at træne lænd og det øverste af ryggen, kan du lave rackpulls og dermed droppe de første dele af bevægelsen.

Rackpulls kan også bruges til at træne teknikken i denne del af løftet og til at øge grebsstyrken, da man typisk kan have lidt mere vægt på.

Laver du ofte dødløft eller rackpulls, kan du engang imellem supplere den med denne øvelse.

Sådan laver du rackpull

  • 1. Hæv stangen fra jorden, fx til et stativ, så du starter med stangen lige under knæene.
  • 2. Bøj let i hofte og knæ, og tag et bredt greb om vægtstangen. Hold ryggen ret, albuerne strakte og bagdelen skudt bagud.
  • 3. Rejs dig op ved at strække knæene og hof­ten samtidig. Kom helt op at stå med strakte ben og rank overkrop.

Der findes utallige former for dødløft. Se blandt andet, hvordan du laver et såkaldt kuffert-dødløft og et rumænsk dødløft ved at klikke på linksene.

ANNONCE
Del

Seneste nyt