Magasinet M!

Derfor smager McDonald's' Coca-Cola SÅ godt

Det er ikke tilfældigt, at colaen på McDonald's altid smager ekstra godt.

Nogen kan bedst lide Coca-Cola på flaske, andre foretrækker den på dåse, men vi kan vist hurtigt blive enige om, at der ikke er noget som en cola fra McDonald's (og nej, vi vil ikke høre nogle argumenter imod). Især, hvis du har tømmermænd.

Og det er faktisk på nogen måde slet ikke ubevidst, at Maccens Cola-Cola bare smager bedre, end når du køber det i din lokale Netto. Men hvad, du måske ikke ved, er, at det er gennemtænkt helt ned til den mindste detalje for at få colaen til at smage så godt, som den gør. Der er nemlig en helt speciel proces involveret ifølge Spoon University. Herunder har vi samlet alle de faktorer, der gør sig gældende for at opnå den himmelske smag.

Opbevaringen

I modsætning til andre fast food-restauranter, der får leveret deres cola i store plastikposer, får McDonald's ifølge Spoon University leveret deres cola i beholdere af rustfrit stål, som hjælper med at bevare ingredienserne, ligesom det får colaen til at smage friskere.

Vand-filtreringen

McDonald's' hjemmeside står der:

- I forhold til at sikre at vores drikkevarer altid opnår den højeste standard, benytter vi os at de rigtige filtreringsmetoder.

Fast food-kæden filtrerer faktisk deres vand mere end de fleste af deres konkurrenter og investerer flere penge i at vedligeholde deres filtreringssystem. Frisk vand = frisk cola.

via GIPHY

ANNONCE

Temperaturen

McDonald's tager temperaturen på deres sodavand meget seriøst. Der løber en isoleringsslange fra deres køleskabsenhed omme bagved hele vejen til sodavands-beholderen ved siden af drive-thru-vinduet. Vandet løber hele tiden igennem slangen, for at man kan bevare en temperatur lige over frysepunktet. 

Den kolde temperatur er essentiel for at opnå det helt rette CO2-niveau. Det sikrer ikke blot den sprøde, boblende smag af din cola, men betyder også, at kulsyren vil holde længere end hos andre restauranter. Spoon University skriver desuden, at du ALDRIG skal bestille en McDonald's-cola uden is. Isen er nemlig essentiel, for at den perfekte sirup-forhold skal bevares.

Siruppen

Lige som temperaturen på vandet, for-køler McDonald's deres sirupper, før det når ud til sodavands-dispenserne - eller drikketårnene, som det også hedder.

ANNONCE
iStock - Derfor smager McDonald's' Coca-Cola SÅ godt iStock

Sugerøret

Har du nogensinde tænkt over, at McDonald's' sugerør er bredere end hos andre restauranter og fast food-kæder? Ifølge McDonald's' hjemmeside er det, "så al colasmagen kan ramme alle dine smagsløg".

Så ja, det er altså den "hemmelige" formel bag McDonald's' Coca-Cola. Også selvom der intet magisk er bag.

ANNONCE
Del

Seneste nyt