Magasinet M!

Drop panodilerne: Øl virker langt bedre imod tømmermænd

Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal drikke dig fuld dagen derpå.

Drop panodilerne: Øl virker langt bedre imod tømmermænd

Du ligger og ryster. Sveden pibler frem på kroppen, og dit hoved dunker mere end gårsdagens gigantiske dakkedak-fest i en forstad til Randers. Du rækker ud efter dine panodiler i håb om at sætte en stopper for dine tømmermænd, der aldrig har været værre.

Men det er angiveligt ikke den bedste måde at slippe af med hovedpinen på. Nej, det er nemlig noget helt andet, der skal til, og sikkert det sidste, du tænker på, når du har det værre end personerne fra The Hangover; nemlig øl. Et nyt studie viser, at det at drikke to fadøl er mere effektivt mod din hovedpine, end smertestillende er.

Det skriver sitet The Independent.

Det er forskere fra University of Greenwich, der gennem 18 studier har fundet ud af førnævnte. For ved at øge din promille i blodet til 0,8 giver du din krop "en lille forøgelse af din smertetærskel", hvilket giver "en moderat eller stor reduktion af smerten".

- Fundene antyder, at alkohol er en effektiv smertestiller, som leverer klinisk relevante reduktioner i forhold til intensiteten af smerte, hvilket kan forklare alkoholmisbrug hos dem, der lever med kronisk smerte, forklarer forskerne.

I undersøgelsen fremgår det dog ikke, om alkohol reducerer følelsen af smerte, fordi det påvirker hjernereceptorer, eller fordi det bare sænker angsten, hvilket får os til at tro, at smerten ikke er så slem igen.

Til avisen The Sun forklarer Dr. Trevor Thompson, som ledte undersøgelsen:

- Alkohol kan sammenlignes med opioid-stoffer som eksempelvis kodein, og effekten er her stærkere end ved eksempelvis at tage paracetamol (panodiler, red.).

- Hvis vi kan lave et stof uden skadelige bivirkninger, kan vi få noget, der potentielt er bedre, end det man i øjeblikket kan få derude (på medicinmarkedet, red.), fortsætter han.

Alligevel advarer eksperter dog om, at resultaterne i studiet ikke betyder, at alkohol er godt for os.

Rosanna O'Connor, direktør i Alcohol and Drugs at Public Health England, siger:

- Hvis du drikker for meget, vil du få flere problemer på den lange bane. Det er bedre at gå til læge så.

Anbefalingerne hedder i dag, at kvinder højst bør drikke syv genstande om ugen, mens det for mænd anbefales, at de holder sig til 14 ugentligt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt