Godt nyt til syvsovere: Videnskaben giver dig håneretten over de morgenfriske
Går du altid sent i seng og sover det meste af formiddagen, så har videnskaben rigtig gode nyheder til dig, som giver dig håneretten over de morgenfriske.
Er du også typen, der sidder oppe hele natten, kommer for sent på arbejde stort set hver dag og generelt bare elsker at sove længe? Så har videnskaben rigtig gode nyheder til dig. Du er nemlig klogere end dem, der står tidligt op.
Og det er ikke bare et forsøg, der viser det. Det er såmænd hele tra studier, som alle giver os syvsovere håneretten over de der irriterende mennesker, der springer ud af sengen klokken 05:00 for at komme ned at træne.
Den første undersøgelse stammer fra universitetet i Madrid, hvor forskerne undersøgte søvnmønstrene hos hele 1.000 studerende og sammenlignede dem med deres score i de såkaldte 'Inductive Reasoning Tests', som er en slags logik-tests, som også bliver brugt af virksomheder.
Og her scorede B-menneskerne gennemsnitligt højere end deres morgenfriske modparter.
Se flere undersøgelser på de næste sider.
Også det katolske universitet Sacred Heart i Milano har lavet et studie, der viser, at de folk med den mest slidte snooze-knap har mere mellem ørerne.
De udspurgte 120 elever om deres sovevaner, hvorefter de udsatte dem for tre forskellige tests, der skulle måle blandt andet originalitet, konkretisering og fleksibilitet.
Og igen viste testresultaterne, at natteravnene scorede højere. Faktisk havde de morgenfriske svært ved at score over middel i testene, hvilket tyder på, at sovehovederne er mere kreative og bedre problemløsere.
Det sidste studie stammer fra Liege i Belgien, hvor forskerne målte hjerneaktiviteten hos 15 folk, der står ekstremt tidligt op og 15, der sover ekstremt længe.
Her viste resultaterne, at de to grupper havde samme hjerneaktivitet, når de stod op, men ti timer senere havde den første gruppe lavere hjerneaktivitet i de områder, der bliver forbundet med opmærksomhed og koncentration. De bliver simpelthen hurtigere trætte igen.
Vi kan blot konkludere, at vi må være rigtig kloge om søndagen efter en god bytur, når vi går i seng klokken halv syv og står op klokken 16.