Magasinet M!

Kan du klare verdens hårdeste kilometer?

Selvom det italienske trappeløb Vertical Tube Race kun er 800 meter langt er det hårdt nok til at knække de fleste.

Kan du klare verdens hårdeste kilometer?

Det italienske trappeløb Vertical Tube Race er med sine 2.700 trin og en stigningsprocent på 60 som skabt for løbere, der bare ikke kan få nok af mælkesyre i benene.

Trappen er 'kun' 800 meter lang, men løbet bliver alligevel kaldt 'verdens hårdeste kilometer'. Undervejs skal deltagerne forcere 500 højdemeter, hvilket er lig med 60 procents stigning. I gennemsnit.

Løbet Valtellina Vertical Tube Race bliver afviklet hvert forår på trappen ved siden af et stort vandrør nord for Milano. Trappens længde svarer ca. til 1,5 gange Empire State Building.

Deltagerne sendes afsted med 30 sekunders mellemrum for at undgå kaos på den smalle gamle trappe.

Alle kan stille op til løbet, men af sikkerhedshensyn er deltagerantallet begrænset til maks. 500 personer.

Der er sat et reb op hele vejen langs trappen, som løberne kan hive fat i, hvis de ikke allerede bruger hænderne til at kravle med.

De fleste løbere giver den fuld gas fra start med lynhurtige skridt og flere trin ad gangen, men efterhånden som mælkesyren sætter ind, falder tempoet, så de til sidst kæmper sig over hvert trin i snegletempo, nogle endda kravlende.

Den hurtigste mand i år var Francesco Puppi, der gennemførte på 14:20 minutter. En anelse hurtigere end hans personlige rekord på en flad 5-km, der lyder på 15:13.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE